paltrow
Βρείτε μας στο

Annette Bening. Brad Pitt. Liam Neeson. Ralph Fiennes. Glenn Close. Τι κοινό έχουν αυτοί οι πέντε; Δεν έχουν πάρει ακόμα Oscar. Και δεδομένου ότι πάει καιρός από τότε που το προσπαθούσαν, είναι πιθανό να μην προλάβουν να πάρουν. Μόνο η Bening δείχνει να κάνει ακόμα μια προσπάθεια. Τι άλλο κοινό έχουν οι πέντε τους; Ότι τους γλεντάει η Gwyneth Paltrow που πήρε Oscar το 1999 και από τότε έπαψε να ενδιαφέρεται.

Όταν μου ζητήθηκε να βρω ποια είναι η μεγαλύτερη αδικία σε απονομές Oscar δεν χρειάστηκε μεγάλη σκέψη. Το Shakespeare In Love είναι μια καλή ταινία, αλλά όχι και για 6 βραβεία. Ναι, καλά διαβάζεις. Τόσα πήρε ένα βράδυ του Φεβρουαρίου του 1998. Έχουν περάσει ταινιάρες και ταινιάρες σε αυτά τα χρόνια που δεν πήραν ούτε ένα. Και αυτό πήρε 6. Η χρησιμότητα του timing δεν έγινε ποτέ άλλοτε πιο ξεκάθαρη από εκείνη τη χρονιά. Οι δημιουργοί του Saving Private Ryan ακόμα ψάχνουν να δουν από που τους ήρθε. Αλλά για να είμαστε και ειλικρινείς, ο ανταγωνισμός εκείνης της βραδιάς δεν ήταν και τόσο σπουδαίος. Οπότε το Shakespeare In Love βρήκε και τα έκανε.

Είναι αυτή η πιο άδικη βράβευση με Oscar της τελευταίας 20ετίας;

Από τα 6 βραβεία του, αυτό που πήρε η Paltrow για Α΄Γυναικείο Ρόλο είναι που κάθε φορά με βγάζει από τα ρούχα μου. Υπάρχει μεγαλύτερη αδικία απ΄αυτό; Να σκέφτεσαι ότι έχει Oscar η Paltrow και όχι οι 5 ηθοποιοί της εισαγωγής. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι στην ίδια κατηγορία μπαίνει και το ότι έχει βραβείο η Halle Berry.

Αν το αφήσουμε έτσι, όντως είναι άδικο. Γιατί δεν τη λες και τέρας υποκριτικής την Halle. Η σειρά Extant είναι ένα επιχείρημα που δεν γίνεται να το αντικρούσεις. Μόνο που στο Monster Ball έχει κάνει μια πολύ καλή ερμηνεία. Άσχετα με την μετέπειτα εξέλιξη της καριέρας της, το 2001 ήταν το ζενίθ της. Με την κυρία Gwyneth από την άλλη δεν μπορείς να πεις με παρρησία ότι μας προσέφερε μια αξιομνημόνευτη ερμηνεία στο Shakespeare In Love. Να πεις ότι εκεί ήταν overachiever, να το δεχτώ. Αλλά σε μια άτυπη κατάταξη των Oscar πρώτου γυναικείου από το 1990 και μετά, θα έμπαινε με δυσκολία κάτω από την εικοσάδα. Κάπου εδώ μου τέλειωσαν τα επιχειρ…ΟΧΙ!

Μιλάμε για την γυναίκα που αυτή τη στιγμή κάνει προτάσεις στις γυναίκες όπως «ατμίστε τον εφηβαίο σας». Για μια ηθοποιό που από το 2007 και μετά έχει να επιδείξει ως καλύτερη στιγμή της το ότι κάνει την κοπέλα του Tony Stark. Δεν ξέρω. Ίσως να είμαι εμμονικός και λάθος. Δεν αμφιβάλλω ότι η Paltrow είναι πανέξυπνη επιχειρηματίας και γνωρίζει πως να κατακτά πράγματα. Αλλά να έχει και Oscar ρε παιδιά; Ο Milenco Tepic της υποκριτικής;