Fonzo
Βρείτε μας στο

Ο θαυμασμός για το ταλέντο και τον τρόπο ζωής του Tom Hardy είναι δηλωμένος από καιρό για εμάς εδώ στο Menshouse. Από ένα χρόνο πίσω για την ακρίβεια, όταν κυκλοφόρησε το Taboo. Εκεί ο Hardy υποδύθηκε έναν άντρα στη Βρετανία των αρχών του 20ου αιώνα, ο οποίος τα βάζει με την εταιρεία Ανατολικών Ινδιών και το στέμμα, ανοίγοντας παρτίδες με τους Αμερικάνους. Εκτός από το ματσό κομμάτι που απαιτεί ο ρόλος, ο Hardy κλήθηκε να αναπτύξει και μια πιο ψυχολογική επέκταση του εαυτού του. Να συνδυάσει δύο πράγματα που είναι φαινομενικά ανέπαφα, αλλά στην πράξη πολύ κοντά. Το δίδαγμα του Taboo έρχεται να προστεθεί δίπλα σε αυτό προηγούμενων ρόλων του, ώστε να βγει μια ιδανική αποτύπωση του Al Capone.

Είναι κοντά ένας χρόνος και κάτι που ακούστηκε για πρώτη φορά ότι ο Hardy θα υποδυθεί τον διαβόητο γκάνγκστερ. Από τότε δεν προχώρησε τίποτα και φτάνουμε στο 2018, αρχές Μαρτίου, για να γίνει γνωστό ότι τον Απρίλιο θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας στη Νέα Ορλεάνη. Μιας ταινίας που αν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα φεστιβάλ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει βλέψεις για τα επόμενα Oscar. Κι αυτό δεν το λέμε τυχαία. Οι βιογραφικές ταινίες καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να εξασφαλίζουν βραβεία. Ήδη χθες το βράδυ Β΄Ανδρικό και Γυναικείο πήγαν σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η περίπτωση του Al Capone είναι μεν χιλιοειπωμένη αρκετά σε κινηματογραφικό επίπεδο και η μορφή του Robert De Niro έχει στιγματίσει το κινηματογραφικό κοινό. Ο λόγος που η επιλογή του Tom Hardy ιντριγκάρει είναι γιατί τον προσκαλεί για πρώτη φορά να κάνει κάτι τέτοιο με το τιτλοφορούμενο Fonzo.

Fonzo: Ο Tom Hardy θα κάνει τον Al Capone σε εκδοχή που ιντριγκάρει φουλ

Το ζουμάρισμα του σεναρίου θα γίνει στα τελευταία χρόνια της ζωής του Capone. Ένας γκάνγκστερ που πέθανε στα 48 του ύστερα από δέκα χρόνια στη φυλακή και με την άνοια να προσβάλλει το μυαλό του. Συν πολλά ψυχολογικά προβλήματα που είχαν γεμίσει την ψυχή του. Ο Hardy έχει κάνει πολλάκις στο παρελθόν γκανγκστερικούς τύπους. Το Legend είναι η πιο χαρακτηριστική. Ο Bane στο Dark Knight έχει όμοια χαρακτηριστικά. Ο Max στο Mad Max επίσης. Ακόμα και στο Revenant επιστρατεύει τέτοια.

Στο Fonzo, ταινία που θα σκηνοθετήσει ο Josh Trank, ο Hardy θα πρέπει να αφήσει πίσω του όσα του είχαν γίνει έξη. Εννοείται πως δεν υπάρχει ιδιαίτερη αμφιβολία για το αν θα τα καταφέρει. Η όποια αμφιβολία έγκειται στον σκηνοθέτη. Ο Trank έχει τελευταία κουκκίδα στο βιογραφικό του το reboot των Fantastic Four. Ταινία που μεταξύ άλλων έβαλε μέσα 60 εκατομμύρια την εταιρεία παραγωγής. Το έτερο δημιούργημα του βέβαια είναι το αρκετά καλό θρίλερ Chronicle. Το 2012 όμως. Πάνε 6 χρόνια από τότε.

Αυτή η εστίαση στα σαθρών θεμελίων έσχατα χρόνια του Capone έχει το ίδιον ότι αφορά μια σκληρή κι αντικρουόμενη κατάσταση. Μια εσωτερική διαμάχη του μαφιόζου. Επώδυνες αναμνήσεις του παρελθόντος του αναδύονται και αυξάνουν τα ψυχικά του κενά. Τον γεμίζουν με τραύματα που εν τέλει καταλήγουν σε οργανικές βλάβες και στο θάνατο.

Το Fonzo δεν αποτελεί την πρώτη επαφή του Hardy με τον θρυλικό γκάνγκστερ. Πίσω στο 2011 είχε συμφωνήσει να τον υποδυθεί στο Cicero, ένα πρότζεκτ μιας σειράς από ταινίες, το οποίο δεν προχώρησε. Εφτά χρόνια μετά είναι σε ένα εξελικτικό στάδιο που κάνει σχεδόν βέβαιο ότι γνωρίζει άρτια πως να το αντιμετωπίσει και να το εξωτερικεύσει στο κοινό.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της