Σεισμός Ταραντίνο: Η νέα του ταινία και το δίδυμο που θέλει πρωταγωνιστές
Βρείτε μας στο

Ενάμιση χρόνο μετά το H8ful Eight ο Κουέντιν Ταραντίνο ετοιμάζεται να μας ταραντινοκουνήσει ξανά. Κι αν το γουεστερνικό του έργο δεν ικανοποίησε αρκετούς, αυτό που έρχεται δεν βλέπω πως μπορεί να μην μας φτιάξει γερά. Το 3ωρο H8ful Eight ήταν μια αναμέτρηση του σκηνοθέτη με τον ίδιο του τον εαυτό. Ήταν για την ίδια του ευχαρίστηση και γι΄αυτό δεν ανταποκρίθηκε σε όσα εμείς μπορεί να περιμέναμε.

Αν απομονώσεις βέβαια σκηνές όπως όσα συνέβησαν στο πανδοχείο, τότε έχεις πάλι ένα masterpiece από αυτά που μόνο εκείνος ξέρει. Τώρα φέρνει την ένατη και βάσει των λεγομένων του προτελευταία ταινία του. Ο Q έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι στις 10 θα καεί και γι΄αυτό ό,τι συμβεί από δω και πέρα θα είναι φουλ ψαγμένο στην κάθε λεπτομέρεια. Ήδη πάντως ξέρουμε το θέμα της ταινίας, αλλά και τους ηθοποιούς που θέλει να καθοδηγήσει. Και είναι η πρώτη φορά που θα συνεργαστεί με έναν από αυτούς. Ενώ με τον δεύτερο έχει άλλη μια συνεργασία.

Η οικογένεια Μάνσον και οι δολοφονίες που διέπραξε στην δεκαετία του ’60 θα είναι η πρώτη ταινία του Ταραντίνο που θα αφορά αληθινή ιστορία. Ο μεγάλος γκάνγκστερ Τσαρλς Μάνσον καθοδήγησε τα μέλη της οικογενείας του να δολοφονήσουν την Σάρον Τέιτ, ενώ στο παλμάρε τους καταγράφηκε μεταξύ άλλων και η απόπειρα δολοφονίας του Τζέραλντ Φορντ. Πρόκειται για μια συμμορία που είχε ιδιαίτερες τακτικές και έναν θεοπάλαβο ηγέτη. Για παράδειγμα ο Τσαρλς Μάνσον έκοψε πάνω στην τρέλα του το αυτό του Γκάρι Χίνμαν, αφού τον είχε δύο μέρες όμηρο. Και μετά τον σκότωσαν.

Ο Ταραντίνο έχει γράψει ήδη το σενάριο για την ταινία, χωρίς να υπάρχει κάποιος επίσημος τίτλος. Την παραγωγή κάνει ξανά η Weinstein Company, που έχει αναλάβει όλες τις ταινίες του. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο σκηνοθέτης έχει βάλει στο μάτι τον Μπραντ Πιτ και την Τζένιφερ Λόρενς. Κι αν με τον πρώτο έχουν παρελθόν στο Inglorius Basterds, με την δεύτερη θα είναι η πρώτη φορά αν συμβεί. Η πιθανότητα να του αρνηθεί κάποιος από τους δύο είναι μάλλον ελάχιστη. Ο Πιτ το έχει ανάγκη αυτό, ενώ η Λόρενς έχει πει ότι είναι ένας σκηνοθέτης που θέλει να συνεργαστεί. Και δεν είναι ότι θα έχει πολλές ευκαιρίες ακόμα.

Τρίτο όνομα που ακούγεται για τον ρόλο της Σάρον Τέιτ είναι αυτό της Μαργκό Ρόμπι. Μάλιστα, φημολογείται ότι έχουν γίνει οι πρώτες κουβέντες μαζί της. Αυτό που μένει να δούμε για την ταινία είναι αν θα παίζει και σε αυτή ο Σάμιουελ Τζάκσον ή αν ο Ταραντίνο θα θελήσει να τον κρατήσει ζεστό για το μεγάλο του φινάλε. Όλα πάντως θα γίνουν γνωστά ως τα τέλη του Οκτώβρη μιας και η ταινία έχει προγραμματιστεί να βγει σε ένα χρόνο και κάτι από σήμερα.