mother
Βρείτε μας στο

Μετράει αισίως μια 10ετία στον κινηματογράφο. Σε επαγγελματικό επίπεδο όμως βρίσκεται από το 2011. Η Τζένιφερ Λόρενς έχει κάνει πολλά πράγματα. Hunger Games, X-Men, American Hustle, Silver Linings, Serena, Joy, Passengers. Όλα τους όμως είναι είτε επίπεδο sci-fi δυστοπία, είτε δράση, είτε ιστορίες που αφορούν την πραγματικότητα. Με το Mother του Ντάρεν Αρονόφσκι βρίσκει την ευκαιρία για κάτι εντελώς άλλο.

Σε αυτή την πορεία της ως σήμερα έχει συνεργαστεί πολύ με τον Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ. Πολύ καλός σκηνοθέτης, αλλά με τα φεγγάρια του. Ο Ντάρεν Αρονόφσκι είναι από τις περιπτώσεις ανθρώπων που σε πάνε ένα βήμα παραπέρα. Και σε αυτό το είδος ταινιών η Τζένιφερ Λόρενς έχει την δυνατότητα να τεστάρει τον εαυτό της. Να δει αν μπορεί να σταθεί σε κάτι που θέλει τρομερή διαχείριση του μυαλού και των συναισθημάτων.

Το Mother είναι ένα καθαρό horror. Όχι σε επίπεδο θέασης τρομακτικών πραγμάτων, αλλά σε επίπεδο ατμόσφαιρας. Κι εκεί ακριβώς εδράζεται η πρόκληση για την Λόρενς. Δεν καλείται να φανταστεί κλόουν, φαντάσματα, υπερφυσικά όντα εν πάσει περιπτώσει. Καλείται να τροφοδοτήσει με ψεύδη το μυαλό της. Καλείται να μπει σε ένα διαφορετικό state of mind.

Το Mother μιλάει για ένα ζευγάρι που συγκατοικεί σε ένα σχετικά απομακρυσμένο σπίτι στην εξοχή. Η ήρεμη ζωής τους θα διαταραχθεί από την επίσκεψη δύο άγνωστων ανθρώπων. Πρώτα ένας άντρας και μετά μια γυναίκα. Τότε είναι που η Λόρενς θα αρχίσει να αμφισβητεί την πραγματικότητα και θα περάσει τις πύλες της παράνοιας. Παράνοια όμως είναι αυτό που δεν μπορούμε να δεχτούμε ως εξήγηση μιας άλλης αλήθειας. Στο trailer η Λόρενς δείχνει να έχει πιάσει από τα μαλλιά την ευκαιρία και να πετυχαίνει όσα εικάζουμε ότι απαίτησε ο Αρονόφσκι για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Μαζί με τη Τζένιφερ Λόρενς, στο Mother θα δούμε τους Χαβιέ Μπαρδέμ, Εντ Χάρις, Μισέλ Πφάιφερ, Ντόμναλ Γκλίσον και την Κρίστεν Γουίγκ, που την έχουμε συνηθίσει σε κωμικές καταστάσεις. Η ταινία θα συμμετέχει στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ της Βενετίας και θα κυκλοφορήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου στις αίθουσες.