manifesto
Βρείτε μας στο

Με την Κέιτ Μπλάνσετ και το Manifesto της ξεκινάει μια ακόμα κινηματογραφική εβδομάδα. Μαζί της και μια ακόμα πολύ καλή γυναικεία ερμηνεία, αυτή της Φλόρενς Που στο Macbeth.

Η πρόταση της εβδομάδας: Manifesto

2015/ Δράμα/ 100′

Σκηνοθεσία: Γιούλιαν Ρόζεφελντ

Με την: Κέιτ Μπλάνσετ

Έρχεται μια στιγμή οι ηθοποιοί θέλουν να αφήσουν πίσω τους τα πρακτικά και να βρουν έναν πρωτόγνωρο γι΄αυτούς καλλιτεχνικό σκοπό. Ο Ρόζεφελντ έδωσε την ευκαιρία στην σπουδαία Κέιτ Μπλάνσετ να βρει αυτόν το σκοπό. Το Manifesto είναι ένα installation που παρουσιάστηκε στο MoMA. Πρόκειται για μια ταινία που γυρίστηκε σε 12 μέρες το 2014, στο Βερολίνο και λίγο έξω απ΄αυτό. Στο Manifesto η Μπλάνσετ υποδύεται 13 φιγούρες, καλλιτέχνες της ποπ κουλτούρας όπως τον Τζιμ Τζάρμους, άγνωστους και άσημους όπως έναν άστεγο ή έναν μαριονετίστα. Ρόλοι σε βινιέτες με την Μπλάνσετ να αποδίδει το μανιφέστο του καθενός. Όλα τα κομμάτια ενωμένα βγάζουν ένα μεγάλο νόημα.

Paddington 2

2017/ Κινούμενα-Κωμωδία/

Το Manifesto της Κέιτ Μπλάνσετ: Οι ταινίες της εβδομάδας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Σκηνοθεσία: Πολ Κινγκ

Με τους: Μπεν Γουίσο, Μπρένταν Γκλίσον, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Χιου Γκραντ, Σάλι Χόκινς, Τζούλι Γουότερς, Χιου Μπονεβίλ

Ο Paddington είναι πλέον ένα κανονικό μέλος της οικογένειας Μπράουν. Όταν τον επισκεφτεί η θεία του η Λούσι, θα θελήσει να της κάνει ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο για τα εκατοστά της γενέθλια. Μια μέρα, καθώς περνάει έξω από μια αντικερί, εντοπίζει ένα pop up βιβλίο. Ένα βιβλίο που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο και ο κάτοχος του καθίσταται μοναδικός. Αυτό είναι το δώρο. Για να το πάρει πρέπει να βρει δουλειά, να μαζέψει λεφτά και ύστερα να το αγοράσει. Στις μέρες που μεσολαβούν μιλάει γι΄αυτό σε κάποιον που δεν πρέπει. Τη στιγμή που πάει να το αγοράσει βλέπει να το κλέβουν. Ο Paddington θα αναλάβει να τον βρει, να τον ξεμπροστιάσει και να επιστρέψει το βιβλίο στην αντικερί για να το αγοράσει και να το δώσει στην θεία Λούσι πριν περάσουν τα γενέθλια της.

Λαίδη Μάκμπεθ (Lady Macbeth)

2016/ Δράμα/ 89′

Σκηνοθεσία: Ουΐλιαμ Όλντροϊντ 

Με τους: Φλόρενς Που, Κόσμο Τζάρβις, Πολ Χίλτον, Ναόμι Άκι, Κρίστοφερ Φέρμπανκ

Ένας από τους τρομερούς χαρακτήρες που μας χάρισε ο Ουίλιαμ Σέξπηρ. Η Λαίδι Μάκμπεθ ζει στην βικτοριανή Αγγλία του 19ου αιώνα και είναι παντρεμένη με έναν άντρα πολύ μεγαλύτερο της. Η σάρκα της βρίσκει τον πόθο σε έναν νεαρό άντρα με τον οποίο θα ζήσει τον έρωτα στα κρυφά από τον σύζυγο της που δεν την αγαπά πια, αλλά την θεωρεί κτήμα του.

Ξαναγύρισε ο Μπαμπάς (Daddy’s Home 2)

2017/ Κωμωδία/ 1ο0′

Σκηνοθεσία: Σον Άντερς, Τζον Μόρις

Με τους: Γουίλ Φερέλ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μελ Γκίμπσον, Λίντα Καρντελίνι, Τζον Λίθγκοου, Τζον Σίνα, Αλεσάντρα Αμπρόσιο

Μαρκ Γουόλμπεργκ και Γουίλ Φέρελ είναι πάντοτε ένα ξεκαρδιστικό δίδυμο. Στο comeback της πρώτης ταινίας, όπου ο Μαρκ επέστρεψε στο σπίτι της πρώην του για να κάνει τον νυν Φέρελ να νιώσει μειονεκτικά, τους βλέπουμε πακέτο με άλλους δύο απολαυστικούς τύπους. Μελ Γκίμπσον και Τζον Λίθγκοου είναι οι μπαμπάδες τους και η προσπάθεια των τεσσάρων να συνεννοηθούν και να περάσουν κάποιες μέρες των γιορτών μαζί καταντά αποτυχία. Μέχρι που αποφασίζουν να πάρουν τα εγγόνια και να πάνε να ζήσουν μια μικρή περιπέτεια.

Thank You for Your Service

2017/ Δράμα/ 108′

Σκηνοθεσία: Τζέισον Χολ 

Με τους: Μάιλς Τέλερ,  Χέιλι Μπένετ, Έιμι Σούμερ, Κέιτ Λιν Σέιλ, Σκοτ Χέιζ, Κίσα Κάστλ Χιούζ

4 στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Ιράκ, επιστρέφουν στην κανονική ζωή, στο σπίτι τους στην Αμερική. Κάθε ένας από τους 4 έχει ένα μεγάλο σημάδι, ψυχικό ή σωματικό, να αντιμετωπίσει. Τα σημάδια αυτά τους εμποδίζουν από το να επανέλθουν στην φυσιολογική πλευρά της ζωής τους. Αν το στόρι σας θυμίζει κάτι είναι γιατί ο δημιουργός του, ο Τζέισον Χολ, είναι αυτός που έγραψε το American Sniper. Φαίνεται πως από καιρού εις καιρόν οι Αμερικάνοι έχουν μια ανάγκη να θυμηθούν τους στρατιώτες τους. Γενικότερα ο τρόπος προσέγγισης θυμίζει σε πολλά και τον Lewis στο Punisher.