preacher
Βρείτε μας στο

Διαβάζοντας τον τίτλο θα με θεώρησες υπερβολικό. Μπορεί να είμαι. Δεν αντιλέγω. Αλλά δεν είμαι. Γιατί αν δεις πόσο ωραία έχει εξελιχθεί ο δεύτερος κύκλος του Preacher, θα καταλάβεις ότι υπάρχει μια μεγάλη λογική βάση σε αυτό το πόρισμα. Η σειρά του AMC βρίσκεται κιόλας στο 6ο επεισόδιο της σεζόν. Άρα έχουμε ένα πολύ ικανοποιητικό δείγμα για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Ακολουθούν ανεπαίσθητα SPOIIIILEEEEEERS!

Ο Τζέσι, η Τούλιπ και ο Κας βρίσκονται στη Νέα Ορλεάνη με σκοπό να βρουν επιτέλους τον Θεό, που το έσκασε από τον επουράνιο θρόνο του και έχει κατέβει στη Γη για να ακούει τζαζ μουσική και να πίνει ουίσκι. Αιρετική εκδοχή; Όχι και τόσο. Το ταξίδι τους από το Τέξας στη Νέα Ορλεάνη προφανώς και δεν είναι εύκολο. Κυρίως γιατί τους ακολουθεί ο Δολοφόνος των Αγγέλων και των Αγίων. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε μέρος που πηγαίνουν έπεται άδικη αιματοχυσία.

Ο Preacher βρίσκει τον Θεό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Όμως το να σου λέει κάποιος ότι έχεις μπροστά σου τον Θεό, δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να το πιστέψεις. Ακόμα κι αν γνωρίζεις ότι είναι δεδομένη η παρουσία του ανάμεσα στους ανθρώπους.

Το Preacher επέστρεψε και είναι ό,τι πιο σούπερ υπάρχει φέτος

Κι αφού ο Τζέσι δεν πιστεύει αυτό που βλέπει, εξακολουθεί να αναζητά. Σε αυτή την αναζήτηση θα μάθει ένα μεγάλο μυστικό της Τούλιπ, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια πλεκτάνη που του έχουν στήσει δύο άγνωστοι μέχρι τώρα τύποι και θα μετρήσει το πόσο εύκολα παρασύρεται από την θεϊκή δύναμη που έχει. Παράλληλα, το Preacher αποκαλύπτει και την ιδέα του για το πως είναι η Κόλαση. Μια ιδέα που μοιάζει αρκετά με τον τρόπο που την παρουσίασαν σε ένα επεισόδιο του Lucifer. Ο Arseface περνάει τις πρώτες του μέρες εκεί και έρχεται σε επαφή με αρκετούς. Ένας απ΄αυτούς είναι και ο Χίτλερ. Ένας άλλος Χίτλερ για την ακρίβεια. Τόσο άλλος που ο Arseface τον συμπαθεί και βλέπει σε εκείνον έναν φίλο. Φιλία και Κόλαση δεν πάνε μαζί βέβαια. Κι αυτό το μαθαίνει σύντομα πολύ καλά.

Γενικότερα σε αυτή τη σεζόν έχουν αυξηθεί οι χαρακτήρες που ιντριγκάρουν ως προσωπικότητες, ξέχωρα από τη διασύνδεση τους με τους άλλους. Ο Κάσιντι για παράδειγμα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πως σκέφτεται, πως υποτάσσει τον έρωτα του για την Τούλιπ, πως προσπαθεί να φέρει μια ισορροπία στην περιδίνηση και τις ακρότητες που αποζητούν ο Τζέσι και η Τούλιπ. Οι άνθρωποι που αποτελούν τους σταθμούς της αναζήτησης δίνουν ένα μεγάλο βάθος στη σειρά. Ο ιερέας που τιμωρεί με αιχμαλωσία όσους αμαρτάνουν, ο άντρας της Τούλιπ, ο ένας από τους δύο εκπέσοντες Αγγέλους που έχοντας χάσει το ταίρι του πεθαίνει κάθε μέρα για τις ανάγκες του σόου που δίνει σε ένα καζίνο, είναι κάτι παραπάνω από νόστιμη γαρνιτούρα.

Το Preacher επέστρεψε και είναι ό,τι πιο σούπερ υπάρχει φέτος

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Πάνω απ΄όλους αυτούς είναι ο Καβαλάρης Δολοφόνος των Αγίων. Δεν σταματιέται με τίποτα, δεν λογαριάζει το ποιος στέκεται απέναντι του, πυροβολεί δίχως έλεος. Εκτός κι αν απαντηθεί το ερώτημα του. «Πού είναι ο Preacher;» είναι η επωδός του. Σαν τον αδίστακτο κριτή των πάντων, αποφασίζει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, ανάλογα με την απάντηση που θα δοθεί.

Η τοποθέτηση του είναι σαν το σκοτεινό καθρέφτισμα του Τζέσι Κάστερ. Ή σαν αυτό που μπορεί να γίνει αν συνεχίζει να κάνει κατάχρηση της δύναμης που έκλεψε. Να μια ανατροπή που θα έφτανε τη σειρά στο απόγειο της. Ο Δολοφόνος των Αγίων είναι ο Τζέσι του μέλλοντος που έρχεται να σκοτώσει τον εαυτό του για να δώσει τέλος σε αυτά που θα ακολουθήσουν αν ανακαλύψει τον Θεό. Αυτό πάντως είναι κάτι που δεν χρειάζεται να μας απασχολήσει, πέρα από ευεργετική φαντασίωση. Εκείνο που αξίζει είναι να απολαύσουμε την εξαίσια δομή κάθε επεισοδίου. Είτε αυτό αφορά μετάβαση χαρακτήρων είτε χρονικά μπρος πίσω.