Μπενιόφ
Βρείτε μας στο

Το να παρακολουθείς το Game of Thrones και να νιώθεις το τέλος να πλησιάζει είναι δυσβάσταχτο. Αυτό άλλωστε είναι το πρόβλημα με τα τέλη. Ότι στην αρχή επιθυμείς να βρεθείς σε αυτά. Όταν όμως φτάνεις εκεί, επιθυμείς να βρεθείς ξανά από την αρχή. Τέτοιες σοφίες σημειώστε τες, δεν θα σας τις πουν αλλού. Και ο Ντέιβιντ Μπενιόφ με τον Ντέιβιντ Βάις, οι δημιουργοί του GoT, έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν την επόμενη αρχή μετά το τέλος.

Φυσικά στην δική τους περίπτωση, που θα αφήσουν πίσω τους ένα παιδί τους, ένα παιδί που θα μείνει για πάντα στην ιστορία, φαντάζει ακόμα πιο δύσκολο να μπορέσεις να πας παρακάτω. Γι΄αυτό κιόλας ο απογαλακτισμός δεν θα γίνει μαχαίρι. Θα υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο. Πριν από ένα δίμηνο περίπου είχε γίνει γνωστό ότι με το HBO συζητούν να βγάλουν 3-4 νέες σειρές σε μορφή spin off, με στόχευση σε χαρακτήρες που είδαμε στη σειρά ή κάποιους που τους ακούσαμε μόνο ως αναφορές.

Με ανακοίνωση του χθες, το HBO αποκάλυψε ότι ζήτησε από το δίδυμο Μπενιόφ και Βάις να αναλάβουν την παραγωγή και το σενάριο για το Confederate. Πρόκειται για μια σειρά που θυμίζει σε ιδέα το Man In The High Castle. Όπως δηλαδή στο δεύτερο μας έδειξαν πως θα ήταν τα πράγματα αν ο Άξονας είχε κερδίσει στον Β΄Παγκόσμιο, έτσι και το Confederate θα δείξει μια Αμερική στο σήμερα εφόσον ο Νότος είχε απαγκιστρωθεί από την Ένωση στον Εμφύλιο.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η δουλεία δεν τελείωσε ποτέ. Αντιθέτως εξελίχθηκε σε μορφή πολιτεύματος. Αυτό που αναφέρει το Vulture είναι ότι κάθε επεισόδιο θα περιγράφει την ιστορία ενός τυχαίου ανθρώπου σε οποιοδήποτε από τα δύο στρατόπεδα του Τρίτου Αμερικανικού Εμφυλίου. Μαχητές της ελευθερίας, υπερασπιστές του καθεστώτος, δουλεμπόρους, δημοσιογράφους, πολιτικούς. Γενικότερα, η αμερικανική τηλεόραση στρέφεται αρκετά τα τελευταία χρόνια σε τέτοιες εξιστορήσεις (βλ. Underground, The Birth of A Nation) και κάτι μας λέει πως στα χέρια των Μπενιόφ και Βάις θα δούμε μια εντυπωσιακή παραγωγή και αποτέλεσμα.

Και σκέψου ότι δεν θα είναι οι δυο τους. Στην ομάδα της παραγωγής-σεναρίου θα υπάρχουν η Νισέλ Σπέλμαν (Good Wife, Justified) και ο Μάλκολμ Σπέλμαν (Empire). Πάντως για να μην αγχώνεσαι, όλα αυτά θα συμβούν από το 2019 και μετά. Υπάρχει ακόμα μια σεζόν Game of Thrones που πρέπει να εστιάσουν οι δύο D.