Στο μυαλό του Ταραντίνο: Το έγκλημα που συγκλόνισε το Χόλιγουντ
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Στο μυαλό του Ταραντίνο: Το έγκλημα που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Η δολοφονία της Σάρον Τέιτ μεταφέρεται στο σινεμά από έναν άνθρωπο που ίσως να μην είναι και ο καταλληλότερος...

Ήταν καιρός. Κάποιος έπρεπε να το κάνει. Πάνε πολλά χρόνια από τότε που έγινε το τραγικό περιστατικό, από τότε που η έγκυος γυναίκα του Ρόμαν Πολάνσκι έπεφτε νεκρή μετά από μαχαιριές που δέχθηκε από τον διαβόητο δολοφόνο Τσαρλς Μάνσον και τη συμμορία του.

Ήταν 9 Αυγούστου του 1969 και η πανέμορφη Σάρον Τέιτ, το τραγικό θύμα αυτής της τραγωδίας, ήταν μόλις 26 χρονών.

To Hollywood βρίσκεται στο πόδι για τη νέα ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο που θα έχει τίτλο «Once Upon a Time in Hollywood» και η οποία, 50 χρόνια μετά τα τραγικά εκείνα γεγονότα, έρχεται να τα εξιστορήσει στη μεγάλη οθόνη. Τον Μπραντ Πιτ και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο μόλις πλαισίωσε και η Μάργκοτ Ρόμπι στον ρόλο της Σάρον Τέιτ και η προσμονή είναι τεράστια. Κυρίως, λόγω του κινηματογραφικού ύφους του Ταραντίνο που δεν το λες και το πιο σοβαροφανές.

Το πώς θα προσεγγίσει μια τέτοια ιστορία είναι το πιο μεγάλο εμπορικό promotion για την ταινία.

Τι συνέβη όμως ακριβώς εκείνο το τραγικό βράδυ; Η Τέιτ, μούσα και γυναίκα του Ρομάν Πολάνσκι και 8 μηνών έγκυος από τον Πολωνό σκηνοθέτη, βρισκόταν στην πολυτελέστατη βίλα τους και περνούσε χρόνο με διάφορους φίλους. Ο 36χρονος τότε Πολάνσκι βρισκόταν στο Λονδίνο για τα γυρίσματα της ταινίας «The Day of the Dolphin» και είχε ζητήσει από ένα φιλικό ζευγάρι να βρίσκεται στη βίλα του μαζί με τη Σάρον Τέιτ προκειμένου να της κρατάνε συντροφιά. Οι τρεις τους -η Τέιτ και το φιλικό ζευγάρι- βγήκαν για φαΐ και γύρισαν σπίτι γύρω στις 22:30.

Στο μυαλό του Ταραντίνο: Το έγκλημα που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Τσαρλς Μάνσον, ένας ημίτρελος, επίδοξος και αποτυχημένος ροκ σταρ, μπήκε μαζί τη συμμορία του στο σπίτι. Ο ιδιοκτήτης της βίλας, που τη νοίκιαζε στον Πολάνσκι ήταν ο παραγωγός που είχε απορρίψει τον Μάνσον και που εξαιτίας του ο τελευταίος δεν έβγαλε ποτέ δίσκο.

Η συμμορία του Μάνσον, η λεγόμενη «Manson Family», μπήκε στο σπίτι με δολοφονικές διαθέσεις και σκοπό να σκοτώσει όποιον βρισκόταν μέσα.

Πρώτα έπεσαν πάνω στον άντρα της παρέας που κοιμόταν. Τον κλότσησαν στο κεφάλι και αυτός ξύπνησε φωνάζοντας «ποιος είναι;». «Είμαι ο διάβολος και ήρθα να κάνω διαβολοδουλειές», απάντησε κάποιος από τη συμμορία και στην συνέχεια τον έδεσε σε μια καρέκλα, δίπλα από τη γυναίκα του.

Την ίδια ώρα, η Τέιτ βρισκόταν απομονωμένη σε ένα άλλο σημείο του σπιτιού στα χέρια της συμμορίας. Δεν έβλεπε τι γινόταν αλλά άκουγε πως το φιλικό ζευγάρι παρακαλούσε για τη ζωή του. Ο άντρας σκοτώθηκε με 28 μαχαιριές, η γυναίκα με 51. Η Τέιτ τους άκουγε να πεθαίνουν και ούρλιαζε παρακαλώντας να την αφήσουν να ζήσει για να γεννήσει το παιδί της.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Στο μυαλό του Ταραντίνο: Το έγκλημα που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Καθώς η συμμορία έφευγε από το σπίτι, ο Μάνσον τους είπε να αφήσουν μια υπογραφή, Ένας από αυτούς έγραψε τη λέξη «Pig» στην εξώπορτα. Τα πτώματα τα βρήκε η καθαρίστρια την επόμενη μέρα. Στην κοιλιά της Τέιτ υπήρχε χαραγμένο ένα μεγάλο Χ…

Πρόκειται για μια από τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες όλων των εποχών όσον αφορά τον κόσμο του Hollywood. Η Τέιτ, ένα από από πιο λαμπρά αστέρια της εποχής και ο τραγικός θάνατος που βρήκε, δεν είναι και το πιο εύκολο ζήτημα προς κινηματογραφική προσέγγιση αν και -εδώ που τα λέμε- πολύ κινηματογραφικό ως προς το περιεχόμενό του.

Είναι ο Ταραντίνο ο καταλληλότερος να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη;

«Κάφρος» και με μια τάση να συμπαθεί τους κακούς, θα έλεγε κανείς πως ίσως θα έπρεπε να αναλάβει άλλος σκηνοθέτης ετούτη τη μεταφορά. Όπως και να έχει όμως, η προσμονή και η περιέργεια παραμένουν σε δυσθεώρητα ύψη.

Μένει να φανεί πώς θα τα διαχειριστεί και τα δύο ο Κουέντιν…