Grayson: Η πιο καλτ ταινία ever (Vid)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Grayson: Η πιο καλτ ταινία ever (Vid)

Άπειροι οπαδοί σε όλο τον κόσμο θέλουν να δουν στο σινεμά το καλτ έπος του Τζον Φιορέλα...

Πρόκειται για την πιο καλτ ταινία που γυρίστηκε ποτέ. Βασικά, αν θέλουμε να μιλάμε με ακρίβεια, πρόκειται για την πιο καλτ ταινία που ΔΕΝ γυρίστηκε ποτέ. Ο λόγος για το Grayson!

Τι είναι το Grayson; Ας αναφέρουμε συνοπτικά το σενάριο: Βρισκόμαστε στην Γκόθαμ Σίτι. Ο Μπάτμαν μόλις έχει πεθάνει!

Ναι, καλά διαβάσατε! Ο Μπάτμαν έχει μόλις πεθάνει!

Και ο πιστός συνοδοιπόρος του, Ντικ Γκρέισον, κατά κόσμον Ρόμπιν, ξεκινάει την μεγαλύτερη αποστολή της ζωής του: να εξιχνιάσει την δολοφονία του μέντορά του, του Μπάτμαν.

Στην προσπάθεια του αυτή ο Γκρέισον θα συναντήσει όλους τους κλασικούς αντιπάλους του Ανθρώπου- Νυχτερίδα: τον Τζόκερ, τον Πιγκουίνο, τον Γρίφο, την Κατγούμαν. Αλλα θα συναντήσει και έναν όχι ακριβώς κακό, αλλά όπως και να έχει αντίπαλο του Μπάτμαν: τον Σούπερμαν!

Ο Τζον Φιορέλα, εμπνευστής αυτού του έπους ήθελε το μακρινό 2004 να δει το όραμά του να γίνεται ταινία. Πίστευε πως θα τα έσπαγε και, εδώ που τα λέμε μάλλον, δεν είχε και άδικο. Η αισθητική του έργου ήθελε να προσομοιάζει στο κλασικό σίριαλ του Μπάτμαν της δεκαετίας του ’60 αλλά με μια δόση μαυρίλας.

Ο Φιορέλα έγραψε το σενάριο και άρχισε να πηγαίνει από στούντιο σε στούντιο προκειμένου να κάνει κάποιος ταινία την έμπνευσή του. Αφού είδε και αποείδε και αφού μίσησε την γραφειοκρατία, τα «ίσως» και τα «μπορεί» των παραγωγών το πήρε απόφαση να την γυρίσει μόνος του! Άλλωστε πόσο δύσκολο θα μπορούσε να είναι; Και πήρε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Grayson: Η πιο καλτ ταινία ever (Vid)

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Τελικά, αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι πίστευε. Και πολύ πιο… ακριβό. Σπατάλησε περίπου 15.000 δολάρια για να γυρίσει απλά μερικές σκηνές και κάπου εκεί παράτησε την προσπάθεια. Το μόνο που κυκλοφόρησε ήταν ένα πεντάλεπτο τρέιλερ, ενώ έφτιαξε και ένα επίσημο site της ταινίας όπου και δημοσίευσε το σενάριό του.

Αυτό που ακολούθησε δεν το περίμενε ποτέ ο ρομαντικός Φιορέλα. Άπειρα views του βίντεο, πολλοί οπαδοί, συγχαρητήρια για την δουλειά από θρύλους των κόμιξ όπως ο Άλεξ Ρος και ο Τζιμ Λι και μια παγκόσμια απαίτηση να γίνει το Grayson μεγάλου μήκους ταινία.

Ένα χρόνο μετά, ωστόσο, ο Κρίστοφερ Νόλαν κυκλοφόρησε την πρώτη ταινία της διάσημης τριλογίας του και η προσπάθεια του Φιορέλα ξεχάστηκε και από την ίδια την geek γενιά που τον υπεραγάπησε.

Εμείς όμως δεν είμαστε τίποτα αχάριστοι και 13 χρόνια μετά τιμάμε ξανά το «Grayson» κοιτώντας που και που αυτό το ζηλευτό trailer:

Κρατά γερά μεγάλε Φιορέλα, ο αγώνας δεν έχει τελειώσει ακόμα! Το «Grayson» μια μέρα θα το δούμε στο σινεμά!