You’ re Next: Το ματωμένο οικογενειακό reunion και οι σαδιστές δολοφόνοι με… κίνητρο που μας καθήλωσαν
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

You’ re Next: Το ματωμένο οικογενειακό reunion και οι σαδιστές δολοφόνοι με… κίνητρο που μας καθήλωσαν

Το μόνο hint που αξίζει να ξέρεις είναι πως ακόμη και οι πιο έμπειροι στο είδος δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον πραγματικό δολοφόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας…

«The Animals Will Hunt You» είναι το σλόγκαν της ταινίας αυτής που χωρίς αμφιβολία κατάφερε να ξεχωρίσει μέσα στο σωρό των αμερικανικών παραγωγών τρόμου που βασίζονται σε ιστορίες «βουτηγμένες» στο αίμα.

Η διαφορά της; Οι φόνοι είναι πολύ –μα πολύ- πρωτότυποι και οφείλονται σε κίνητρα που ούτε είχαμε τολμήσει να φανταστούμε!

Μπορεί διαβάζοντας κανείς την υπόθεση να θεωρήσει πως πρόκειται για ένα ακόμα πολυπαιγμένο σενάριο τρόμου, η πραγματικότητα, όμως, είναι πολύ διαφορετική. Το «Είσαι ο Επόμενος» σε σκηνοθεσία Άνταμ Γουίνγκαρντ δεν πρόκειται να σε αφήσει να χαλαρώσεις –πόσο μάλλον να βαρεθείς- κατά τα 94 λεπτά προβολής του, κυρίως λόγω των ανατροπών και του γεγονότος πως μέχρι τελευταία στιγμή προσπαθείς να καταλάβεις ποιος κρύβεται πίσω από την ομαδική σφαγή τόσων ανθρώπων.

Αυτό το reunion… καλύτερα να το έχανες

Ένα οικογενειακό reunion στο εξοχικό σπίτι της οικογενείας Nτέιβισον εξελίσσεται σε ένα μακάβριο παιχνίδι γάτας – ποντικιού, με θύματα τους γονείς, τα παιδιά και τους συνοδούς τους που βρίσκονται ξαφνικά να απειλούνται από μία αδυσώπητη ομάδα μασκοφόρων δολοφόνων.

you-are-next-1-500

Τέσσερα αδέρφια, ο Κρίσπιαν, ο Φέλιξ, ο Ντρέικ και η Είμι –που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους- ταξιδεύουν για Σαββατοκύριακο μέχρι την απομακρυσμένη εξοχική τους κατοικία μαζί με συντρόφους και αρραβωνιαστικούς, ύστερα από πρόσκληση της μητέρας και του πατέρα τους για να γιορτάσουν όλοι μαζί την επέτειο των γονιών τους.

Τίποτα δεν προμηνύει την καταστροφή που θα ακολουθήσει, η οποία βρίσκεται μόλις μερικά λεπτά μακριά από τη έναρξη της ταινίας.

Πώς θα σας φαινόταν αν την ώρα του βραδινού σας γεύματος στο οικογενειακό τραπέζι, το σπίτι περικυκλωνόταν από εκτελεστές με σήμα κατατεθέν τους τις… μάσκες ζώων; Αν τα βέλη τους έσπαγαν τα παράθυρα και τραυμάτιζαν όποιον έβρισκαν στην πορεία τους; Οι δολοφόνοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό τρόπο για να εισέλθουν στο σπίτι. Η οικογένεια και οι επισκέπτες της έχουν μόλις μερικά δευτερόλεπτα να «οργανώσουν» το σχέδιο επιβίωσή τους. Ένα σχέδιο, όμως, που μοιάζει παιχνίδι για τους ανελέητους εκτελεστές.

you-are-next-2-500

Το «πρόβατο», η «τίγρης» -την οποία ενσαρκώνει ο ίδιος ο σεναριογράφος, Σάιμον Μπάρετ- και η «αλεπού» είναι αποφασισμένοι να κυνηγήσουν και να βασανίσουν μέχρι θανάτου. Γιατί όμως;

Παρότι η βία και οι σκληρές σκηνές δολοφονίας κατατάσσουν το «You are Next» στην κατηγορία των splatter, παρακολουθώντας το δεν θα μείνεις σε αυτό. Αυτό που σε κάνει να αγωνιάς περισσότερο είναι η αποκάλυψη της ταυτότητας των μασκοφόρων που με τόσο μένος ξεκληρίζουν την οικογένεια και όσους είχαν την ατυχία να βρεθούν πλάι τους.

you-are-next-3-500

Επειδή, όμως, είθισται στα σενάρια αυτά να υπάρχει κι ένας «ατρόμητος ήρωας», ο θεατής αδημονεί για τη δικαίωση και ελπίζει σε ένα δυνατό φινάλε. Ο ρόλος αυτός ανήκει στη νεαρή Έριν, τη σύντροφο του Κρίσπιαν, η οποία σε αντίθεση με του υπολοίπους, διατηρεί την ψυχραιμία της και δε διστάζει να τα βάλει πρόσωπο με πρόσωπο με τους δολοφόνους.

Θα τα καταφέρει; Και αν τα καταφέρει, θα αντέξει να μάθει τη φρικτή αλήθεια πίσω από τις μάσκες;

you-are-next-4-500

Με δυνατές σκηνές, ανατροπές, καλές ερμηνείες και ατμοσφαιρική μουσική, η ταινία αυτή αξίζει κάθε λεπτό προβολής της. Όσο για το φινάλε; Το μόνο hint που αξίζει να ξέρεις είναι πως ακόμη και οι πιο έμπειροι στο είδος δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον πραγματικό δολοφόνο καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας…

Τα υποψήφια θύματα είναι πολλά. Εσύ θα καταφέρεις να προβλέψεις ποιος είναι ο επόμενος;