ξένες σειρές
Βρείτε μας στο

Αυτά τα what if είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της φαντασίας. Να επεκτείνεις ένα σενάριο της ζωής βασισμένο στην πραγματικότητα και να το διανθίζεις με το πιθανό, είναι κάτι το συναρπαστικό. Πάντοτε γυρίζεις να κοιτάξεις τις φορές που βρέθηκες σε δίλημμα. Πώς θα ήταν αν είχες διαλέξει έναν άλλο δρόμο; Πώς θα ήταν 5 ξένες σειρές αν τις είχαν γράψει Έλληνες σεναριογράφοι για ελληνικά κανάλια;

Πού κολλάει αυτό; Πουθενά. Αλλά δεν έβρισκα καλύτερο τρόπο να κάνω τη σύνδεση μου. Κι αφού την έκανα και έπιασες το νόημα, πάμε στο παρασύνθημα. Με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα στην ελληνική τηλεόραση, το πιο πιθανό είναι ότι όλες οι σειρές δεν θα είχαν καταφέρει να πάνε σε δεύτερη σεζόν. Άντε να τα κατάφερνε μία. Οι άλλες θα έπιαναν ασθμαίνοντας τα 25 επεισόδια και μετά θα αποχαιρετούσαν. Στόχος αυτού του κειμένου ένας: να δείξει πως ακόμα και οι καλύτερες ξένες σειρές δεν θα είχαν αυτή την πορεία αν δεν παίζονταν στο κατάλληλο κοινό πρώτα.

Breaking Bad

Πως θα ήταν 5 ξένες σειρές αν προβάλλονταν στην Ελλάδα

Ελληνικός τίτλος: Καθηγητής Χη…μίας

Πλοκή: Με σκηνοθεσία και σενάριο γραμμένα από τον Μανούσο Μανουσάκη, θα βλέπαμε τον Πασχάλη Τσαρούχα σε ρόλο πανεπιστημιακού λέκτορα που τα βράδια επιστρατεύει φοιτητές σε παράνομο εμπόριο. Ως επί το πλείστον πρόκειται για ναρκωτικά, αλλά που και που έχει και καμιά γερή μπάζα από iPhone. Βοηθός του είναι ο αρχηγός φοιτητικής παράταξης. Όταν ένας υποψήφιος διδάκτορας που τον προορίζουν για την θέση του, ανακαλύψει τι κάνει τα βράδια ο κύριος Θαλής Αρσενικός, θα ξεκινήσει ένα ντόμινο δολοφονιών. Τα ενοχλητικά στόματα πρέπει να φιμώνονται. Στα πόδια του Θαλή μπλέκεται και ένα femme fatale θηλυκό. Η μία. Εκείνη που φαίνεται από μακριά πως θα τον εξολοθρεύσει. Η σειρά δεν θα αντέξει για πολύ όμως. Θα παίξει μέχρι τα Χριστούγεννα και από Γενάρη θα κοπεί εντελώς, χωρίς προειδοποίηση από το κανάλι.

The Deuce

the deuce

Ελληνικός τίτλος: Ντόρτια

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας

Πλοκή: Ο Αποστόλης Καρνάκης (Κώστας Κόκλας) είναι ένας ιδιοκτήτης μπαρ στο Ψυρρή στα μέσα του ’70. Το μαγαζί δεν τραβάει ιδιαίτερα. Η περιοχή δεν έχει καμία σχέση με σήμερα. Είναι πρακτικά επικίνδυνη. Ο Αποστόλης προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην. Ένα βράδυ εμφανίζεται ένας μαφιόζος και του προτείνει να αναλάβει μια δουλειά. Μπαρ στη βιτρίνα, μπουρδέλο στο μέσα. Ο Αποστόλης συμφωνεί και αναλαμβάνει να βρει τα κορίτσια που θα σερβίρουν και θα κάνουν και τη δουλειά. Εννοείται πως φέρνει Ρωσίδες και Ουκρανίδες. Τα πράγματα όμως θα στραβώσουν όταν πάρουν πρέφα κάτι τύποι που πουλάνε προστασία και μπει και η αστυνομία στο κόλπο. Έτσι αρχίζουν τα ντόρτια για τον Αποστόλη. Σε ρόλο ιερόδουλης η Αθηνά Οικονομάκου. Στον ρόλο όλων των υπόλοιπων ιερόδουλων, πάλι η Αθηνά Οικονομάκου. Το σενάριο της σειράς και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Αρβανίτης. Στο 10ο επεισόδιο η σειρά ρίχνει αυλαία και δεν ακούγεται ποτέ ξανά.

House of Cards

Ελληνικός τίτλος: Τραπουλόχαρτα

Πλοκή: Ο Αλκιβιάδης Γάκης (Πέτρος Φιλιππίδης) είναι Υπουργός Εξωτερικών. Έχει καταλάβει ότι η θέση αυτή είναι για τα μάτια του κόσμου. Απλώς ο πρωθυπουργός δεν τον θέλει στα πόδια του. Με διάφορες δηλώσεις του ο Γάκης στηρίζει τον πρωθυπουργό. Στα υπουργικά συμβούλια όμως παίζει άλλα πολιτικά παιχνίδια. Το μνημονιακό νομοσχέδιο που φέρνει ο πρωθυπουργός στη Βουλή προς ψήφιση είναι η ευκαιρία του. Δύο βουλευτές λένε Όχι και καθαιρούνται. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας το ίδιο. Αυτή η θέση που μένει κενή τον φέρνει πιο κοντά στον στόχο του. Την ηγεσία του κόμματος. Μέσα σε 1 χρόνο αλλάζει η κυβέρνηση και γίνονται εκλογές για νέο πρόεδρο κόμματος.. Ο Γάκης βάζει υποψηφιότητα για έναν κεντροαριστερό φορέα, φτάνει στην δεύτερη εβδομάδα και χάνει κατά κράτος.

Ο νέος πρόεδρος τον «τελειώνει» και ο Γάκης το ρίχνει στον συνδικαλισμό. Ξεσηκώνει τις λεγόμενες διανεμητικές ομάδες και αντιπολιτεύεται τους πάντες. Κάνει δικό του κόμμα και στις επόμενες εκλογές παίρνει 0.5%. Ο Νίκος Περάκης σκηνοθετεί και γράφει το σενάριο. Λίγο μετά το Πάσχα τα Τραπουλόχαρτα ολοκληρώνουν την πορεία τους.

Stranger Things

Πως θα ήταν 5 ξένες σειρές αν προβάλλονταν στην Ελλάδα

Ελληνικός τίτλος: Περίεργα τα πράγματα

Πλοκή: Μια παρέα 4 αγοριών ζει σε ένα χωριό της Λακωνίας. Τα βράδια συνηθίζουν να πηγαίνουν βόλτα στο νεκροταφείο και να παίζουν. Ένα βράδυ, καθώς θα γυρίσουν σπίτια τους, ο ένας απ΄αυτούς θα εξαφανιστεί. Η αναζήτηση του θα ξεσηκώσει ολόκληρο το χωριό. Πολύ σύντομα οι φίλοι του θα ανακαλύψουν κάτι πολύ περίεργο για το χωριό. Κάποια φυτά έχουν ένα περίεργο υγρό στα φύλλα τους. «Μας ψεκάζουν» ψιθυρίζει ο ένας. Έντρομοι οι άλλοι δύο τον κοιτάζουν με γουρλωμένα μάτια. Ένα γαϊτανάκι μυστηρίου και τρόμου ξεκινάει. Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος κάνει επιτέλους το μεγάλο του τηλεοπτικό βήμα, με ένα σενάριο και σκηνοθεσία για άλλες διαστάσεις! Κρίμα που η σειρά δεν θα φτάσει καν σε επίπεδο γυρισμάτων. Τα κανάλια θα την απορρίψουν ως πολυέξοδη.

Game of Thrones

Ελληνικός τίτλος: Γάμος των Θρόνων

Πλοκή: Είμαστε και πάλι σε ένα χωριό. Αυτή τη φορά στη Λάρισα. Δύο ξαδερφές μαλώνουν για ένα κτήμα. Ο πατέρας της μίας το άφησε και στις δύο με την διαθήκη. Η μία έχει τα άλογα, η άλλη έχει τις κότες. Η Καλλιόπη, η κόρη, και η Σουλτάνα, η ανιψιά, ξεσηκώνουν φίλους και συγγενείς για το ποια θα πρέπει να πάρει τον στάβλο. Η Καλλιόπη παντρεύεται με έναν πλούσιο γαιοκτήμονα, τον Αριστείδη Μπουντούνα. Το κάνει μόνο και μόνο για να έχει έναν ισχυρό σύμμαχο. Η Σουλτάνα, που είναι τελικά νόθα κόρη του πατέρα της Καλλιόπης και πιο μεγάλη, άρα δίκαιη κληρονόμος, αποφασίζει να πάρει πρώτα με το μέρος της τους Ρουμάνους εργάτες και τους τάζει καλύτερα λεφτά και ασφάλιση στον ΟΓΑ. Παράλληλα, κάνει έρωτα με τον Χαράλαμπο, έναν χαζό ξάδερφο, που τελικά είναι κι αυτός γιος, άρα αδερφός της.

Το σενάριο εδώ υπογράφει η Άννα Ανδριανού και η σκηνοθεσία γίνεται από τον Βασίλη Θωμόπουλο. Η σειρά ξεκινάει να παίζεται στο Mega λίγο πριν το κανάλι χρεοκοπήσει. Δύο επεισόδια προλαβαίνει να μετρήσει και μετά καληνύχτα.