Πύργος
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Ο Μαύρος Πύργος σε Απόσταση Ασφαλείας: Οι ταινίες της εβδομάδας

Ίντρις Έλμπα, Μάθιου ΜακΚόναχι και κάπου στη γωνία ένας αδάμαστος Αντόνιο Μπαντέρας.

Σε βδομάδα που κάνει πρεμιέρα ταινία βγαλμένη από τον κόσμο του Στίβεν Κινγκ όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Ο Μαύρος Πύργος είναι από τις ταινίες που περιμέναμε πολύ καιρό. Μαζί του έρχεται ένας Αντόνιο Μπαντέρας από τα παλιά και ο αγαπημένος Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ.

Ο Μαύρος Πύργος (The Dark Tower)

2017/ Θρίλερ-Δράση/ 95′

Σκηνοθεσία: Νικολάι Άρσελ

Με τους: Μάθιου Μακόναχι, Ίντρις Έλμπα, Κάθριν Γουίνικ, Τζάκι Ερλ Χέιλι, Έιμπι Λι, Τομ Τέιλορ

Ο Ίντρις Έλμπα είναι ένας υπεραιωνόβιος πιστολέρο, ένας φύλακας του σύμπαντος. Ο τελευταίος Gunslinger. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι είναι επίσης πολλών αιώνων, Μαυροντυμένος και αυτός που θέλει να διαλύσει το σύμπαν. Οι δυο τους μάχονται σε διάφορες εποχές της ύπαρξης. Οι δυο τους μάχονται σε μια πραγματικότητα και μια διάσταση μη ορατή από τους ανθρώπους. Μια διάσταση που υπάρχει άυλη πάντως στον πλανήτη μας. Ένας πιτσιρικάς, ο Τζέικ, θα αποκτήσει το μεγάλο προνόμιο να δει το κέντρο του κόσμου. Ο Μαύρος Πύργος δίνει ζωή και ισορροπία στα πάντα. Ο Μαυροντυμένος Άντρας θέλει να τον κατακρημνίσει. Η μάχη που θα γίνει είναι απ΄αυτές που δεν μπορεί κανείς να τις φανταστεί. Ο Μαύρος Πύργος ή καλύτερα Dark Tower, έχει πάρει διθυραμβικές κριτικές και δεν χρειάζεται καμία πειθώ για να το δεις.

80

Το Στέμμα των Ινδιών (Viceroy’s House)

2017/ Βιογραφική-Δράμα/ 106′

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Σκηνοθεσία: Γκούριντερ Τσάντχα

Με τους: Γκίλιαν Άντερσον, Μάικλ Γκαμπόν, Χιου Μπονεβίλ, Μανίς Νταγιάλ, Σάιμον Κάλοου

Βρετανία, 1947, στα έσχατα απόνερα του Β΄Παγκοσμίου. Η Αγγλία καλείται να παραδώσει την Ινδία στους ανθρώπους της. Υπεύθυνος για αυτή την παράδοση προς την ελευθερία και την δημοκρατία είναι ο Λόρδος Μαουντμπάτεν. Ο τελευταίος «έπαρχος» του Στέμματος στην χώρα. Μόνο που καμία μετάβαση δεν έρχεται ομαλά. Έστω κι αν πρόκειται για μετάβαση σε ένα καλύτερο αύριο. Διαρκείς διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών δυσχεραίνουν το έργο του. Περισσότερο όμως περιπλέκονται τα πράγματα όταν ο υπηρέτης του, ο Ινδός Τζιτ, ερωτεύεται την κόρη του.

ΙΡΙΣ (In The Shadow Of Iris)

2016/ Θρίλερ/ 99′

Σκηνοθεσία: Τζαλίλ Λεσπέρ

Με τους: Ρομάν Ντιρί, Σαρλότ Λε Μπον, Τζαλίλ Λεσπέρ, Καμίλ Κοτέν, Αντέλ Μπεντσερίφ

Η Ίρις είναι η γυναίκα του Αντουάν, ενός ισχυρού τραπεζίτη. Προς το φινάλε του δείπνου τους σε ένα πολυτελές εστιατόριο, και καθώς ο Αντουάν πληρώνει τον λογαριασμό, η Ίρις εξαφανίζεται. Όταν το τηλέφωνο του χτυπήσει θα είναι ένας μυστήριος τύπος που ζητάει λύτρα. Ο Αντουάν θα τα συγκεντρώσει και θα τα πάει στο μέρος που έχει συμφωνηθεί. Μόνο που η Ίρις δεν θα βρίσκεται εκεί. Ο Μαξ, ένας νεαρός μηχανικός, φαίνεται να εμπλέκεται στην εξαφάνιση. Μπροστά στα μάτια του Αντουάν και της αστυνομίας εκτυλίσσεται μια υπόθεση με διαρκείς εκπλήξεις…

Η Δασκάλα Μας (Primaire)

2016/ Δράμα/ 105′

Σκηνοθεσία: Ελέν Ανζέλ

Με τους: Σάρα Φορεστιέ, Βενσάν Ελμπάζ, Αλμπέρ Κουσί, Γκιλέν Λοντέ

Η Φλοράνς είναι μια παθιασμένη δασκάλα και μόνη μητέρα. Μεγαλώνει τον γιο της, προσπαθεί να εμπνεύσει τους μαθητές της. Όταν όμως εμφανιστεί ένας δύσκολος μαθητής στην τάξη της και ο γιος της ζητήσει να πάει να μείνει με τον πατέρα του, η Φλοράνς θα σαστίσει. Θα αμφισβητήσει τον εαυτό της και θα οδηγηθεί σε μια ματαιότητα των πεπραγμένων της. Θα καταφέρει να βρει τη δύναμη να ξαναγίνει αυτό το πρότυπο;

Σε Απόσταση Ασφαλείας (Security)

2017/ Περιπέτεια-Δράση/ 87′

Σκηνοθεσία: Αλέν Ντεροσέ

Με τους: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Γκαμπριέλα Ράιτ, Τσαντ Λίντμπεργκ

Ο Αντόνιο Μπαντέρας επιστρέφει σε αυτό που είναι απίθανος. Στο να ξεπερνάει τα όρια και να κερδίζει αυτό που φαίνεται ανίκητο. Στο Secutiry υποδύεται έναν φύλακα ασφαλείας που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά για να βρει την ησυχία στη ζωή του. Την βρίσκει σε ένα πόστο που κανείς δεν έκατσε για πολύ καιρό. Ένα βράδυ θα μπει στο εμπορικό κέντρο μια τρομαγμένη και κυνηγημένη κοπέλα. Έξω βρέχει και ο ήρωας δεν μπορεί να την αφήσει. Πού να ήξερε όμως ότι η κοπέλα ήταν μάρτυρας σε ένα έγκλημα και ότι την κυνηγάει μια αδίστακτη συμμορία…Ο Μπαντέρας θα συγκεντρώσει τους υπόλοιπους φύλακες και θα επιχειρήσουν να βγάλουν knock out τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και τη συμμορία του.

Η πρόταση της εβδομάδας: Σουζάνα με σκοτώνεις (Me estás matando Susana)

2016/ Αισθηματική Κομεντί/

Σκηνοθεσία: Ρομπέρτο Σνάιντερ

Με τους: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Βερόνικα Εκέγκουϊ, Άσλεϊ Γκρέις, Τζέιντιν Γουόνγκ, Μπιορν Χλίνουρ Χάραλντσον

Με έναν από τους πολύ αγαπημένους Λατινοαμερικάνους ηθοποιούς, τον Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, σε ρόλο πρωταγωνιστή, το Με Σκοτώνεις Σουζάνα είναι μια ρομαντική κομεντί όπου o έρωτας είναι ταυτόχρονα ερωτηματικό και απάντηση. Ο Ελίχιο είναι τρελά ερωτευμένος με τη Σουζάνα. Και νιώθει ότι έχουν μια σπουδαία σχέση.  Όταν όμως τον παρατήσει δίχως κουβέντα και αρχίσει να ρωτάει γνωστούς τους για το αν έχουν ιδέα που πήγε, θα δει ότι μάλλον το αντίθετο ήταν η σχέση τους. Θα την αναζητήσει και θα την βρει στην Αϊόβα. Να είναι σε σχέση με άλλον. Θα τσακωθούν, θα κάνουν παθιασμένο έρωτα, θα γελάσουν. Ο Ελίχιο θα θεωρήσει ότι τα ξαναβρήκαν. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι εκείνα που την έδιωξαν αρχίζουν να εμφανίζονται ξανά.