rings
Βρείτε μας στο

Το 2001 ήμουν 10 χρονών. Μετά το πρώτο Lord of the Rings θυμάμαι παιδάκια στη γειτονιά να πηγαίνουν σε φροντιστήριο για να μάθουν τη γλώσσα των Ξωτικών. Το 2003, στην Επιστροφή του Βασιλιά έπεσε πολύ κλάμα με το τέλος. Περίμενα 9 χρόνια για να έρθει το Hobbit. Τα 2 πρώτα μέρη ήταν αρκετά καλά. Το τρίτο ήταν βράσε ρύζι. Πέρασαν 3 χρόνια από την ολοκλήρωση κι αυτής της τριλογίας. Κάτι έλειπε. Το Silmarillion.

Το βιβλίο του Tolkien που ακόμα δεν έχει λάβει την κινηματογραφική τιμή που του αξίζει, ίσως βρει την ανταμοιβή του στην τηλεόραση. Όχι, δεν είμαι από την επήρεια αλκοόλ. Το Amazon Studios ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ότι μέχρι το 2020 θα έχει βγάλει σειρά για τις ιστορίες του σπουδαίου Ιρλανδού συγγραφέα και ως πρώτο τυράκι ήρθε η υπόσχεση ότι δεν θα δώσει τόσο μεγάλη βάση στα γεγονότα του Άρχοντα ή του Hobbit. Αυτά έχουν πάρει το μερίδιο τους.

Το Amazon Studios, μέρος του τεράστιου πρότζεκτ της Amazon και του Jeff Bezos, δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία και ζέση στο τηλεοπτικό πεδίο από το 2015 και μετά. Θέλει να γίνει ένα από τα κυρίαρχα δίκτυα. Για να το πετύχει αυτό έπρεπε να βρει ένα storyline που να έχει όλες τις προδιαγραφές. Έπρεπε να αναζητήσει το δικό του Game of Thrones. Για να σκεφτούμε. Ποια μυθολογία μας θυμίζει το Game of Thrones; Α, ναι. Το Lord of The Rings.

Ξαμολυθείτε στους δρόμους: Έρχεται σειρά Lord of the Rings!

Το 2020 που το Game of Thrones θα είναι πια παρελθόν, θα υπάρχει ελεύθερο πεδίο για να αναδυθεί ένας νέος τηλεοπτικός βασιλιάς. Ως τότε βέβαια το HBO θα έχει βάλει μπρος τα spin off του GoT. Το Amazon γνωρίζει ότι αυτός είναι ο μεγάλος αντίπαλος, αυτό το δίκτυο είναι που έχει τη μερίδα του λέοντος σήμερα, και δεν δίστασε να τα δώσει αδρά στην εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα των έργων του Tolkien. 250 εκατομμύρια δολάρια είναι ένα ποσό που θα αρκούσε για να φτιαχτεί το Thor Ragnarok ή το Civil War. Για την προοπτική που προσφέρει αυτό το σύμπαν, τα 250 εκατομμύρια είναι μόνο για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων. Αυτό σημαίνει πως το μπάτζετ της παραγωγής και των γυρισμάτων θα διπλασιάσει άνετα αυτό το ποσό.

Όσο για το τι προβλέπεται να δούμε; Λογικά θα υπάρξει παρουσία Frodo, Sam, Aragorn, Legolas και της λοιπής συντροφιάς του Lord of the Rings, αλλά δεν θα είναι στο επίκεντρο. Στο επίκεντρο θα είναι το Silmarillion. Tα παιδιά του Illuvatar, οι Ainur, οι Valar, ο Sigurd Gudrun, η πτώση της Gondolin. Και ελπίζω ότι δεν θα παραμεριστεί η ερωτική ιστορία Beren-Luthien. Δεδομένου ότι το Amazon θέλει να δει τη σειρά να φτάνει σε τουλάχιστον 5-6 σεζόν, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως από το 2020 το Pornhub θα έχει ισχυρό ανταγωνισμό. Γι΄αυτό ας σβήσουμε για πάντα από την Ιστορία το 2018 και το 2019 και ας κάνουμε skip στην ημέρα που θα βγει το πρώτο επεισόδιο!