The Υoung Pope: Ένας Άγιος Πατέρας που καπνίζει και πίνει coca cola zero
Βρείτε μας στο

Οι κριτικές διθυραμβικές , λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της σειράς του Πάολο Σορεντίνο, The Υoung Pope. Τα δυο πρώτα επεισόδια που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ της Βενετίας μάγεψαν κοινό και κριτικούς. Σας είχαμε προειδοποιήσει πως σε λίγο όλοι θα μιλούν για τη σειρά που θα μας καθηλώσει στις μικρές οθόνες.

pope3

Πρωταγωνιστεί ο Τζουντ Λο στο ρόλο του Lenny Belardo, του πρώτου Αμερικανού Πάπα στην ιστορία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ο νεαρός ποντίφικας δεν μοιάζει με τους προκατόχους του. Είναι αλαζόνας , αυταρχικός, προκλητικός και απίστευτα γοητευτικός. Αμέσως μετά την εκλογή του θα ισχυριστεί αυτάρεσκα πως δεν έχει αμαρτίες να εξομολογηθεί. Οι συνήθειές του είναι μάλλον ασύμβατες με το ιερό του αξίωμα. Ο νέος Άγιος Πατέρας καπνίζει, απαιτεί κόκα κόλα zero με γεύση κεράσι για πρωινό, προσεύχεται στην πισίνα και έχει ένα ταραγμένο παρελθόν.

pope1

Οι χίπις γονείς του τον εγκατέλειψαν λίγο πριν εξαφανιστούν στην Βενετία στο ορφανοτροφείο που διηύθυνε η αδελφή Μαίρη , την οποία υποδύεται η Νταϊάν Κίτον, η μόνη που ασκεί καταλυτική επίδραση πάνω του. Ο Lenny ,που επιλέγει να τον προσφωνούν Pius XIII, έχει να διευθύνει το Βατικανό, έναν κόσμο κάθε άλλο παρά αγγελικά πλασμένο. Ίντριγκες, συνωμοσίες , μηχανορραφίες, πολιτικά παιχνίδια που απαιτούν λεπτούς χειρισμούς θα ξεκινήσουν μόλις το Κονκλάβιο αντιληφθεί πως ο νέος πάπας δεν μπορεί να χειραγωγηθεί εύκολα.

Σχεδόν αμέσως μετά την εκλογή του θα εμπλακεί σε μια σκληρή μονομαχία με τον «κοσμικό» και αμφιλεγόμενο Kαρδινάλιο Voiello (Σίλβιο Ορλάντο) που πίστευε πως θα χειραγωγήσει το νεαρό αμερικανό και θα γίνει η δύναμη πίσω από το θρόνο. Όταν συνειδητοποιεί την πλάνη του αρχίζει να ψάχνει στοιχεία για να τον εκβιάσει.

Ο νεαρός Πάπας όμως θα αποδειχτεί δύσκολος αντίπαλος, αφού δε θα διστάσει να απαιτήσει από τον εξομολόγο του Voiello να σπάσει τους ιερούς του όρκους και να του αποκαλύψει τις αμαρτίες του αντιπάλου του. O Σορεντίνο ξύνει κάτω από την επιφάνεια αποδεχόμενος, όπως υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του, την πρόκληση να δουλέψει πάνω σε ένα θέμα που στην πατρίδα του αποτελεί ταμπού: Το Βατικανό, ένα κράτος με τεράστια δύναμη που επηρεάζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ψυχές στον πλανήτη.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

pope4

Ο βιρτουόζος Ιταλός σκηνοθέτης και σεναριογράφος , που έχει τιμηθεί με το Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας για την «Τέλεια Ομορφιά», υπογράφει, όπως όλα δείχνουν, τη σειρά της χρονιάς. Όσοι βρέθηκαν στην Βενετία μιλούν για οπτικοακουστική απόλαυση: ποιητικές εικόνες, αγωνία, ίντριγκα, και ονειρική ηλεκτρονική μουσική. Ο Τζουντ Λο είναι στα καλύτερά του ως γοητευτικός, ματαιόδοξος , εκκεντρικός νεαρός ποντίφικας. Ίσως είναι η καλύτερη και πιο μεστή ερμηνεία του μετά τον Ντίκι Γκρίνλιφ , το ρόλο του στον Ταλαντούχο κύριο Ρίπλεϊ. Habemus Papam.

Η σειρα θα αρχίσει να προβάλλεται στην Ελλάδα στις 28 Οκτωβρίου από τον ΟΤΕ TV.