terminator
Βρείτε μας στο

Δύο χρόνια σχεδόν μετά το Genisys, κι ενώ είχαμε δει με έντονο τρόπο ότι δεν τραβάει το πράγμα, το franchise του Terminator παίρνει θέση εκκίνησης σε μια νέα προσπάθεια να ανακτήσει όσα έχασε. Όσα του στέρησε πρώτιστα το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι λίγο να έχουν περάσει 30 χρόνια και να βλέπεις ένα legacy να έχει εξαϋλωθεί. Στερήθηκε κομμάτια της φήμης του κι από όσα sequel και spin off ακολούθησαν.

Οι ιστορίες της Σάρα Κόνορ για παράδειγμα. Ή το Genisys, που τη εξαιρέσει του Άρνολντ, δεν έθελξε ιδιαίτερα. Η Εμίλια Κλαρκ φανέρωσε τις μεγάλες αδυναμίας του παιξίματος της. Ο Τζέιμς Κάμερον πήρε την απόφαση να ασχοληθεί σε αποκλειστικότητα με την πορεία του Terminator στη σύγχρονη εποχή. Έχοντας ολοκληρώσει στην ουσία το δεύτερο Avatar, ο παραγωγός και σκηνοθέτης ασχολείται επισταμένως με την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει στην επόμενη δεκαετία τουλάχιστον το franchise.

Μαζί με τον Τιμ Μίλερ, που θα εξαργυρώνει διαρκώς από δω και πέρα όσα κατέκτησε με το Deadpool, ο Κάμερον αναζητούν την ιδανικότερη οπτική για την εποχή που ζούμε. Μια εποχή όπου τα drones σου χτυπούν την πόρτα για να παραλάβεις την παραγγελία σου. Μια εποχή όπου οι μούρες μας είναι αυτοκόλλητα πάνω σε οθόνες κινητών. Με την Τεχνητή Νοημοσύνη να μας κυκλώνει στον μέγιστο δυνατό βαθμό πλέον. Δεν είμαστε ο κόσμος του 2003. Ή αυτό που αντίκρυζε ο Χέιλι Τζόελ Όσμεντ στην ομώνυμη ταινία.

Terminator: Πού θα φτάσει η «βαλίτσα» του Τζέιμς Κάμερον;

Είμαστε κάτι πολύ περισσότερο. Με την ημερομηνία της επόμενης ταινίας να έχει οριστεί για τις 26 Ιουλίου του 2019, Κάμερον και Μίλερ παρατηρούν την θέση των μηχανών στην σημερινή εποχή. Η εξέγερση τους θα έρθει από κάπου. Αυτό το κάπου πρέπει να ξεπεράσει το αντίστοιχο του 1980. Να το ξεπεράσει, αλλά ταυτόχρονα να το ενώσει με αυτή την αληθινή φαντασία που ένιωθες εκείνη την εποχή. «Αυτό που ήταν επιστημονική φαντασία το 1980, είναι το σημερινό επικείμενο. Έρχεται κατά πάνω μας. Οι πρώτες δύο ταινίες που έκανα ασχολούνταν με αυτό το άγχος και πως σκεφτόμασταν το μέλλον σε ένα φαντασιακό περιεχόμενο. Έτσι, ενθουσιάστηκα με την σκέψη να βρω μια ιδέα που θα αποκτούσε νόημα στο σήμερα» είπε ο Κάμερον στο Hollywood Reporter.

Η ταινία που θα έρθει το 2019 θα καταργήσει όλες τις χρονολογίες αφήγησης όσων ακολούθησαν το Judgment Day. Bad dream χαρακτήρισε ο Κάμερον τις ταινίες και τα spin off που μεσολάβησαν. Θα είναι ένα sequel της δεύτερης ταινίας και θα τοποθετείται μερικά χρόνια αργότερα. Εννοείται με τον Άρνι πρωταγωνιστή. Αυτό που δεν ήταν εννοούμενο, αλλά τονίστηκε, ήταν πως η Λίντα Χάμιλτον θα επανέλθει ως Σάρα Κόνορ.

Terminator: Πού θα φτάσει η «βαλίτσα» του Τζέιμς Κάμερον;

«Υπάρχουν εκεί έξω άντρες 50, 60, 70 ετών που εξακολουθούν να κάνουν ταινίες δράσης. Δεν υπάρχει κάποια γυναίκα. Θέλω να δώσω ένα τέτοιο παράδειγμα από τη γυναικεία μεριά» υπερθεματίζει ο Κάμερον. Ως προς το σχόλιο για τους άντρες, ο Τιμ Μίλερ έκανε ένα αστείο όπου είπε πως γι΄αυτό θα φέρουν τον Λίαμ Νίσον στον ρόλο του κακού, της μηχανής, ώστε να του τις βρέξει η Λίντα. Κάτι που ενθουσιάζει τρομερά ως ιδέα.

Ποιος είναι ο ορίζοντας του σκηνοθέτη; Τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια τουλάχιστον. Όσο δηλαδή υπολογίζουν οι επιστήμονες ότι θα μας πάρει μέχρι να περάσουμε από τον ψηφιακό κόσμο σε αυτόν της απόλυτης τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό σημαίνει ότι το Terminator θα μπει σε μια νέα συνέχεια. Ακόμα κι αν η επόμενη ταινία δεν πετύχει, ο Κάμερον είναι αποφασισμένος να αναλύει και να βλέπει από άλλη μεριά κάθε φορά την ιστορία της.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»