πάρτι
Βρείτε μας στο

Πάρτι γυναικών όχι μόνο για την ομώνυμη κωμωδία, αλλά και για την έτερη χολιγουντιανή παραγωγή με την Τζέσικα Σαστέιν. Οι ταινίες της εβδομάδας περνάνε από Μαϊάμι, πάνε Πολωνία, μετά Γαλλία, ιταλικό νότο και καταλήγουν στην Ισπανία. Μια ταινία εποχής βασισμένη σε αληθινή ιστορία, τρεις κωμωδίες διαφορετικού στυλ σινεμά και μια δραματική περιπέτεια από αυτές που η Ιβηρική βγάζει σε υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Αυτή άλλωστε είναι και η πρόταση της εβδομάδας.

Η γυναίκα του ζωολογικού κήπου (The Zookeeper’s Wife)

2017/ Δράμα-Ιστορική/ 124′

Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο

Με τους: Τζέσικα Τσαστέιν, Ντάνιελ Μπριλ, Γιόχαν Χέλντενμπεργκ

Βρισκόμαστε στην Πολωνία του 1939. Ο Γιαν Ζαμπίνσκι και η γυναίκα του Αντονίνα είναι υπεύθυνοι στον ζωολογικό κήπο της Βαρσοβίας. Η επέλαση του Γ΄Ράιχ τους στερεί την ελευθερία και το αξίωμα και πρέπει να λογοδοτήσουν σε έναν στρατιωτικό των Ναζί. Εκείνοι όμως προτιμούν να γλυτώσουν όσα ζώα μπορούν από τις επικίνδυνες βλέψεις του κατακτητή. Συνεργάζονται με την Αντίσταση και ξεκινούν την αποστολή τους. Πρόκειται για την αληθινή ιστορία των Ζαμπίνσκι που έγινε και βιβλίο. Η Τζέσικα Σαστέιν είναι η πρωταγωνίστρια και γύρω από την οπτική της εκτυλίσσεται η υπόθεση. Αξιέπαινη η προσπάθεια της να δώσει την πολωνική εκφορά των λέξεων. Στο πλάι της ο εξαίρετος Ντάνιελ Μπριλ, στο ρόλο του Γερμανού Ναζί,  που τον έχουμε δει στο μέτριο Colonia Dinidad με την Έμμα Ουάτσον, στο Civil War  και στο Inglorious Basterds.

Πάρτι Γυναικών (Rough Night)

2017/ Κωμωδία/ 101′

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Σκηνοθεσία: Λουτσία Ανιέλο

Με τους: Σκάρλετ Τζόχανσον, Ζόε Κράβιτζ, Κέιτ Μακίνον, Τάι Μπαρέλ, Ντέμι Μουρ, Κόλτον Χέινς, Τζίλιαν Μπελ

5 παλιές συμφοιτήτριες ξαναβρίσκονται μετά από 10 χρόνια για να τελέσουν ένα reunion πάρτι που δεν έχει ξανασυμβεί. Προορισμός το Μαϊάμι, ποτά, ξενοδοχεία, ναρκωτικά, στρίπερ και…δολοφονία. Το πάρτι των bachelorettes θα βγάλει σε όλες έναν άλλο εαυτό. Η φάση θυμίζει το Hangover από την γυναικεία πλευρά και η ταινία έχει μέσα όλες τις κλισεδιές που θα περίμενες να υπάρχουν σε μια τέτοια κωμωδία. Έχει επίσης ένα τρομερό καστ, με την Ντεμί Μουρ να φέρνει την εσάνς της παλιάς γενιάς, την Σκάρλετ Γιόχανσον να ενώνει δύο εποχές και τις Κέιτ ΜακΚίνον, Ζόε Κράβιτς και Τζίλιαν Μπελ να ζουν την δική τους εποχή.

Τα παράπονα στον δήμαρχο (L’ora legale)

2017/ Κωμωδία/ 92′

Σκηνοθεσία: Σάλβο Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε

Με τους: Σάλβο Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε, Βιντσέντζο Αμάτο, Τόνι Σπεραντέο, Λέο Γκουλότα, Σέρτζιο Φρίσκια

Το Πιετραμάρε είναι ένα μικρό χωριό στη Σικελία. Κι όταν ακούς Σικελία η λέξη διαφθορά είναι η δεύτερη που σου έρχεται. Όχι αδίκως. Εκεί, ο δήμαρχος Γκαετάνο Πιατάνε διοικεί για χρόνια με ύψιστη διαφθορά. Καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και πιστεύει ότι θα συνεχίσει την θητεία του, βρίσκει αντίπαλο έναν ακριβώς αντίθετο άνθρωπο. Τον καθόλα ηθικό και νομοταγή Πιερπάολο Νατόλι. Σε μια περιοχή που ξέρει να κατακρίνει την διαφθορά, αλλά δεν κοιτάζει πως απέκτησε όσα απέκτησε μέσω αυτής, ο Πιερπάολο θα αντικρύσει τον ιδρυματισμό των κατοίκων. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε και μια καλή ιταλική κωμωδία. Πέρσι ήταν το Pazza Goia, φέτος αυτό. Αν σ΄αρέσει ο ιταλικός σουρεαλισμός, τότε θα την απολαύσεις.

Οδηγός Οικογενειακής Επιβίωσης (C’est quoi cette famille?!)

2016/ Κωμωδία/ 99′

Σκηνοθέτης: Γκαμπριέλ Ζιλιέν-Λαφεριέρ

Με τους: Ζιλί Γκαγιέ, Τιερί Νεβίκ, Ζιλί Ντεπαρντιέ, Λουσιέν Ζαν-Μπατίστ, Κλοντιά Ταγκμπό, Φιλίπ Κατερίν, Σαντάλ Λαντεσού

Μια οικογένεια μοναδική στον πλανήτη είναι αυτή που μεγαλώνει ο 13χρονος Μπαστιέν. Με 6 ετεροθαλή αδέρφια καταλαβαίνει κανείς το γιατί. Το πράγμα είναι ακόμα πιο περίπλοκο, μιας και όλα τα αδέρφια είναι ετεροθαλή μεταξύ τους. Αυτό οδηγεί σε μια χαοτική ακολουθία. Ένα διαρκές πάρτι μες στο σπίτι με τόσο κόσμο. Οι 8 γονείς έχουν φέρει τα παιδιά στα όρια της απόγνωσης κι έτσι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τους δώσουν ένα μάθημα.

Η πρόταση της εβδομάδας: Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου (Tarde para la ira)

2016/ Δράμα-Θρίλερ/ 91′

Σκηνοθεσία: Ραούλ Αρεβάλο

Με τους: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Λουίς Καλέχο, Ρουθ Ντιάζ

Ο Ραούλ Αρεβάλο είναι ένας από τους σημαντικούς σκηνοθέτες του ισπανικού σινεμά. Το 2014 προσέφερε το La Isla Minima, ενώ ένα χρόνο πριν είχε θητεύσει στο πλάι του Αλμοδοβάρ για το Los Amantes Pasajeros. Το Tarde Para La Ira θυμίζει αρκετά το La Isla Minima. Με στοιχεία φιλμ νουάρ, αλλά ξεκάθαρους χαρακτήρες. Ο Κούρο είναι ο μοναδικός συλληφθείς από μια μεγάλη ληστεία το 2007 στη Μαδρίτη. 8 χρόνια μετά θα βγει από τη φυλακή με την ελπίδα να ξαναφτιάξει την ζωή του με τη σύντροφο του Άνα και τον γιο τους. Αντ΄αυτού θα μπλέξει με τον Χοσέ που θα τον μετατρέψει σε υπομονετικό εκδικητή.