Logan Lucky
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Logan Lucky στην Πόλη με τους 1000 πλανήτες: Οι ταινίες της εβδομάδας

Πιάσε μια Βαλέριαν-α γιατί ο Τσάνινγκ Τέιτουμ και ο Κάιλο Ρεν τρέχουν με 1000.

Το Valerian and the City of Thousand Planets έρχεται επιτέλους στις αίθουσες. Έχοντας διαφημιστεί αρκετά από τον περασμένο Νοέμβριο, έχει δημιουργήσει τρομερές απαιτήσεις. Η παρουσία του Λικ Μπεσόν στη σκηνοθεσία είναι εχέγγυο και ταυτόχρονα δεν είναι. Αν σκεφτούμε τι έκανε στο Lucy. Από την άλλη μεριά, έχουμε το Logan Lucky, ένα από τα καλύτερα out of the blue της χρονιάς.

Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες (Valerian and the City of a Thousand Planets)

2017/ Δράσης/ 137′

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν

Με τους: Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβίν, Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, Τζον Γκούντμαν (φωνή), Κρις Γου, Ριάνα, Χέρμπι Χάνκοκ

Βρισκόμαστε στο 2800 μ.Χ. Ο κόσμος έχει εγκαταλείψει τον πλανήτη Γη και έχει απλωθεί στο διάστημα. Τα πάντα κυλούν αρμονικά. Ο Βαλέριαν και η Λορελάιν είναι δύο νεαροί που φροντίζουν για την διαφύλαξη αυτής της ηρεμίας. Το υπουργείο στο οποίο εργάζονται τους στέλνει στην πόλη Alpha, όπου γίνεται συγκέντρωση όλων των ειδών του σύμπαντος. Σκοπός η ανταλλαγή πολιτισμών και κουλτούρας. Η Alpha είναι μια μητρόπολη. Προστατεύεται από όλους και αποτελεί το Ιερό Δισκοπότηρο. Ώσπου μια μαύρη και άγνωστη δύναμη αρχίζει να την περικυκλώνει. Ο Βαλέριαν και η Λορελάιν καλούνται να ανακαλύψουν τι είναι αυτό το έρεβος και να το εξαφανίσουν.

Μεγάλωσε αν τολμάς (Rock’n Roll)

2017/ Κωμωδία/ 123′

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ

Με τους: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγιόμ Κανέ, Ζιλ Λελούς, Φιλίπ Λεφέμπβρ, Τζόνι Χαλιντέι, Μπεν Φόστερ

Ο Γκιγιόμ Κανέ σκηνοθετεί τον εαυτό του, την Μαριόν Κοτιγιάρ και μερικούς ακόμα καταξιωμένους ηθοποιούς σε μια ταινία-σάτιρα της έννοιας του σελέμπριτι. Όλοι τους καλούνται να υποδυθούν τους εαυτούς τους. Αναγόμενοι στην κοινωνική και εσωτερική εξτραβαγκάντσα των σελέμπριτις, καλούνται να ξεπεράσουν την κρίση μέσης ηλικίας. Ιδίως ο Κανέ, που στα 42 του βρίσκεται σε ένα εσωτερικό ταξίδι γεμάτο με ψωροπερηφάνια, εγωισμό, μεθύσια, αδυναμία διαχείρισης της αποτυχίας και πολλά ακόμα τραγελαφικά. Ο Κανέ κάνει πολλές αναφορές στα ενδότερα της γαλλικής βιομηχανίας και το ύφος της ταινίας θυμίζει αρκετά το Curb Your Enthousiasm.

Εγώ, ο Απαισιότατος 3 (Despicable Me 3)

2017/ Κινούμενα/ 90′

Σκηνοθεσία: Κάιλ Μπαλντά, Πιέρ Κοφέν, Ερίκ Γκιγιόν

Με τις φωνές των: Στιβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ, Τρέι Πάρκερ, Πιέρ Κόφιν

Ο Γκρου βρίσκεται απολυμένος από την Anti-Villain League και όλοι προσδοκούν ότι θα επιστρέψει στον ρόλο του κακού. Εκείνος όμως προτιμάει να μείνει στην αποστρατεία. Έτσι, ξεκινάει ένα ταξίδι για να συναντήσει τον χαμένο δίδυμο αδερφό του τον Ντρου. Η συνάντηση τους θα περιλαμβάνει αναμνήσεις και συγκινήσεις. Πολύ γρήγορα όμως θα τους βρει μπλεγμένους στο κυνήγι του Μπαλτάζαρ Μπρατ, ενός παιδιού-αστέρι στην δεκαετία του ’80, που τώρα πια είναι ξεπεσμένος και αναζητά την εκδίκηση από τον κόσμο.

Ένα Ενωμένο Βασίλειο (A United Kingdom)

2016/ Αισθηματική-Δράμα/ 105′

Σκηνοθεσία: Άμα Ασάντε

Με τους: Ντέιβιντ Ογιέλοουο, Ρόζαμουντ Πάικ, Τζακ Ντάβενπορτ, Τομ Φέλτον

Το A United Kingdom είναι μια τρυφερή βιογραφική απόδοση της ιστορίας του Σερέτσε Κάμα. Πρόκειται για τον διάδοχο του θρόνου στη Μποτσουάνα του 1940. Ο Σερέτσε σπουδάζει νομική στο Λονδίνο κατά την διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Εκεί, γνωρίζει την Ρουθ Γουίλιαμς και την ερωτεύεται. Καταγόμενος από την φυλή Μπαμανγκουάτο, οφείλει να ακολουθήσει τα προστάγματα της παράδοσης. Δεν το κάνει. Αντ΄αυτού παντρεύεται με την Ρουθ και η φυλή του την αποδέχεται με ένα μικρό τελετουργικό. Με την επιστροφή στη Μποτσουάνα, ο Σερέτσε θα κάνει μια ανακάλυψη που στο τέλος της διαδρομής θα οδηγήσει στην ανεξαρτησία της χώρας και στην ίδρυση του κράτους της Δημοκρατίας της Μποτσουάνα, που ως το 1966 ήταν το Προτεκτοράτο Μπετσουάναλαντ.

Η πρόταση της εβδομάδας: Logan Lucky

2017/ Δράση/ 119′

Σκηνοθεσία: Στίβεν Σόντερμπεργκ

Με τους: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Κάιλο Ρεν, Ράιλι Κίο, Κάθριν Γουότερστον, Ντάνιελ Κρεγκ, Χίλαρι Σουάνκ, Σεθ ΜακΦαρλέιν, Κέιτι Χολμς

Δύο χρόνια μετά το Magic Mike XXL και με το πέρας του The Knick (δεν θα συνεχιστεί), ο Στίβεν Σόντερμπεργκ επιστρέφει με μια πολύ καλοστημένη ταινία. Ο Τζίμι Λόγκαν εργάζεται σε μια εταιρεία ανασκαφών στη Δυτική Βιρτζίνια. Η απόλυση του τον βγάζει εκτός εαυτού. Γι΄αυτό ενώνει τις δυνάμεις του με τον αδερφό του Κλάιντ και την αδερφή τους Μέλι, ώστε να κλέψουν τα λεφτά που μεταφέρει το τρένο Charlotte Motor Speedway. Η Νότια Καρολίνα είναι το μέρος που θα γίνει το χτύπημα. Χρειάζονται όμως και βοήθεια. Έτσι, βγάζουν από την φυλακή τον Τζο Μπανγκ, έναν διαβόητο ληστή. Πάνω που ετοιμάζονται να κάνουν τη ληστεία, δημιουργείται ένα μπέρδεμα και η επιχείρηση πάει στράφι.

Το Logan Lucky περιέχει πολλά από αυτά που μας έδειξε ο Σόντερμπεργκ στα Ocean’s 11/12/13 και μερικά απ΄αυτά που θα δούμε στο Ocean’s 8. Παρά το γεγονός ότι το Logan Lucky δεν έχει κάποια πρωτοτυπία στο σενάριο, η αντιμετώπιση του σκηνοθέτη και των ηθοποιών είναι που το κάνει ευχάριστο και άρτιο εκπρόσωπο του είδους του. Ο σταθερός ρυθμός του, η καθαρότητα της πλοκής, η επίγνωση του ότι πρόκειται για ταινία δράσης, άρα δεν χρειάζεται να επιχειρηθεί κάποια υπερβατικότητα, μετατρέπουν το Logan Lucky σε μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. So far.