walking
Βρείτε μας στο

«Ο πόλεμος έχει τις απώλειες του». Με αυτή τη φράση θέλησε να προλογίσει τον ερχομό της 8ης σεζόν του Walking Dead ο παραγωγός και σκηνοθέτης του πρώτου επεισοδίου Γκρεγκ Νικοτέρο και άναψε φιτιλιές. Γιατί αυτή η φράση έχει μια και μόνο ανάγνωση. Θα πέσει θανατικό σε βασικούς χαρακτήρες και ήδη το trailer του πρώτου επεισοδίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Θα είναι ο Γκάμπριελ; Θα είναι ο Ντάριλ; Μήπως ο Μόργκαν; Απάντηση δεν πρόκειται να δοθεί. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Αλλά όλες αυτές μοιάζουν με νορμάλ εικασίες μπροστά σε όσα έχουν γραφτεί στο fanwiki που έχει στηθεί στο reddit από διάφορους τηλεθεατές. Κι από τη στιγμή που η 8η σεζόν μπορεί να είναι η εσχατιά της σειράς, τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να πέσουν στο τραπέζι 5 από τις πιο τρελές θεωρίες, εν όψει και της πρεμιέρας που έγινε χθες το βράδυ στο Fox.

Παρακολουθούμε ένα επιτραπέζιο Walking Dead

Walking Dead, 8η σεζόν: Οι 5 πιο παρανοϊκές θεωρίες

Το οποίο μάλιστα παίζεται από παιδιά. Κάθε χαρακτήρας είναι ένα πιόνι. Και κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος είναι γιατί το παιδί που κρατάει το πιόνι φεύγει γιατί το φωνάζει η μαμά του να πάει σπίτι να φάει. Εμείς θα πάμε παραπέρα αυτή τη θεωρία. Το επιτραπέζιο το παίζουν οι 4 του Big Bang Theory. Ή το Walking Dead είναι ένα sequel του Westworld.

Τα ζόμπι τροφοδοτούνται από την ηλιακή ενέργεια

Αιρετική όσο δεν πάει αυτή η θεωρία. Μέχρι σήμερα σε κάθε zombie apocalypse εξιστόρηση το φως του ήλιου ήταν θανατηφόρο για τα ζόμπι. Τώρα για πρώτη φορά θα δούμε το ανάποδο. Η πηγή ενός τέτοιου ισχυρισμού βρίσκεται στην απάντηση της ερώτησης «τι θα συμβεί αν δεν υπάρχουν πια άνθρωποι;». Κανείς δεν ξέρει. Γι΄αυτό δεν γίνεται τα ζόμπι να εξαφανιστούν. Άρα από τι ζουν; Από την ηλιακή ακτινοβολία.

Ο Ρικ δεν είναι σε κώμα

Walking Dead, 8η σεζόν: Οι 5 πιο παρανοϊκές θεωρίες

Μέχρι και την 5η-6η σεζόν υπήρχε αυτή η θεωρία. Ότι δηλαδή ο Ρικ είναι σε κώμα και όλο το στόρι είναι μύθευμα, αποκύημα της φαντασίας του. Η βάση της υπόθεσης δεν έχει αλλάξει. Αυτό που άλλαξε είναι το κώμα. Ο Ρικ δεν είναι πια σε κώμα και αποτελεί επίσημη τοποθέτηση. Ίσως όμως να ζει σε ψευδαισθήσεις. Ίσως του έστριψε κάποια βίδα και το παίζει εξολοθρευτής ζόμπι, χωρίς να υπάρχουν πράγματι ζόμπι στον κόσμο. Ζει στην δική του προσομοίωση.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Στο φινάλε θα δούμε εισβολή εξωγήινων

Το είχε αναφέρει ο Ρόμπερτ Κέρκμαν, ο κομικάς που έγραψε το Walking Dead. Το είχε πει για πλάκα. Από μια πλάκα ξεκινάνε όλα και μετά καταλήγουν Μοναστηράκι. Γιατί συνορεύουν. Με συγχωρείτε γι΄αυτό το αστείο. Κι εγώ μια πλάκα είπα να κάνω. Τουλάχιστον η δικιά μου είναι ένα γεγονός. Αυτό του Κέρκμαν είναι μια ενθουσιώδης σκέψη. Άραγε οι εξωγήινοι να φύτεψαν τον ιό στη Γη και να διαχειρίζονται τα ζόμπι, ώστε να κάνουν τους ανθρώπους υποτελείς των εξωγήινων;

Ο Γιουτζίν είναι αυτός που ευθύνεται για τα ζόμπι

Για περίπου 7 σεζόν έχει αφήσει ελάχιστα easter eggs γύρω από τον ρόλο του σε αυτό το outbreak. Μόνο που η φάτσα του και η θέση του δεν προδιέθεταν για έναν τύπο που όντως είναι αυτό που λέει. Ιδίως αν σκεφτείς ότι ο ίδιος ομολογεί πως είναι ένας πολύ καλός ψεύτης. Το ίδιον ενός καλού ψεύτη είναι πως μπορεί να σου πει αλήθεια και να μην τον πιστέψεις. Και πιθανότατα η μη πιστευτή αλήθεια στην προκειμένη είναι ότι ο Γιουτζίν είναι από τους βασικούς υπαίτιους που ξέσπασε η επιδημία και έγιναν όλοι ζόμπι. Ο ισχυρισμός του ότι δούλευε σε ένα Human Genome Project, η στήριξη στον Νίγκαν και μια μεταστροφή της συμπεριφοράς του διαχέουν μια περίεργη αίσθηση για τον Γιου Τζι.