mindhunter
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Mindhunter: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη νέα σειρά του Netflix

Με Ντέιβιντ Φίντσερ στην σκηνοθεσία και παραγωγή και με True Detective σημειολογίες.

Βρισκόμαστε στην Αμερική της δεκαετίας του ’80. Ο Χόλντεν Φορντ και ο Μπιλ Τεντς, δύο ειδικοί πράκτορες του FBI στο Τμήμα Ανάλυσης Συμπεριφοράς, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολύπλοκη υπόθεση. Υπόθεση που περιλαμβάνει περισσότερους του ενός serial killers. Οι δολοφονίες είναι καθημερινό φαινόμενο στο ραπόρτο τους και αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει ένα μοτίβο. Ένα μοτίβο που δεν ακολουθείται απαραίτητα από έναν θύτη. Η εμπλοκή με τόσα ιδιάζοντα μυαλά, που έχουν εναγκαλιστεί με περιοχές της νόησης τις οποίες οι κοινωνίες έχουν περιθωριοποιήσει, θα τους φέρει ενώπιον των δικών τους αδυναμιών. Όπως δηλαδή γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτό είναι το Mindhunter.

Μετά από δύο χρόνια στο HBO, ο Ντέιβιντ Φίντσερ επιστρέφει στο Netflix για να του χαρίσει το δικό του True Detective. Ναι, δικαίως σου ανάβει ένα λαμπάκι. Το Mindhunter μοιάζει να αποτελεί haute coutture κόπια ενός κύκλου που στιγμάτισε και καθόρισε το τηλεοπτικό προϊόν. Ίσως περισσότερο κι από το Game of Thrones, αν κατάφερνε ο Πιτσολάτο να το διατηρήσει στα ίδια επίπεδα και στη δεύτερη σεζόν.

Βασισμένο στο βιβλίο του 1996 Mind Hunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit των Τζον Ντάγκλας και Μαρκ Ολσάνκερ, το πρότζεκτ του Ντέιβιντ Φίντσερ επιχειρεί να αναμορφώσει ένα αφήγημα των σύγχρονων τεχνών. Ένα αφήγημα που εσχάτως ιντριγκάρει σε μεγάλο βαθμό δημιουργούς και παραλήπτες.

Η παρανόηση, η παράνοια είναι μια χώρα του εγκεφάλου που οι άνθρωποι αποφάσισαν πριν από πολλούς αιώνες να καταπιέσουν. Να φιμώσουν σαφώς. Όμως πάντοτε στην πορεία των κοινωνιών υπήρχαν εκείνοι που απελευθέρωναν τους Τιτάνες. Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, ο Τζον Γουέιν Γκέισι, ο Τζον Κρίστι και διάφορες ακόμα ιστορικές φυσιογνωμίες του serial killing. Η αντικρυστή τοποθέτηση του κοινωνικού πρέπει με το υποσυνείδητο θεριό έχει τον τρόπο να γοητεύει. Τώρα που ο Ντέιβιντ Φίντσερ θα υπογράφει μια ακόμα αναπαράσταση τέτοιου ύφους, υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο. Μπορεί να έχει σκηνοθετήσει μόνο τα 2 πρώτα επεισόδια της σειράς που θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου από το Netflix, αλλά είναι δικής του παραγωγής και σίγουρα έχει παρέμβει σκηνοθετικά όπου θεωρούσε χρήσιμο.

Μαζί του στην παραγωγή θα βρίσκεται και η Σαρλίζ Θερόν, ενώ μέρος σε αυτό το κομμάτι έχουν και οι δύο σεναριογράφοι, ο Τζο Πένχολ και ο Σκοτ Μπακ (Dexter). Όσον αφορά στο καστ, από αρκετούς μήνες έχουν βρεθεί οι πρωταγωνιστές. Ο Τζόναθαν Γκροφ (Glee, The Normal Heart) και ο Χολτ ΜακΚάλανι (Fight Club) θα είναι το αστυνομικό ντουέτο, ενώ η Άννα Τορβ (Fringe) θα έχει το ρόλο της ψυχολόγου του FBI.

Αν δεις και το trailer θα καταλάβεις ότι όποια σύνδεση με το True Detective δεν είναι διόλου άτοπη. Κάτι που μπορεί να αποβεί εμπόδιο για το Mindhunter. Ή μπορεί και να του δώσει την απογείωση. Αν πάντως έχει και τις μουσικάρες του προγόνου του, τότε μάλλον το δεύτερο θα συμβεί!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)