molly's
Βρείτε μας στο

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για την απονομή των SAG Awards και των Χρυσών Σφαιρών, αλλά και για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ, το κινηματογραφικό έτος ξεκινάει σχετικά ήρεμα για να μπούμε σιγά σιγά σε κλίμα. Η ηρεμία αφορά την ποσότητα και όχι την ποιότητα. Το Molly’s Game είναι μια ταινία που έχει κάνει δικαίως την δική της θραύση.

Molly’s Game

2017/ Βιογραφική-Δράμα/ 135′

Σκηνοθεσία: Άαρον Σόρκιν

Με τους: Τζέσικα Τσαστέιν, Ίντρις Έλμπα, Κέβιν Κόστνερ, Μάικλ Σέρα, Μπράιαν Ντάρσι Τζέιμς

Για το Molly’s Game είχαμε μιλήσει ήδη από την περασμένη άνοιξη. Όχι γιατί ήμασταν μάντεις ή οι έξυπνοι που το προβλέψαμε. Αλλά γιατί είναι αδύνατον να υπάρχει η υπογραφή του Aaron Sorkin και να μην μιλάμε για κάτι πολύ καλό. Αυτό το καλό πιστοποιήθηκε ήδη από τις 2 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες. Μία για το σενάριο του και μία για την Τζέσικα Σαστέιν. Για την Τζέσικα όλοι λένε ότι το Molly’s Game είναι η ερμηνεία της μέχρι τώρα ζωής της και αποτελεί έναν ισχυρό πόλο ανταγωνισμού στις Σίρσα Ρόναν και Φράνσις ΜακΝτόρμαντ που φαινόταν πως θα παίξουν ντουέτο τα βραβεία φέτος.

Στο Molly’s Game, που σκηνοθετεί κιόλας ο Σόρκιν, η Σαστέιν υποδύεται την Molly Bloom, μια διάσημη σκιέρ που έμεινε στη σύγχρονη Ιστορία της Αμερικής. Όχι με καλό τρόπο. Η Molly άφησε το σκι και έγινε Poker Princess. Έτσι αποκαλεί και η ίδια τον εαυτό της στην βιογραφία της. Η Molly ήταν η γυναίκα που διοργάνωνε τα πιο μεγάλα παιχνίδια poker στο Hollywood και φυσικά όχι με νόμιμο τρόπο. Για μια δεκαετία έκανε θραύση, έχοντας μάλιστα βγάλει knock out τον άνθρωπο που την έβαλε στο παιχνίδι. Τα λεφτά που πέρασαν από τα μάτια και τα χέρια της κανείς δεν μπορεί να τα φανταστεί. Στα παιχνίδια της έπαιρναν μέρος διασημότητες του Hollywood, αθλητές, εκατομμυριούχους επιχειρηματίες και…τη ρώσικη μαφία.

Στην ταινία βλέπουμε το σημείο από το οποίο το FBI έχει ανακαλύψει την Molly και εστιάζουμε στα όσα αποκαλύπτει στον συνήγορο της, τον Charlie Jaffey που υποδύεται ο Ίντρις Έλμπα.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Μικρόκοσμος (Downsizing)

2017/ Κωμωδία/ 135′

Σκηνοθεσία:  Αλεξάντερ Πέιν

Με τους: Ματ Ντέιμον, Κρίστεν Γουίγκ, Κρίστοφ Γουόλτζ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζέισον Σουντέικις

Για κάποιο λόγο ο Matt Damon θεώρησε ότι το Downsizing είναι μια ταινία που μπορεί να του δώσει το διαβατήριο για άλλη μια υποψηφιότητα. Μάλλον έχει ποντάρει τα λεφτά του σε λάθος άλογο. Σε έναν κόσμο του κοντινού μέλλοντος οι επιστήμονες έχουν βρει τον τρόπο να συρρικνώνουν τους ανθρώπους. Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι για να αντιμετωπίσουν τον υπερπληθυσμό. Ο Paul και η Audrey βλέπουν ως μια καλή λύση να συρρικνωθούν για να απολαύσουν τους κανόνες και τους νόμους που διέπουν τη ζωή των μικρούληδων. Αυτή η επιλογή είναι γεμάτη από τεράστιες αλλαγές που θα φέρουν περιπέτειες για το ζευγάρι.

Παγιδευμένη Ψυχή: Το Τελευταίο Κλειδί (Insidious: The Last Key)

2018/ Horror/ 103′

Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ  

Με τους: Λιν Σαγιέ, Άνγκους Σάμπσον, Γουάνελ, Κέιτλιν Τζέραρντ, Τζος Στιούαρτ 

Η Elise Rainier είναι μια από τις καλύτερες παραψυχολόγους στην πολιτεία. Ίσως η καλύτερη. Γι΄αυτό όλα τα paranormal απευθύνονται σε εκείνη. Το πιο αφύσικο πράγμα που θα της συμβεί αφορά το τελευταίο κλειδί. Το τελευταίο από τα πέντε. Five Keys. Έτσι λέγεται η περιοχή που πέρασε την παιδική της ηλικία. Στον αριθμό 413 Apple Tree Lane. Από εκεί της τηλεφωνεί ένας άντρας και της λέει ότι το σπίτι του είναι στοιχειωμένο. Μαζί με τους δύο συνεργάτες της θα βρεθεί στο μέρος όπου άφησε αναμνήσεις. Στο μέρος όπου άνοιξε την πόρτα σε έναν δαίμονα και τώρα πρέπει να βρει τρόπο να τον στείλει από κει που ήρθε.