lion king
Βρείτε μας στο

Είναι το 1996. Κάθομαι στο σπίτι μου, στο κρεβάτι της μαμάς. Είμαι 5 χρονών και περνάω τη μέρα μου λέγοντας τραγουδάκια που τα βιντεοσκοπεί η μάνα μου. Μια μέρα η μαμά επιστρέφει σπίτι με μια μπλε κασέτα στο χέρι. Είναι βιντεοκασέτα. VHS. Γράφει πάνω Lion King. Φωνάζουμε την αδερφή μου, στηνόμαστε και δύο ώρες αργότερα έχουμε πλαντάξει στο κλάμα. Αυτό ήταν. Η Disney μας στιγμάτισε για πάντα.

Το Lion King είναι η καλύτερη ταινία που έβγαλε σε εκείνη τη μαγική δεκαετία του ’90 η Disney. Ξεπερνάει Τα Σκυλιά της Δαλματίας, ξεπερνάει τη Mulan, ξεπερνάει τα πάντα. Ίσως μόνο ο Ηρακλής και ο Tarzan να την κοντράρουν λίγο. Η σκηνή με τον Mufasa που ξεψυχάει, ο περιπλανώμενος Simba, η μουσική του Elton John, ο έρωτας με τη Nala και φυσικά η επιστροφή στον Περήφανο Βράχο. Αυτά τα παραμύθια μεγάλωσαν μια γενιά και ο Jon Favreau θέλει να μεγαλώσει μερικές ακόμα.

Μετά το περσινό reboot του Jungle Book, που αποδείχτηκε πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο, ο παραγωγός και σκηνοθέτης θα μας φέρει το 2019 το Lion King. Κάτι που φυσικά είχε γίνει γνωστό κάτι μήνες πριν. Αυτό που μας οδήγησε σε μια ανακεφαλαίωση είναι το καστ της σειράς που η Disney ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες.

Ο σύνδεσμος με το παρελθόν, με τις ρίζες υπάρχει και βρίσκεται στον James Earl Jones, που όπως το 1994, έτσι και τώρα θα κάνει τη φωνή του Mufasa. Τα πιο εντυπωσιακά έρχονται στους επόμενους χαρακτήρες. Ο Donald Glover, που φέτος πήρε 2 Emmy για το Atlanta, θα κάνει τον μεγάλο Simba και η Beyonce θα είναι η μεγάλη Nala! Ο John Oliver θα κάνει τον ρόλο που όλοι θα θέλαμε να κάνει, αυτόν του Zazu, ενώ το δίδυμο Timon και Pumba θα κάνουν ο Seth Rogen και ο Billy Eichner. Ποιος μας μένει ακόμα; Α, ναι η Sarabi και ο Rafiki. Η Alfre Goodard που έκανε στο Luke Cage την Black Mariah θα δώσει τη φωνή της στη μαμά του Simba και ο John Kani στον σοφό μπαμπουΐνο. Και τώρα είμαστε σίγουροι ότι κάτι έχουμε ξεχάσει. Σωστά. Πίσω από τον Scar θα βρίσκεται ο Chiwetel Ejiofor για να ολοκληρώσει ένα καστ που προκαλεί ενθουσιασμό. Ανάλογο αυτού με το Jungle Book, όπου είχαμε ακούσει Scarlett Johansson, Idris Elba, Christopher Walken και λοιπούς.

Το remake θα γίνει πάλι με live-action χαρακτήρες, όπως ακριβώς στο Jungle Book και αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2019. Μέχρι τότε…we just can’t wait to be king!