Σωματοφύλακας
Βρείτε μας στο

Το Baby Driver ήρθε από το πουθενά για να κατακτήσει τα πλήθη. Παρά την ύπαρξη σπουδαίων ηθοποιών, δεν ήταν και το πιο αναμενόμενο πράγμα η ταινία του Έντγκαρ Ράιτ να τύχει τόσο καθολικής αποδοχής. Μαζί με το ντουέτο Ράιαν Ρέινολντς-Σάμιουελ Τζάκσον (Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή) και μια ισπανική ταινία εποχής Φράνκο, οι πρεμιέρες της εβδομάδας μας επαναφέρουν με ομαλότητα σε κανονικούς ρυθμούς.

Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή (The Hitman’s Bodyguard)

2017/ Δράση-Περιπέτεια/ 111′

Ο Μάικλ είναι ο καλύτερος σωματοφύλακας στον κόσμο. Ο Ντάριους ο πιο διαβόητος εκτελεστής. Ο δεύτερος θα βρεθεί στόχος χτυπήματος μεγαλύτερου εγκληματία κατά την διάρκεια της μεταφοράς του από μια φυλακή σε άλλη. Ο λόγος; Ο Βλάντισλαβ Ντούκοβιτς τον χρειάζεται στη δούλεψη του. Η Αμέλια Ρουσέλ θα του χαλάσει τα σχέδια, καθώς θα αναθέσει στον Μάικλ να γίνει ο σωματοφύλακας του Ντάριους μέχρι να θέσουν εκτός τον Βλάντισλαβ. Μόνο που υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια. Οι δυο τους δεν είναι και οι καλύτεροι φίλοι, μιας και ο Ντάριους έχει επιχειρήσει να σκοτώσει τον Μάικλ 27 φορές στο παρελθόν. Και άλλη μία τη στιγμή που βρίσκονται. Σύνολο 28. Η συνεργασία μεταξύ τους είναι υπεραπαραίτητη. Σωματοφύλακας και εκτελεστής θα κληθούν να σταματήσουν οι δυο τους την καταστροφή που ετοιμάζει ο Βλάντισλαβ.

Πλανητάριο (Planetarium)

2016/ Φαντασίας/ 105′

Σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Με τους: Νάταλι Πόρτμαν, Λίλι Ρόουζ Ντεπ, Εμανουέλ Σάλιντζερ

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του ’30, δύο αδερφές, η Κέιτ και η Λόρα, περιοδεύουν στο Παρίσι. Στην Πόλη του Φωτός όπου το θέαμα είναι κυρίαρχο, θα θελήσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο της απάτης. «Ούσες» μέντιουμ θα προσπαθήσουν να βγάλουν μερικά λεφτά. Ένας οραματιστής του σινεμά και παραγωγός θα γοητευτεί από το χάρισμα και τον συνδυασμό τους και θα θελήσει να τις προωθήσει. Οι τρεις τους θα βάλουν στόχο να κατακτήσουν το σινεμά σε έναν κόσμο που ετοιμάζεται να βουλιάξει στον βούρκο του πολέμου.

Baby Driver (2017)

2017/ Αστυνομική/ 113′

Σκηνοθεσία: Έντγκαρ Ράιτ

Με τους: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Τζέιμι Φοξ, Τζον Μπέρνθαλ, Λίλι Τζέιμς

Ο Baby είναι μικρός, έχει απαλό δέρμα, αλλά είναι ο άνθρωπος που φέρει την αποστολή σε πέρας. Ειδικός στις οδικές αποδράσεις, πληρώνεται από ανθρώπους για να τους μεταφέρει από ένα σημείο σε άλλο. Μόνο που δεν είναι ένας απλός οδηγός όπως ο Γκόσλινγκ στο Driver. Η απόδραση έχει την ιεροτελεστία της. Γίνεται πάντοτε στον ρυθμό του τραγουδιού που έχει επιλέξει ο Baby για τον εκάστοτε πελάτη του. Ως υπάλληλος του Doc ξέρει ότι δεν μπορεί να απεμπλακεί από αυτόν τον ρόλο. Όταν ερωτευτεί μια νεαρή σερβιτόρα θα χρειαστεί να εφαρμόσει την τέχνη του για ίδιον όφελος. Ο Έντγκαρ Ράιτ σκηνοθετεί μια από τις ταινίες της χρονιάς, έχοντας στα χέρια του ένα τρομερό καστ με Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Τζέιμι Φοξ και Τζον Μπέρνθαλ να συνοδεύουν τον Άνσελ Έλγκορτ και την Λίλι Τζέιμς.

 

Ο Γιος του Μεγαλοπόδαρου (The Son of Bigfoot)

2017/ Κινούμενα/ 92′

Σκηνοθεσία: Μπεν Στάσεν, Ζερεμί Ντεγκρισόν

Η ταινία γαλλοβέλγικης παραγωγής περιγράφει την ιστορία του γιου του Μεγαλοπόδαρου. Ο Άνταμ είναι ένας κανονικός έφηβος. Πηγαίνει σχολείο, δέχεται την πιεστική αγάπη της μαμάς του. Όταν ανακαλύψει ότι ο μπαμπάς του είναι ο Μεγαλοπόδαρος, θα πάρει την απόφαση να τον αναζητήσει. Αυτό που στην αρχή θα τον τρομάξει, θα είναι εκείνο που εν τέλει θα του μάθει τους κινδύνους. Ο Μεγαλοπόδαρος κρύβεται από το κράτος που θέλει να πάρει το DNA του και να τον μετατρέψει σε πειραματόζωο. Η προσπάθεια του γιου του να τον πείσει να ζήσουν μαζί με τη μαμά στο σπίτι θα πέσει στο κενό και θα διαταράξει τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στο δάσος μαζί.

150 mg (La fille de Brest)

2016/Δράμα/ 128′

Σκηνοθεσία: Εμανουέλ Μπερκό

Με τους: Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν, Μπενουά Μαγκιμέλ

Μια πνευμονολόγος σε νοσοκομείο στη Μπρεστ της Γαλλίας ερευνά μια σειρά από περίεργους θανάτους. Θανάτους που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αρχή επιδημίας. Εν τέλει, ανακαλύπτει ότι ο υπαίτιος βρίσκεται σε μια εγκεκριμένη από το κράτος θεραπεία για τον διαβήτη. Αντιλαμβανόμενη το εσκεμμένο έγκλημα θα σταθεί απέναντι στο σύστημα με κίνδυνο να της αφαιρεθεί η θέση, η άδεια και ίσως πολύ πιο σημαντικά πράγματα. Όπως η αξιοπρέπεια της. Θα καταφέρει να αποκαλύψει το σκάνδαλο και να φέρει την αλήθεια στο φως;

Η Πρόταση της Εβδομάδας: Αβέβαιος Θρίαμβος (Incerta gloria)

2017/Δράμα/ 115′

Σκηνοθεσία: Αγκούστι Βιγιαρόνγκα

Με τους: Οριόλ Πλα, Τερέλε Παβέζ, Μαρσέλ Μποράς, Λουίζα Γκαβάσα

Στην δικτατορική Ισπανία του Φράνκο, σε μια περίοδο μεσοπολεμική που οδεύει προς το τέλος της για να δώσει την θέση της στον πόλεμο, ένας νεαρός στρατιωτικός, ο Λουίς αντιδρά μπροστά στο κίνητρο του πολέμου. Δεν πιστεύει πλέον σε εκείνο που τον έφερε ως εδώ. Γι΄αυτό οδηγεί το τάγμα του αλλού. Οδηγείται και ο ίδιος αλλού αφού ερωτεύεται μια χήρα, την Καρλάνα, που οι βλέψεις της δεν έχουν μεγάλη σχέση με το συναίσθημα. Αντιθέτως, σκοπός της και αγάπη της είναι η εξουσία. Όταν ο φίλος του στρατιωτικού ανακαλύπτει την παράνομη σχέση και απειλεί να τους μαρτυρήσει, ο Λουίς θα πρέπει να ανοίξει τα μάτια του για να δει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος.