mirror
Βρείτε μας στο

Να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σας. Εγώ κυρίως. Είμαι ένας πουθενάς. Έχει κυκλοφορήσει από τις αρχές του μήνα trailer του Black Mirror κι ούτε που ασχολήθηκα. Κυκλοφορεί η 4η σεζόν στις 29 του μήνα και δεν πήρα χαμπάρι. Το είδα τυχαία χθες. Μπορείτε κάλλιστα να μην με παίρνετε στα σοβαρά. Μέχρι να ξανακερδίσω την εμπιστοσύνη σας. Πρώτο βήμα είναι ένα συνολικό info με τα απαραίτητα συστατικά της 4ης σεζόν.

Το δίλεπτο trailer περιλαμβάνει εικόνες που αποκαλύπτουν μια σεζόν που θα είναι αντάξια της τρίτης. Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα αυτό που είδαμε στην τρίτη σεζόν. Δεν είναι ούτε απλώς δύσκολο να ανέβει κι άλλο ο πήχης. Είναι σχεδόν ακατόρθωτο. Αν ο Charlie Brooker το καταφέρει θα μιλάμε για άθλο το λιγότερο. Στις εικόνες που περνάνε από μπροστά μας αυτά τα δύο λεπτά βλέπουμε στοιχεία που συναντήσαμε στα προηγούμενα 13 επεισόδια. Υπερδιευκόλυνση της ζωής σε τέτοιο βαθμό, ώστε να γίνεται επικίνδυνη. Τσιπάκια που ορθώνουν χάσματα ανάμεσα στους ανθρώπους. Κοινωνικές συνθήκες που υποδουλώνουν την «ελεύθερη δέσμευση» των ανθρώπων. Κάπου μπορεί να υποδηλώνεται και μια αίσθηση San Junipero.

  • Το πρώτο επεισόδιο ονομάζεται Space Opera. Μια Όπερα του Διαστήματος. Η σύνοψη μιλάει για μια πομπή οπτικών εφέ και υψηλά οκτάνια. Η μελαγχολία είναι το κύριο συστατικό. Στη σκηνοθεσία ο Toby Haynes που έχει κάνει Doctor Who και Sherlock

  • Το δεύτερο επεισόδιο τιτλοφορείται ArkAngel. Μια μητέρα προσπαθεί να μεγαλώσει την κόρη της σε έναν κόσμο εμβριθή από τεχνολογία. Γονέας-ελικόπτερο. Γονέας-drone. Κάτι τέτοιο αντιλαμβανόμαστε από την περιγραφή. Στη σκηνοθεσία η Jodie Foster. Ω, ναι. Καλά διαβάζεις.
  • Τρίτο επεισόδιο. Crocodile ο τίτλος. Τοποθετείται στην Ισλανδία. Θυμίζει αρκετά το The Entire History of You, το επεισόδιο της πρώτης σεζόν, όπου οι άνθρωποι είχαν τσιπάκι που κατέγραφε την ζωή τους και μπορούσαν να προσπελάσουν κάθε μνήμη. Εδώ υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Μιλάμε για αναμνήσεις. Όχι καταγραφή. Αυτό σημαίνει χρωματισμό στο εκάστοτε γεγονός. Ένα μέλλον όπου κάθε άνθρωπος μπορεί να αρπάξει τις αναμνήσεις του άλλου. Ακούγεται αρνητικό. Αλλά το επεισόδιο εστιάζει στις θετικές προεκτάσεις αυτής της δυνατότητας. Σκηνοθετεί ο John Hilcoat.
  • Στο 4ο επεισόδιο, το Hang The DJ βλέπουμε μια μετάβαση των ανθρώπων από το ένα μέρος στο άλλο. Όχι με την έννοια της τηλεμεταφοράς. Αλλά με την έννοια της εμβύθισης σε μια άλλη πραγματικότητα. Παρουσιάζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε δεν μπορείς να διακρίνεις ποια είναι η αλήθεια και ποιο το φτιαχτό περιβάλλον. Σκηνοθετεί ο Tim Van Patten που «υπέγραψε» δύο επεισόδια στην πρώτη σεζόν του Game of Thrones και άλλα 18 στο Boardwalk Empire.
  • Για το Metalhead, το 5ο επεισόδιο, δεν είναι γνωστά πολλά πράγματα. Μόνο ότι θα έχει ασπρόμαυρη εικόνα και πως το έχει σκηνοθετήσει ο David Slade. Ένας σκηνοθέτης που έχει στο βιογραφικό του American Gods, Breaking Bad και Hannibal.
  • Τέλος, το Black Museum είναι μια τριπλή ιστορία. Χειμαρρώδης και σκληρή. Σε βαθμό που να μην αντέχεις να δεις ολόκληρη τη μιάμιση ώρα του. Αλλά εννοείται πως θα την δεις. Η υπεύθυνη παραγωγής του Black Mirror λέει ότι ο Colm McCarthy, ο σκηνοθέτης, έκανε σπουδαία δουλειά.