Inferno: Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Inferno: Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει

Θα το έχεις ήδη ακούσει. Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη…

Μια δεκαετία μετά τον περιβόητο Κώδικα Ντα Βίντσι ο Τομ Χανκς υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ρον Χάουαρντ ετοιμάζεται να μας μεταφέρει για τρίτη φορά στον γεμάτο συνωμοσίες και κρυμμένα μυστικά κόσμο του Νταν Μπράουν.

Μόνο που αυτή τη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια ασυνήθιστη κατάσταση. Το μεγάλο του όπλο, η μνήμη του, θα τον προδώσει. Ο άνθρωπος που γνωρίζει και θυμάται τα πάντα έχει πάθει αμνησία. Βλέπεις, όταν ξυπνά στην Ιταλία, σε ένα νοσοκομείο, δεν γνωρίζει ούτε πως βρέθηκε εκεί, ούτε τι είχε συμβεί τις προηγούμενες ημέρες.

inferno1

Ξεφεύγοντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τους επίδοξους δολοφόνους του χάρη στη βοήθεια της γιατρού Σιένα Μπρουκς θα βρεθεί κυνηγημένος από όλους, την τοπική αστυνομία, πράκτορες της αμερικανικής κυβέρνησης, μυστηριώδεις δολοφόνους, χωρίς να ξέρει πως έμπλεξε σε μια τέτοια κατάσταση. Με μοναδική του σύμμαχο τη γιατρό και οδηγό του στίχους από τη Θεία Κωμωδία του Δάντη θα αποκρυπτογραφήσει κρυμμένους σε αναγεννησιακά έργα τέχνης κώδικες προσπαθώντας να ανατρέψει μια διεθνή συνωμοσία που απειλεί την ανθρωπότητα.

inferno2

Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν , το τέταρτο με πρωταγωνιστή τον καθηγητή Ρ. Λάνγκτον. Μετά την τεράστια εισπρακτική επιτυχία του Κώδικα Ντα Βίντσι – με εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 750 εκατομμύρια δολάρια – και την όχι και τόσο πετυχημένη κινηματογραφική μεταφορά των Πεφωτισμένων, ο Τομ Χανκς και ο Ρον Χάουαρντ συναντιούνται ξανά για να δώσουν σάρκα και οστά στον μυθιστορηματικό ήρωα.

Για τον Τομ Χανκς οι συστάσεις είναι περιττές. Στο λήμμα ηθοποιός βρίσκεις το όνομά του. Μπορεί να παίξει τα πάντα και να είναι καλός παντού. Δίπλα του έχει την υποψήφια για Όσκαρ για τη «Θεωρία των πάντων» Φελίσιτι Τζόουνς που υποδύεται τη γιατρό Σιένα Μίλερ. Το καστ συμπληρώνουν ο Ίρφαν Καν γνωστός μεταξύ άλλων και από την «ζωή του Πι» και ο Γάλλος ηθοποιός Ομάρ Σι που μετά την σαρωτική επιτυχία των «Άθικτων» έκανε το πέρασμα σε μεγάλα χολιγουντιανά μπλοκμπάστερ.

Inferno: Ο καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον επιστρέφει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

inferno3

Η ομάδα είναι δυνατή και βρίσκεται υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του οσκαρικού Ρον Χάουαρντ, ενός σκηνοθέτη που μεταμορφώνεται ανάλογα με το υλικό του. Το Inferno έχει όλα τα συστατικά για να αποτελέσει μια δυνατή αστυνομική περιπέτεια, που θα σε διασκεδάσει χωρίς να φιλοδοξεί να δώσει παραπάνω τροφή για σκέψη. Ούτε χρειάζεται άλλωστε. Το μόνο ίσως που θα σκεφτείς βγαίνοντας από την κινηματογραφική αίθουσα είναι τι απάντηση θα έδινες εσύ στο ερώτημα:

Υπάρχει ένας διακόπτης, αν τον πατήσεις ο μισός πληθυσμός της γης πεθαίνει, αν όχι σε εκατό χρόνια θα αφανιστεί το ανθρώπινο είδος. Το σίγουρο είναι πως οι αναγνώστες δεν θα απογοητευτούν και οι αμύητοι θα απολαύσουν μια καλοστημένη ταινία δράσης. Από την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου έρχεται στις μεγάλες οθόνες.