dragon
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

Αρκεί μόνο μια στιγμή για να γκρεμιστούν όσα έχτιζες για χρόνια.

Ένα μεγάλο κομμάτι της ύπαρξης μας είναι να στεκόμαστε για μια στιγμή και να αναπολούμε όσα βρίσκονται πίσω μας. Όσα πέρασαν, όσα κατακτήθηκαν, όσα μας πλήγωσαν. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με την πραγματικότητα. Συμβαίνει και με τις φαντασίες που φυλάνε την ψυχή μας. Το Game of Thrones είναι μια τέτοια φαντασία και το The Dragon and The Wolf αποτελεί μια ισχυρή υπενθύμιση. Πώς φτάσαμε ως εδώ;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν πρόκειται να απαντηθεί τώρα. Θα αρχίσει να απαντάται σε μερικές γραμμές πιο κάτω. Ξέρεις γιατί; Γιατί είσαι τσάτσος και πας να διαβάσεις χωρίς να το χεις δει. Θες να με γεμίσεις με κρίματα; Αυτό θες; Δεν θα σου κάνω τη χάρη. Από τούδε και στο εξής αμαρτίαν ουκ έχω. Αν παραμείνεις τότε τίποτα δεν θα θεωρηθεί SPOILERS.

O Night’s King και ο Viserion δεν ψηφίζουν Ντόναλντ Τραμπ

Θα ήθελα πάρα πολύ να πάρω τα πράγματα με τη σειρά ή έστω να ασχοληθώ κυρίως με τους ανθρώπους. Μόνο που η Σέρσεϊ τα έχει κάνει σαλάτα, οπότε οι άνθρωποι είναι απογοητευτικοί Όχι όλοι σαφώς. Αλλά αρκεί ένας για να γίνει η ζημιά Ιδίως όταν αυτός ο ένας στέκεται στον Σιδηρούν Θρόνο. Δευτερευόντως, ο τρόπος που τελείωσε το Dragon and The Wolf δεν αφήνει περιθώρια να εστιάσεις στις διαφωνίες και συμφωνίες των ανθρώπων.

Ο Night’s King είναι η παγωμένη εκδοχή της Ντενέρις. Καβάλα σε δράκο που ξερνάει πάγο, διαλύει μέσα σε τρία λεπτά το βορειότερο τείχος των ανθρώπων. Ένα πανύψηλο τείχος, που μπορεί να χρειάστηκε ως και αιώνα για να φτιαχτεί, ένας δράκος-ζόμπι το γκρέμισε εν ριπή οφθαλμού. Και το έκανε αυτό για να ανοίξει στον δρόμο σε μια εκατοστή χιλιάδες Wights ώστε να πάνε προς το νότο και να νεκροποιήσουν κάθε ύπαρξη. Μέχρι και ο τίμιος γίγαντας Wun Wun είναι τώρα πια με το μέρος των ψόφιων. Μια απορία που γεννάται μετά από αυτή τη σεκάνς είναι αν ο Τόρμουντ και ο Μπέρικ βρέθηκαν πνιγμένοι από το διαλυμένο τείχος ή βρίσκονται στο κομμάτι του που δεν έπεσε. Υποθέτω ότι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν θα αφορά τους δυο τους να ξεπηδούν ή να τους ανασύρουν αναίσθητους από το χιόνι.

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

Ειρήσθω εν παρόδω, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να διαλευκανθεί – κανένα λογοπαίγνιο με χιόνι εδώ – πριν το 2019. Στο τονίζω μήπως είχες την φρούδα ελπίδα ότι η αναμονή θα κρατήσει το πολύ έναν χρόνο.  Πιες κάτι να στανιάρεις και συνεχίζουμε.

Hot Aunt Seduces Nephew

Εγώ δεν γνωρίζω απ΄αυτά, αλλά ένας φίλος μου που βλέπει pornhub  μου είπε ότι υπάρχει τέτοια κατηγορία. Μα τι πάνε και σκέφτονται οι σατανάδες…

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

6 σεζόν τώρα βλέπουμε Τζέιμι και Σέρσεϊ να έχουν καταργήσει κάθε έννοια αιμομιξίας και μόλις ένας τίμιος ανεψιός έκανε έρωτα με την θεία του, αρχίσαμε τα ο μάι κοτ και τις αισχύνες. Μάλιστα, ο έρμος ο Τζον Σνόου δεν γνωρίζει καν ότι η Ντενέρις είναι θεία του. Αλλά και να ήταν, μια πρόχειρη δημοσκόπηση σε χωριά από την Πάτρα και κάτω θα σας πείσει ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό. Το Rhaegar και Lyanna επισημοποιήθηκε μετά από ενάμιση χρόνο σπέκουλας. Μόνο που δεν ήταν όπως το υποθέταμε και όπως το είχε δει στην αρχή ο Μπραν. Δεν βίασε δηλαδή κανείς την Λυάννα. Ούτε γεννήθηκε ξώγαμο το μωρό. Παντρεύτηκαν κρυφά, έμεινε έγκυος, γέννησε και το βάφτισε στο τσακ μπαμ. Έγκον Ταργκάρυεν. Οι λεπίδες δεν σκότωσαν τον Σνόου. Η αλήθεια του παρελθόντος θα το κάνει. Ή η Ίγκριτ, που όσο να πεις ζηλεύει.

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

Μια αλήθεια που αποκαλύφθηκε από τον Μπραν και τον Σαμ στο Dragon And The Wolf. Για την ακρίβεια η Γκίλι ήταν που το ανακάλυψε στις περγαμηνές και πήραν οι άλλοι όλα τα credits. Αλλά το Χόλιγουντ ακόμα να παραδεχτεί την ανισότητα (sic). Υπάρχει κάτι που πέρασε στα ψιλά σε αυτή τη στιχομυθία Σαμ και Μπραν. Ο Μπραν του εξηγεί τι μπορεί να κάνει ως Τρίματο Γεράκι. Μιλάει για παρελθόν, μιλάει για παρόν. Το μέλλον δεν το αναφέρει ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ. Μήπως, λέω μήπως, γιατί η παρουσία του στο παρόν της ιστορίας είναι μια παρεμβολή στη μελλοντική του πραγματικότητα;

Μπαχαλάκηδες προκάλεσαν ρωγμή στο εργατικό κίνημα

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

Μπορεί η Σέρσεϊ να είναι βασίλισσα, αλλά στην σύγκριση με την Ντενέρις είναι το προλεταριάτο. Φαινομενικά εννοείται. Μαζί με τον Τζέιμι ήταν ένα αρραγές μέτωπο. 6 σεζόν πήγαν στο βρόντο, πάλι μέσα σε λίγα λεπτά. Το ‘χε η μοίρα του επεισοδίου να βλέπει θεμέλια να… αποθεμελιώνονται.

Η συνάντηση της βασίλισσας με την όψιμη βασίλισσα μετά των επιτελείων τους δεν πήγε όπως θα ήλπιζαν όλοι. Όπως πηγαίνει συνήθως σε κάθε τηλεοπτική ή κινηματογραφική αφήγηση. Την ύστατη στιγμή, εκεί που ο κοινός εχθρός θέλει να ξεπαστρέψει τα πάντα, οι πάλαι ποτέ άσπονδοι αντίπαλοι παραμερίζουν την κόντρα τους. Αμ δε…Πρωτίστως γιατί ο Τζον δεν μπορούσε για μια καταραμένη φορά στη ζωή του να μιλήσει με πολιτικό ελιγμό. Κάθε τι καλό πρέπει να επιτυγχάνεται με θεμιτό τρόπο. Μας τα χεις κάνει Ζέπελιν ρε Τζον-Έγκον όμως! Θα πάθαινες τίποτα να πεις ένα ρημαδοψέμμα; Για το καλό της ανθρωπότητας που λες ότι κόπτεσαι βρε αδερφέ.

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

Παρά το γεγονός ότι η Σέρσεϊ είδε τον Wight, παρά το ότι συμφώνησε να υποχωρήσουν τα στρατεύματα της, δεν υπέκυψε. Δεν υπέκυψε ούτε όταν ο Τύριον την συνάντησε μόνος του και της ζήτησε να δώσει εντολή στον Κλιγκέιν να τον σκοτώσει. Υποκρίθηκε ότι αντιλαμβάνεται πόσο ανάγκη υπάρχει για να ενωθούν και έταξε στρατεύματα στην Ντενέρις. Κι εκεί που ο εύπιστος Τζέιμι οργάνωνε το πλάνο, εκείνη του την έκανε γυριστή. Τώρα ο Τζέιμι στεκόταν μπροστά της και της φώναζε «Δώσε εντολή να με σκοτώσει». Η εντιμότητα του τον οδήγησε μακριά από το κάστρο. Καθώς τον οδηγούσε, μερικές νιφάδες υπενθύμιζαν ότι ο Χειμώνας θα φτάσει πολύ γρήγορα κι εκεί που κάποτε δεν έφτανε.

Αυτές οι δύο σκηνές του Dragon and The Wolf μπορούν να μπουν σε μια αντιστοιχία. Ο Τύριον και ο Τζέιμι είναι οι μόνοι Λάνιστερ που έχουν ισόποση αγάπη ο ένας για τον άλλον. Υπηρετούν και οι δύο αυτήν που πιστεύουν ότι έχει καλούς σκοπούς. Ή που θεωρούν ότι στο βάθος είναι καλοί. Φέρονται με αξιοπρέπεια απέναντι στον αντίπαλο. Και οι δύο είναι μειονεκτικά όντα στα μάτια της αδερφής τους. Μόνο η Σέρσεϊ έχει πάρει τα χαρακτηριστικά πονηριάς του Ταϊγουίν. Αυτό αρκεί για να τους μειώνει και να πιστεύει ότι οφείλουν να την υπακούσουν.

Η τιμωρία των Σταρκ αργεί, αλλά έρχεται πάντα

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

Όλα τα παραπάνω δεν προσέδωσαν κάτι σοκαριστικό ή «φαντασμαγορικό». Αντιθέτως, έστρωσαν το χαλί για την 8η σεζόν. Το γεγονός που ισοφαρίζει τα τελευταία επεισόδια προηγούμενων σεζόν είναι αυτό που διημείφθη στο Γουίντερφελ. Στο 6ο επεισόδιο είχαμε μείνει με την πεποίθηση ότι οι αδερφές Σάνσα και Άρυα απομακρύνθηκαν ψυχικά εντελώς και δεν τίθεται πιθανότητα επιστροφής. Μια πεποίθηση που τονώθηκε μετά την συνομιλία Σάνσα-Littlefinger γύρω από το πως την αντιμετωπίζει η Άρυα.

Άνω τελεία. Θα την έβαζα, αλλά δεν ξέρω πως μπαίνει. Οπότε την δηλώνω. Κάπου στα μέσα της 5ης σεζόν είχε ειπωθεί ότι είναι η στιγμή που η Σάνσα θα πάψει να είναι υποχείριο όποιου έχει δύο πόδια και δύο χέρια και θα γίνει αυτόνομη, σκληρή και δυναμική. Το buffering της μετάλλαξης κράτησε πολύ και ολοκληρώθηκε στο Dragon and The Wolf. Η Σάνσα όρισε δικάσιμο. Απλώς ο εναγόμενος δεν ήταν η Άρυα όπως ξεκίνησε το πράγμα. Ήταν ο Πετύρ Μπέιλις. Ήταν γενικώς. Κανένας Ενεστώτας δεν πάει μαζί του. Ένα από τα πρόσωπα της λίστας της Άρυα βρήκαν τον θάνατο. Και αυτός για την ακρίβεια. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε πολλές από τις συγκρούσεις σε αυτή τη σειρά, ο μεγαλύτερος λομπίστας που γνώρισε η πολιτική, είναι παρεούλα με την Κέιτλιν και λογοδοτεί για τις πράξεις του.

Μικρές σημειώσεις από το Dragon and The Wolf

– Το Cleganebowl είναι πιο αργό κι από την Ντενέρις. Τόσο καιρό το περιμένουμε, αλλά και πάλι δεν συνέβη. Τώρα πια δεν μένουν πολλές επιλογές. 6 επεισόδια έμειναν. Σε κάποιο απ΄αυτά θα γίνει. Ή και όχι. Δεν ξέρω.

The Dragon And The Wolf: Είναι κακό στο χιόνι να χτίζεις τείχη

– Μερικές φορές είναι καλό να είσαι Ευνούχος. Ας πούμε ο Θίον αποφάσισε να μην κάτσει με τη νεολαία και ακολούθησε τους γερόλυκους των Σιδηρών Νήσων, τους οποίους επέταξε για να σώσουν την αδερφή του Γιάρα. Του αντιστάθηκε ένας, όμως χάρη στην ανικανότητα του τον σκότωσε.

– Το κόλπο που έχει σκαρώσει η Σέρσεϊ με τον Γιούρον, αυτή την τραυματισμένη βερβερίτσα είναι ύψιστο δείγμα της ραδιουργίας και διορατικότητας της. Και της μεγαλομανίας της σαφώς. Ο Γιούρον φάνηκε να την εγκαταλείπει από δειλία. Όμως ήταν μιλημένος να πάει στο Έσος και να παραλάβει 25.000 στρατιώτες που έταξε η Σιδηρά Τράπεζα στην βασίλισσα.

– Αν ενώσουμε τα δύο παραπάνω, βγαίνει μια περίεργη εξίσωση. Περίεργη γιατί είναι πλέον όλο και πιο ορατό το ενδεχόμενο ο Θίον να αποτελέσει παράγοντα Χ στις κρυφές βλέψεις της Σέρσεϊ. Ο αιφνιδιασμός που θα προκαλέσει στον Γιούρον ίσως να αλλάξει κάποιους συσχετισμούς.