όψη
Βρείτε μας στο

Εβδομάδα Τζο Νέσμπε ή κατά κόσμον Τζο Νέσμπο ξεκινάει, μιας και η ταινία Ο Χιονάνθρωπος βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του, ενώ την Τρίτη θα βρίσκεται στη Στέγη για να μιλήσει στο ελληνικό κοινό. Στις ταινίες της εβδομάδας βεβαίως, ξεχωρίζουμε το Loving Vincent και το Η Άλλη Όψη της Ελπίδας του Καουρισμάκι.

Ο Χιονάνθρωπος (The Snowman)

2017/ Μυστηρίου/ 114′

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον 

Με τους: Μάικλ Φασμπέντερ, Βαλ Κίλμερ, Κλοέ Σεβινί, Τζ. Κ. Σίμονς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Τζέιμι Κλέιτον, Σαρλότ Γκένσμπουργκ, Τζέιμς Ντ΄Αρσί

Ο θάνατος μιας κοπέλας στα πρώτα χιόνια είναι για τον ντετέκτιβ Χάρι Χόουλ μια απλή περίπτωση δολοφονίας. Στη διάρκεια της έρευνας θα δει ότι το πράγμα είναι πολύ πιο ζόρικο. Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος θα στήσει μαζί του το κλασσικό παιχνίδι ποντικού και γάτας, με σκοπό να τον φέρει σε σημείο παράνοιας και αντίστοιχης μανίας. Για περισσότερα διάβασε την αναλυτική κριτική.

Η Μάχη των Φύλων (Battle of the sexes)

2017/ Βιογραφική/ 121′

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέιτον, Βαλερί Φάρις

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Με τους: Έμμα Στόουν, Στιβ Καρέλ, Ελίζαμπεθ Σου, Άντρια Ράιζμπορο, Σάρα Σίλβερμαν, Κρις Πάρνελ

Το ματς του αιώνα. Το Thrilla in Manila του τένις. Μπίλι Τζιν Κινγκ και Μπόμπι Ριγκς έδωσαν τον πιο πολυσυζητημένο αγώνα τένις. Μια μάχη ανάμεσα στα φύλα. Η Μπίλι Τζιν βγήκε νικήτρια και έδειξε στον τότε ακραία φαλλοκρατικό κόσμο των ΗΠΑ ότι το φύλο δεν είναι και δεν θα πρέπει να είναι κριτήριο ικανοτήτων. Η πραγματική μάχη όμως δεν είναι μεταξύ τους. Είναι για τον καθένα με τον εαυτό του. Για την Μπίλι με την σεξουαλικότητα της και για τον Ριγκς με τα περασμένα μεγαλεία που θέλει να ζήσει για μια τελευταία φορά.

Η Μεγάλη Υπόσχεση (The Promise)

2016’/Δράμα/ 133′

Σκηνοθεσία: Τέρι Τζορτζ

Με τους: Όσκαρ Άιζακ, Κρίστιαν Μπέιλ, Σαρλότ Λε Μπον, Ζαν Ρενό

Σε μια Ευρώπη που βιώνει απανωτούς πολέμους, σε έναν κόσμο που μόλις έχει μπει στον Ά Παγκόσμιο, ο Μάικλ και η Άνα νιώθουν τη δύναμη του έρωτα που υποκινείται από τις κοινές τους αρμένικες ρίζες. Ο φίλος της Άνα, ένας φωτογράφος που θέλει να φωτογραφίζει την αλήθεια, νιώθει την απειλή και στέκεται αρχικό εμπόδιο. Όταν όμως η Οθωμανική αυτοκρατορία καταρρεύσει, η Αρμενία που ήταν ένα από τα μεγάλα θύματα με τη γενοκτονία, το ερωτικό τρίγωνο θα γίνει μια συμμαχία τριών στον αγώνα για τη σωτηρία συγγενών και φίλων.

 

Εκδικητής (The Foreigner)

2017/ Δράση/

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Κάμπελ

Με τους: Τζάκι Τσαν, Πιρς Μπρόσναν, Κέιτι Λέουνγκ, Ρούφους Τζόουνς, Μαρκ Τάντι, Τσάρλι Μέρφι

Ο Τζάκι Τσαν σε έναν ρόλο που ξέρει να κάνει καλά. Με τον Πιρς Μπρόσναν γίνονται μια γηραιότερη εκδοχή του Rush Hour. Αυτή τη φορά ο Τσαν είναι ένας Λονδρέζος επιχειρηματίας που βλέπει την κόρη του να δολοφονείται από ανθρώπους του παρελθόντος του που εξακολουθούν να ζουν σε μια βεντέτα. Εννοείται πως θα ψάξει να βρει τους ενόχους και να τους τιμωρήσει. Για να ξεκλειδώσει όλες τις πόρτες θα πρέπει να κυνηγήσει και να σκαλίσει το παρελθόν ενός αξιωματούχου της Βρετανίας, του Λίαμ Χένεσι.

 

Ο αγαπημένος σου Βίνσεντ (Loving Vincent)

2017/ Κινούμενα/ 95′

Σκηνοθεσία: Ντορότα Κομπιέλα, Χιου Γουέλσμαν

Με τους: Σίρσα Ρόναν, Ντάγκλας Μπουθ, Άινταν Τέρνερ

Ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ δεν είναι απλώς ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους. Είναι και ένας μεγάλος μύθος. Από τη μία το κομμένο αυτί κι από την άλλη τα στοιχεία γύρω από το θάνατο του, γέμισαν με φήμες που άλλαζαν και μεγάλωναν για περίπου έναν αιώνα, μέχρι η αλήθεια να βγει στο φως. Η ταινία εδώ μιλάει για την αναζήτηση αυτής της αλήθειας. Μια αναζήτηση που θα αναδείξει το έργο του Βαν Γκογκ, αλλά και πολλά στοιχεία της ζωής του. Το Vincent είναι ένα από τα 4-5 καλύτερα animated films της δεκαετίας. Κυρίως γιατί πρόκειται για μια ταινία που είναι η πρώτη που δεν έχουμε σκίτσα, αλλά ζωγραφισμένες σκηνές.

Η πρόταση της εβδομάδας: Η άλλη όψη της ελπίδας (Toivon tuolla puolen)

2017/ Δράμα/ 98′

Σκηνοθεσία: Άκι Καουρισμάκι 

Με τους: Σερβάν Χαγί, Σακάρι Κουοσμάνεν, Γιάνε Χιτιαΐνεν, Ίλκα Κοϊβούλα, Νούπου Κόϊβου, Σιμον Χουσεΐν Αλ-Μπαζουν

Ο σπουδαίος Άκι Καουρισμάκι επιστρέφει με καινούργια ταινία 6 χρόνια μετά το Le Havre και δεν μας απογοητεύει ούτε στο ελάχιστο. Δύο ξεχωριστές ιστορίες που ενώνονται και μιλούν για τους κοινούς τόπους των ανθρώπων. Ακόμα και σε έναν δύσκολο λαό όπως οι Φινλανδοί, υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που θα ανοίξουν την καρδιά τους. Θα ενωθούν με αγνώστους υπό τη δύναμη της μουσικής. Έτσι κι εδώ. Ένας Φινλανδός εστιάτορας με εθισμό στον τζόγο, συναντά έναν Ιρακινό πρόσφυγα και σταδιακά αναπτύσσεται μεταξύ τους μιας φιλία. Η ευγένεια και η προσφορά έρχονται να στηλιτεύσουν την πραγματικότητα της προσφυγικής κρίσης που διακρίνεται από αδιαφορία και βαναυσότητα. Η Άλλη Όψη της Ελπίδας είναι μια τόσο ήρεμη και τόσο βαθιά οπτική των ευρωπαϊκών δεδομένων γύρω από τους πρόσφυγες.