Το Goliath είναι μια από τις 3-4 uber σειρές της φετινής σεζόν
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Το Goliath είναι μια από τις 3-4 uber σειρές της φετινής σεζόν

Δεν περιμέναμε να εμφανιστεί τόσο γρήγορα μια νέα σειρά που να πρωταγωνιστεί ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον και να είναι τόσο καλή, αγγίζοντας το artefact του Fargo.

Όταν πριν από δύο χρόνια όλος ο κόσμος υποκλινόταν στο True Detective, έβγαινε δειλά δειλά μια νέα σειρά. Το Fargo, βασισμένο στο πόνημα των Κοέν, έγινε το νέο μέτρο σύγκρισης. Πρωτίστως γιατί επανέφερε στο προσκήνιο τον Μπίλι Μπομπ Θόρντον σε έναν ρόλο από αυτούς που μνημονεύονται τηλεοπτικά και δεύτερον γιατί κατάφερε να φέρει έναν εφάμιλλο του πρώτου δεύτερο κύκλο, σε αντίθεση με το TD. Θυμάμαι την χαρά μου που ήμουν από τους πρώτους που το ανακάλυψαν στην ώρα του και που έβλεπα ένα καστ πολλά υποσχόμενο. Κυρίως όμως για χάρη του Θόρντον. Δυόμιση χρόνια μετά, ο Μπίλι άλλον έμπασε στο σπίτι. Το Goliath, η νέα σειρά του Amazon, αποδεικνύεται σε κάθε επεισόδιο όλο και καλύτερο. Σε βαθμό που αγγίζει το Fargo.

Ο Μπίλι Μακ Μπράιντ (Θόρντον) είναι ο Δαυίδ της υπόθεσης. Μόνο που σε αυτό το στόρι ο Δαυίδ δεν είναι το αντίπαλο δέος του Γολιάθ. Ο Δαυίδ ήταν ο Γολιάθ, ο Δαυίδ γιγάντωσε τον Γολιάθ και παραχώρησε το σώμα του, γιατί δεν έβρισκε πουθενά σε αυτό τον εαυτό του. Μαζί με τον Ντόναλντ Κούπερμαν (Γουίλιαμ Χαρτ), ο Μακ Μπράιντ ίδρυσαν τον δικηγορικό κολοσσό Cooperman & McBride και όπως είναι σαφές, όταν ονειρεύεσαι μεγάλα, τότε θα συναντήσεις όλων των ειδών τα μεγάλα. Μεγάλες επιτυχίες, αποτυχίες, υποθέσεις, κινδύνους. Ακόμα και για την ίδια τη ζωή σου. Ο Μακ Μπράιντ δεν αντιστάθηκε όταν είχε την δύναμη, η μοίρα του τα έφερε έτσι, ώστε να κληθεί από μέσα του να το κάνει σε συνθήκη ένας εναντίον όλων.

william-hurt-goliath-3

Ο θάνατος ενός υπαλλήλου σε μια τεχνολογική εταιρεία που διακινεί ένα τεράστιο ποσοστό της παγκόσμιας αγοράς χρήματος, μπαίνει στο προσκήνιο. Δύο χρόνια μετά το συμβάν υπάρχουν σαφή στοιχεία ότι δεν αυτοκτόνησε κατά την ιατροδικαστική ετυμηγορία, αλλά μάλλον δολοφονήθηκε. Τεχνηέντως ή με άμεσο τρόπο. Ο Μακ Μπράιντ θα αναλάβει quid pro quo να διερευνήσει τα γεγονότα κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στον δικό του όμιλο, στον Γολιάθ, αφού η Cooperman & McBride εκπροσωπεί δικαστικά την Borns Tech. Το μοναδικό που τον σώζει και θα τον οδηγήσει στους απαραίτητους ελιγμούς, είναι ότι το παρελθόν του έχει γεμίσει από βόλτες στα σκοτεινά σοκάκια. Το been there done that είναι το μεγαλύτερο του όπλο.

Στο Goliath, που ειρήσθω εν παρόδω ανήκει ως ιδέα και υλοποίηση στους Ντέιβιντ Κέλι και Τζόναθαν Σαπίρο, δεν διαδραματίζεται μόνο αυτή η αναγκαία επιστροφή του Δαυίδ και η αναμέτρηση με το παλιό του ψυχοπνευματικό δοχείο. Θα δεις τις κόντρες εντός του δικηγορικού κολοσσού, όπου η γυναίκα του Μακ Μπράιντ, Μισέλ (Μαρία Μπέλο) είναι ερωμένη της Κάλι Σενέιτ (Μόλι Πάρκερ) και οι δυο τους αποτελούν τις επιτυχημένες διευθύντριες και αντιμετωπίζουν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του εναπομείναντα ηγέτη Ντάνι Κούπερμαν. Θα δεις την ανάδυση δύο πρώην συνεταίρων σε μορφές που θα μείνουν ως το τέλος της μάχης. Ο Ντάνι Κούπερμαν είναι ένας τρομερά καλοστημένος χαρακτήρας, με το καμένο πρόσωπο, την διαμονή σε ένα σκοτεινό γραφείο στον τελευταίο όροφο της εταιρείας, τα κίνητρα που δεν τα αποκαλύπτει ούτε σε ομόλογους του και την επιβλητικότητα του σε πελάτες και οξύθυμους/ατίθασους νεότερους δικηγόρους που πιστεύουν ότι μπορούν να κατακτήσουν τον κόσμο.

Φιγούρες όπως αυτή της δικηγόρου αστικών υποθέσεων, της νυν escort πρώην γραμματέως του Μακ Μπράιντ, του ιερέα που έκανε τις εξομολογήσεις του νεκρού, του γιου και της γυναίκας του πλαισιώνουν τον καμβά του Goliath, που στοχεύει την σύγκρουση των Δύο Πύργων. Του εκπεσόντος Μπίλι και του ριζωμένου στα υπόγεια μονοπάτια Ντάνι.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

*Το Goliath έχει και το καλύτερο intro song που έχουμε ακούσει από την εποχή του True Detective.