Τρεις σειρές που περιμέναμε με αγωνία και μας απογοήτευσαν!
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Τρεις σειρές που περιμέναμε με αγωνία και μας απογοήτευσαν!

Τρεις σειρές που δεν δικαίωσαν τις μεγάλες προσδοκίες, τις οποίες οι ίδιες είχαν δημιουργήσει…

Τα έχουν όλα. Ακριβή παραγωγή σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο, ηχηρά ονόματα στο καστ, πλοκή που κεντρίζει το ενδιαφέρον, προβολή. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Και εκεί που όλα δείχνουν πως η υψηλή τηλεθέαση είναι δεδομένη η σειρά βγαίνει στον αέρα. Και κάτι δεν πάει καλά. Οι θεατές της γυρίζουν την πλάτη.

Hannibal

Οι προσδοκίες ήταν κάτι παραπάνω από μεγάλες. Η σειρά είναι βασισμένη στο μύθο του Χάνιμπαλ Λέκτερ, του πιο διάσημου κανίβαλου, γνωστού από τις κινηματογραφικές ταινίες και κυρίως από την ερμηνεία σταθμό του Άντονι Χόπκινς. Και εδώ, όπως στη Σιωπή των Αμνών, εστιάζει στην ιδιότυπη σχέση ανάμεσα στον Χάνιμπαλ και στον ειδικό πράκτορα του FBI Γουίλ Γκράχαμ.

hannibal

Μόνο που στη σειρά ο Χάνιμπαλ (Μαντς Μίκελσεν) δεν έχει ακόμα αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα και προσπαθεί ως ψυχολόγος να μετατρέψει τον Γκράχαμ (Χιου Ντάνσι) -που έχει το ταλέντο να μπαίνει στο μυαλό των σίριαλ κίλερς στην προσπάθειά του να τους συλλάβει- σε δολοφόνο. Η ιδέα ευφυής.

Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί, ειδικά ο Μίκελσεν αποδίδει ιδανικά τον εκλεπτυσμένο ψυχολόγο, μια μάσκα που πίσω της κρύβει το τέρας. Κι όμως, αν και απέκτησε πιστούς οπαδούς, ποτέ δεν κατάφερε να απευθυνθεί στις μεγάλες μάζες. Η βία ή μάλλον ο τρόπος που αποδιδόταν ήταν αν μη τι άλλο ενοχλητικός.

hannibal2

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στυλιζαρισμένες νοσηρές εικόνες, αργά πλάνα πάνω σε νεκρά σώματα, σαδιστικές δολοφονίες, κάπου χάθηκε το μέτρο. Κρίμα. Μετά από τρεις σεζόν έκλεισε μάλλον άδοξα τον κύκλο της.

True Detective season 2

Ποτέ άλλοτε η πτώση δεν ήταν τόσο γρήγορη. Η σειρά στη δεύτερη σεζόν κατάφερε κάτι σχεδόν αδύνατο˙ να αντιστρέψει τις διθυραμβικές κριτικές και την τεράστια αποδοχή από το τηλεοπτικό κοινό που είχε γνωρίσει ο πρώτος κύκλος και να αποκτήσει παθιασμένους αντιπάλους. Η αλήθεια είναι πως ο πρώτος κύκλος είχε ανεβάσει τον πήχη σε δυσθεώρητα ύψη.

true

Στην πρώτη σεζόν όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια: παράξενα σαγηνευτική σκηνοθεσία, καθηλωτική γραφή, αριστουργηματικές σκηνές με τους Μάθιου Μακόναχι και Γούντι Χάρελσον να δίνουν μαθήματα υποκριτικής. Ίσως, αν δεν είχε προηγηθεί, να ήταν διαφορετική η αντιμετώπιση της δεύτερης σεζόν.

true1

Βέβαια οι αδυναμίες στην πλοκή και στους χαρακτήρες είναι υπαρκτές. Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από την άγρια δολοφονία του δημάρχου μιας πόλης στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες τριων αστυνομικών από διαφορετικές υπηρεσίες να την διαλευκάνουν. Η ιστορία είναι δαιδαλώδης, οι κεντρικοί χαρακτήρες πολλοί και προβληματικοί σε κάθε επίπεδο. Οι Κόλιν Φάρελ, Βινς Βόι και Ρέιτσελ Μακ Άνταμς που κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους δεν καταφέρνουν να σώσουν την παράσταση.

true2

Under the Dome

Οι προοπτικές υπήρχαν και εδώ. Το Under the Dome είχε τη δυνατότητα να γίνει εξαιρετική σειρά. Βασισμένο στο ομώνυμο μπεστ σέλερ του Στέφεν Κινγκ αφηγείται την ιστορία των κατοίκων του Τσέστερ Μιλ, που αποκόπτονται από τον υπόλοιπο κόσμο, όταν ένας μυστηριώδης θόλος καλύπτει την πόλη φυλακίζοντας τους.

under_the_dome

Η ιστορία αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα, πίσω από την παραγωγή το CBS και η Paramount, οι ηθοποιοί λαμπεροί και όμως η σειρά δεν τα κατάφερε.