littlefinger
Βρείτε μας στο

Game of Thrones, επεισόδιο 6, σκηνή 7. Η Σάνσα βρίσκεται στο δωμάτιο της Άρυα και ψαχουλεύει την τσάντα της. Θέλει να βρει το γράμμα που έχει η αδερφή της, στο οποίο αποδεικνύεται ότι η Σάνσα έχει μερίδιο ευθύνης στο θάνατο του πατέρα τους. Η Σάνσα φοβάται ότι θα δολοφονηθεί από την αδερφή της. Επεισόδιο 7, σκηνή 5. Η Κυρία του Γουίντερφελ δίνει εντολή στην Άρυα να σκοτώσει τον Littlefinger. Πώς καταλήξαμε σε αυτό;

Η αυξημένη ταχύτητα με την οποία έγιναν τα πράγματα στην 7η σεζόν μας έκρυψε την εξέλιξη πολλών πραγμάτων. Ξέρω τι θα σκεφτείς. Ότι στην περίπτωση του Μπέιλις και της Σάνσα οι σκηνές δεν θα άλλαζαν καθόλου, ακόμα και σε κύκλο 10 επεισοδίων. Έτσι σκεφτόμουν κι εγώ. Μέχρι που ο Άιζακ Χέμπστεντ, ο Μπραν δηλαδή, άνοιξε το στόμα του και αποκάλυψε ότι στα γυρίσματα είχαν κάνει μια ακόμα σκηνή που εξηγεί πολλά. Μια σκηνή που αφαιρέθηκε στο wrap για να εξυπηρετηθεί η ταχύτητα που λέγαμε.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Το σκηνικό ξεκινάει με τη Σάνσα να στέκεται στο τείχος και να σκέφτεται. Προηγουμένως έχει κάνει μια συζήτηση με τον Littlefinger για τα κίνητρα της αδερφής της. Ο δεύτερος αφήνει να εννοηθεί ότι αν η Άρυα σκοτώσει τη Σάνσα, τότε γίνεται αυτή η Κυρά του Γουίντερφελ.

Ο σπόρος της διχόνοιας στις αδερφές ποτίζεται έμμεσα, με τον κλασσικό τρόπο του Μπέιλις. Όλοι λοιπόν θεωρούμε ότι η Σάνσα σκέφτεται να κόψει τον βήχα στην Άρυα. Ζητάει από τον φρουρό να της μηνύσει πως πρέπει να βρεθεί στην μεγάλη αίθουσα. Η Σάνσα και ο Μπραν στέκονται στη θέση του δικαστή. Η Άρυα εμφανίζεται. Η Σάνσα απαγγέλλει τις κατηγορίες. Μόλις ολοκληρώνει, ζητάει υπεράσπιση από το πρόσωπο που κατηγορείται. Ξαφνικά, γυρίζει το πρόσωπο της και κοιτάζει τον Littlefinger. Τον φέρνει στο «αόρατο» εδώλιο. Εν τέλει, δεν του δίνει κανένα περιθώριο να αντικρούσει τις κατηγορίες. Η Άρυα του κόβει το λαιμό.

Πολλοί θεώρησαν ότι όλο αυτό ήταν τεράστιο unfair από τη Σάνσα. Εξάλλου, ο Μπέιλις ήταν που βοήθησε τον Σνόου και εκείνη στη Μάχη των Μπάσταρδων. Εκείνος την έσωσε από τον Τζόφρι. Στο μυαλό της Σάνσα όμως μέτρησαν περισσότερο όλα εκείνα που θυσίασε η ίδια και όσα έπαθε στο παρελθόν η οικογένεια της εξαιτίας του δολοπλόκου. Όπως εξηγεί η Σόφι Τέρνερ σε απαντήσεις που έδωσε στο Twitter «Την πούλησε με μεγάλη ευκολία στους Μπόλτον, όπου υπέστη τον βιασμό».

Σύμφωνα με τον Μπραν, η κομμένη σκηνή είναι μια συνομιλία του ίδιου με τη Σάνσα. Η μεγάλη αδερφή έχει πάει να τον ρωτήσει για τις προθέσεις της Άρυα, εφόσον είναι το Τρίματο Γεράκι και γνωρίζει τις κινήσεις όλων. Εκεί, ο Μπραν αποκαλύπτει στην Σάνσα όσα έχει κάνει ο Littlefinger. Αυτό ήταν το turning point. Γι΄αυτό λίγο μετά, στη δίκη, βλέπουμε τον Μπραν να κάθεται στο πλάι της και να διορθώνει όσες ωραιοποιημένες αλήθειες λέει ο Μπέιλις.