Anarchy
Βρείτε μας στο

Μπορεί τα 4 χρόνια να μην εγγράφονται στο μυαλό ως τόσο μακρινά ώστε να μιλήσουμε για μέρες νοσταλγίας, αλλά όταν μιλάμε για τηλεόραση ο χρόνος είναι μια πιο εύπλαστη έννοια. Ίσως αυτό να σκεφτόταν και ο Albert Einstein. Ίσως η θεωρία της σχετικότητας να βγήκε τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι έχουν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια από τη μέρα που τελείωσε το Sons of Anarchy. Εντελώς τυχαίο το παράδειγμα. Όχι ότι το θέμα μας είναι μια πολύ ευχάριστη συνθήκη για τους φανατικούς της σειράς. Όχι ότι την εποχή του Albert δεν υπήρχε τηλεόραση. Για να μην σου μπερδεύω το μυαλό, ναι, καλά διαβάζεις. Ο μύθος του Jax Teller θα επιστρέψει. Και δεν θα είναι μονός.

Ας τα δούμε ένα ένα. Πρώτα απ΄όλα να υπενθυμίσουμε ότι η σειρά που κράτησε 7 σεζόν, ολοκληρώθηκε το 2014 με τον θάνατο του Jax Teller. Ο κύκλος των Sons έκλεισε και ο μεγάλος αρχηγός άφηνε ένα κενό που έθετε τη συμμορία εκτός νυμφώνος. Τουλάχιστον για τα πρώτα χρόνια μετά τον θάνατο του. Αυτό το μετά είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό κι ένα πεδίο που αφήνει κάθε ερμηνεία ανοιχτή. Πάνω σε αυτό σκέφτεται να πατήσει ο ένας από τους δύο δημιουργούς της σειράς, ο Kurt Sutter.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό για το Sons of Anarchy, ο Sutter αποκάλυψε ότι στο μυαλό του και στις συζητήσεις με το FX υπάρχουν δύο σενάρια. Ένα sequel κι ένα prequel. Κι αν για το πρώτο είναι πάνω κάτω εμφανές το τι θα συμβεί, για το δεύτερο δεν είναι τόσο ξεκάθαρα τα πράγματα.

Στη ζωή μετά Jax, οι Mayans είναι αυτοί που κυριαρχούν στο Βόρειο Καρτέλ. Η δική τους ιστορία θα ξεκινήσει από την ημέρα του θανάτου του. Δεν θα υπάρξει μια σύνδεση σύμφωνα με τον Sutter, αλλά θα γίνει μια αναφορά γιατί τα στερνά τιμούν τα πρώτα, αλλά και για να δοθεί το ακριβές πλαίσιο πάνω στο οποίο αναδύθηκαν οι Mayans.

Ως προς το πριν, εκεί θα έχουμε στο επίκεντρο τον John Teller, πατέρα του Jax. Ο John, ένας απόστρατος του Βιετνάμ, επιστρέφει στην Αμερική. Αντιλαμβάνεται ότι το κενό που του δημιούργησε ο πόλεμος δεν καλύπτεται από την επιστροφή στην κανονικότητα. Θεωρεί πως αυτή η πατρίδα του χρωστάει παραπάνω από απλά παράσημα. Γι΄αυτό ξεκινάει τους Sons of Anarchy. Το First Nine – ο τίτλος του prequel – στοχεύει στο να μας δείξει πως σχηματίστηκε η συμμορία, με την εισαγωγή σε κάθε επεισόδιο ενός νέου μέλους.

Κάπου εδώ ίσως αποσαφηνιστεί και η εμπλοκή της Gemma στον θάνατο του John, ένα ερωτηματικό από αυτά που δεν έσβησαν ποτέ στις 7 σεζόν του Sons of Anarchy. Τα σχέδια του Sutter τρέχουν μπροστά, αλλά όπως εξηγεί και ο ίδιος «πρέπει πρώτα να δούμε πως θα πάει το sequel και μετά θα βρω τον τρόπο να στήσω τη γέφυρα επαφής με το prequel».

Για να καταλάβουμε πως έχει σκεφτεί τη μυθολογία, κάνει λόγο για 4 κεφάλαια. Το πρώτο έκλεισε. Τα άλλα δύο θα ανοίξουν. Το τέταρτο θα περιλαμβάνει τους απογόνους του Jax και την κατανόηση της κληρονομιάς τους.

Σε κάθε περίπτωση τα νέα είναι λόγος ενθουσιασμού για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο στενός δεσμός του κοινού με τη σειρά. Ο δεύτερος είναι ότι το θέμα των συμμοριών είναι μια μεγάλη δεξαμενή που έχει ακόμα πολύ νερό να βγάλει. Και ο Sutter με το FX έχουν αποδείξει ότι μπορούν να το στραγγίξουν με τον καλύτερο τρόπο!

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Α, υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος. Οι μουσικάρες.