Killing
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Killing of A Sacred Deer: Το πρώτο επίσημο trailer είναι αντάξιο του Λάνθιμου

Άλλο ένα έργο του διδύμου που έχει τον τρόπο να σοκάρει και να πειράζει ευαίσθητα σημεία της ψυχονόησης.

Τρεις μήνες μετά το Φεστιβάλ των Καννών, το νέο έργο των Λάνθιμου και Φιλίππου μας δίνει ακόμα μια αιτία για να αναρωτηθούμε έντονα αν είμαστε έτοιμοι να το δούμε ολόκληρο. Έχουν ακουστεί πραγματικά πάρα πολλά. Υπήρξαν άνθρωποι στο κοινό του Φεστιβάλ που δυσανασχέτησαν. Υπήρξαν εκείνοι που αποθέωσαν. Υπήρξε και η ανάμεικτη κατάσταση που στάθηκε περισσότερο στο σοκ. Το Killing of A Sacred Deer έχει το επίσημο trailer του.

Είχε κυκλοφορήσει ένα ακόμα trailer στην διάρκεια του φεστιβάλ και λίγο πριν προβληθεί η ταινία. Η κυκλοφορία του επίσημου trailer έρχεται να δηλώσει ότι βρισκόμαστε στην τελική διαδρομή μέχρι να βγει στις αίθουσες. Το Killing of A Sacred Deer μοιάζει να θέλει να παίξει έντονα με τις ζιραρικές έννοιες της θυσίας, του ιερού, της βίας και την θέση που αυτές κατέχουν στο γνωστικό/νοητικό πεδίο του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Ο Κόλιν Φάρελ είναι ένας χειρουργός που αποφασίζει να πάρει υπό την περίθαλψη του έναν έφηβο. Αυτό που δεν μπορεί να δει με την πρώτη ματιά είναι ότι ο έφηβος θα τον οδηγήσει σε παρανοϊκές καταστάσεις. Πραγματικές και φανταστικές. Απτές και άυλες. Το Killing of A Sacred Deer έχει την αναγωγή του στο Lobster, αλλά τείνει να σπάσει τους δεσμούς με κάθε προηγούμενο λανθιμικό περιβάλλον.

Με την αθώα φωνή ενός κοριτσιού να τραγουδάει χωρίς μελωδία το Burn της Elli Goulding και να ντύνει την εκκωφαντική ησυχία των εικόνων, το trailer σε βάζει στο κλίμα για τα καλά. Ένας ιδρωμένος έφηβος που παρασέρνει, ένας χαμένος μεσήλικας, ένα αναπηρικό καρότσι, ένα σώμα που σέρνεται στο πάτωμα, μια μεγάλη διάσπαση που εμφανίζεται στην οικογένεια. «Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσω το τίμημα… Γιατί να το πληρώσουν τα παιδιά μου;» ρωτάει τον τρομακτικό έφηβο η Νικόλ Κίντμαν. Αυτή είναι μάλλον η θυσία, αυτό είναι το ιερό ελάφι.

Ένα θρίλερ ατόφιο, υψηλού επίπεδου, που περιέχει όλες τις «μη ομαλότητες» που έχει πρόσβαση το μυαλό. Δύο χρόνια μετά το Lobster, Λάνθιμος και Φιλίππου επαυξάνουν την κληρονομιά και την κουλτούρα τους με ένα έργο σκληρό, κυνικό, τρομακτικό, διάστικτο με τις δικές τους ένοχες σκέψεις και αναζητήσεις.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στις ΗΠΑ στις 27 Οκτωβρίου.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s