crossing
Βρείτε μας στο

Ναι, το ξέρω. Το Lost είναι ένα ιερό κειμήλιο και δεν πρέπει να το πιάνουμε στο στόμα μας αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος. Δεν ξέρω αν το The Crossing θα αποδειχτεί σοβαρός λόγος, ξέρω όμως ότι έχει όλα τα φόντα για να γίνει. Από το trailer που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούλιο μέχρι και σήμερα δεν έχει γιγαντώσει τον μύθο του. Κι αυτό το κάνει ακόμα πιο μυστηριώδες. Η νέα σειρά του ABC που θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου είναι ένα science fiction που θυμίζει το Lost σε πολλά. Έχει όμως και σημεία που πάνε πιο πέρα και του δίνουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική. Συνταιριάζει στοιχεία που είτε θα φτιάξουν κάτι μεγαλειώδες είτε θα αποτύχουν παταγωδώς.

Βρισκόμαστε σε μια αμερικάνικη πόλη. Εκεί συμβαίνει κάτι παράξενο. Ένα απόγευμα η θάλασσα αρχίζει να ξεβράζει ανθρώπους. 47 άτομα βρέθηκαν αναίσθητα στην ακτή. Όλα τους ήταν ζωντανά. Υπήρχαν όμως και άλλα 400 που πνίγηκαν και πέθαναν. Όταν οι αρχές προσπάθησαν να καταγράψουν την ταυτότητα νεκρών και ζώντων ήρθαν αντιμέτωποι με κάτι που δεν το χωράει ο νους. Οι ζωντανοί ήταν γεννημένοι σε μια χρονιά που δεν είχε έρθει ακόμα.

Το The Crossing αφηγείται στην ουσία τη διασταύρωση δύο χρονικών περιόδων. Η μία στο 2018 και η άλλη 250 χρόνια αργότερα. Οι άνθρωποι του τότε καταφτάνουν στο τώρα. Πώς έγινε αυτό; Πώς έσπασε έτσι η χρονική αλληλουχία; Είναι η θάλασσα κάποια μηχανή του χρόνου; Μπορεί.

Από το trailer φαίνεται πως υπήρξε ένα bug στην πορεία του χρόνου, ένα crack μέσα από το οποίο μπερδεύτηκαν το μέλλον και το παρόν. Και η σύνδεση των συγκεκριμένων ετών δεν είναι τυχαία.

Σε 250 χρόνια από σήμερα η περιοχή αυτή μαστίζεται από έναν πόλεμο. Οι 447 άνθρωποι που ξεβράζονται από το κύμα είναι πρόσφυγες. Οι 47 ζωντανοί προσπαθούν να καταλάβουν που έχουν βρεθεί. Οι άνθρωποι του παρόντος προσπαθούν να βρουν την καταγωγή τους και να εξηγήσουν πράγματα που είναι πέρα από τη λογική. Πέρα από την τωρινή λογική. Όπως τα μεγάλα επιτόπια άλματα. Οι άνθρωποι έχουν φτάσει σε ένα εξελικτικό σημείο που κανείς δεν προέβλεψε. Η δίψα τους για πόλεμο και εμφυλίους όμως δεν σβήνει.

Με λίγα λόγια, αν βάλουμε το Lost, το Dark και την προσφυγική κρίση σε ένα δωμάτιο για να κάνουν έρωτα, το The Crossing θα είναι το παιδί τους. Σε μια εποχή που το science fiction έχει καταστεί κυρίαρχος και διαποτίζεται έστω και στον ελάχιστο βαθμό σε όλα τ΄άλλα είδη, το Crossing έχει μια μεγάλη ευκαιρία.

Να γίνει μια σειρά που θα την συζητούν όλοι ή να πεθάνει εν τη γενέσει της. Αυτή πάνω κάτω είναι και η ούγια του πρωταγωνιστή Steve Zahn. Οι περισσότεροι ρόλοι της καριέρας του ήταν αδιάφοροι. Εμφανίστηκαν ελάχιστοι που εξέπληξαν πολλούς. Θα είναι αυτός του σερίφη της πόλης ένας τέτοιος;

* Όλες οι απαντήσεις θα έρθουν στις 2 Απριλίου που κάνει πρεμιέρα

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)