Μαγκάιβερ: Το Game of Thrones των 80s επέστρεψε (όχι για πολύ)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Μαγκάιβερ: Το Game of Thrones των 80s επέστρεψε (όχι για πολύ)

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Μαγκάιβερ ήταν το Game of Thrones των 80s...

Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο καθηλώνονταν μπροστά στις μικρές οθόνες, για να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες ενός αντισυμβατικού πράκτορα που δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο. Για εφτά χρόνια , από το 1985 εως το 1992 , ο Μαγκάιβερ, τον οποίο υποδυόταν ο Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον, έφερνε σε πέρας επικίνδυνες αποστολές στηριζόμενος όχι σε όπλα υψηλής τεχνολογίας και γκάτζετ φερμένα από το μέλλον αλλά στο πολυμήχανο μυαλό του και σε έναν… ελβετικό σουγιά.

magka2

Ένας συνδετήρας, ένα μολύβι, απλά καθημερινά αντικείμενα ήταν αρκετά για να μετατραπούν σε εφευρέσεις που έκαναν το αδύνατο δυνατό. Μάλιστα η επίδραση της σειράς ήταν τόσο μεγάλη που άρχισε να χρησιμοποιείται ο όρος «Macgyverism» ως συνώνυμο της ευρηματικότητας. Ο δαιμόνιος πράκτορας που αρνούνταν να χρησιμοποιήσει όπλα άφησε ανεξίτηλο σημάδι στην τηλεοπτική ιστορία με το μουσικό θέμα της σειράς να γίνεται cult.

Ήταν λοιπόν φυσικό η τηλεοπτική αναβίωση της σειράς -είκοσι τρία χρόνια μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου- να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες. 10,9 εκατομμύρια θεατές στήθηκαν μπροστά στις μικρές οθόνες για να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο, που προβλήθηκε στο CBS στα τέλη Σεπτεμβρίου. Στη νέα σειρά βλέπουμε τον νεαρό Μαγκάιβερ στα πρώτα του βήματα να στρατολογείται από την DXS (Department of External Services) , την μυστική κυβερνητική υπηρεσία της αρχικής σειράς.

magka4

Τον ομώνυμο ρόλο κρατά ο Lucas Till, γνωστός ως Χάβοκ των X-men και η αλήθεια είναι πως χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσουν οι παλιοί θεατές της σειράς τον νεαρό πρωταγωνιστή με το κάπως υπεροπτικό ύφος που δεν θυμίζει σε τίποτα την ήρεμη δύναμη του Ρίτσαρντ Ντιν Άντερσον. Και οι διαφορές δεν σταματούν εδώ.

magka3

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Στις αποστολές του ανα τον κόσμο ο νέος Μαγκάιβερ έχει ως συνεργάτη τον ανορθόδοξο πρώην πράκτορα της CIA Τζακ Ντάλτον, τον οποίο υποδύεται ο George Eads (CSI) , ενώ στην ομάδα έχει προστεθεί και η Riley Davis (Tristin Mays), μια εξαιρετικά απρόβλεπτη χάκερ, που δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένη για τη συνεργασία της με την DXS. Ο νέος Μαγκάιβερ θυμίζει περισσότερο τον Ήθαν Χαντ από τις επικίνδυνες αποστολές και δεν φαίνεται να κρατά το ενδιαφέρον των παλιών τηλεθεατών, όπως φάνηκε από τις πρώτες τηλεθεάσεις, απευθυνόμενος σε πιο νεανικά κοινά.

Όπως αναμενόταν λοιπόν μετά το τρίτο επεισόδιο, η σειρά κόπηκε. Θα προβληθούν λίγα επεισόδια ακόμα, (που είχαν ήδη γυριστεί) και στη συνέχεια θα πέσει η αυλαία. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να σωθεί η σειρά αν βγει νέος πιλότος σε άλλο κανάλι, όμως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Είναι η πρώτη αποστολή που ο θρυλικός Μαγκάιβερ δεν καταφέρνει να ολοκληρώσει…