Melrose
Βρείτε μας στο

Είναι ο άνθρωπος που θα θέλαμε να κάνει σπικάζ στο ντοκιμαντέρ της ζωής μας. Αυτός που θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Sir David Attenborough και να μην ενοχληθεί κανείς. Εκείνος που θα πρωταγωνιστούσε στην ταινία της ζωής μας. Ο Benedict Cumberbatch είναι από τους ηθοποιούς που αρκεί να δεις μια φορά κάπου για να μπει στους αγαπημένους σου. Ακόμα και στις λιγότερο χαρακτηριστικές ταινίες του δίνει μια άλλη αισθητική. Αν κοιτάξεις στο IMDB θα δεις ότι στον επόμενο ενάμιση χρόνο θα συμμετέχει σε έντεκα πρότζεκτ. Ένα απ΄αυτά είναι και το περί ον ο λόγος. Το Patrick Melrose θα μας δώσει μια μεγάλη δόση απόλαυσης με τον Βενέδικτο.

Ως Sherlock Holmes ήταν και είναι τόσο καλός, ώστε αν στο μέλλον τον υποδυθεί κάποιος άλλος, όλοι θα λένε «σαν τον Cumberbatch κανείς». Τώρα πάει να κάνει δικό του και τον Dr. Strange. Κι όμως αυτό δεν αρκεί. Το Sherlock έβγαζε 3 επεισόδια για κάποιες σεζόν και μετά αρκέστηκε σε επετειακά επεισόδια. Γι΄αυτό το Showtime αποφάσισε να σπάσει λίγο αυτή την αίσθηση έλλειψης και να βάλει τον Cumberbatch να κάνει τον Patrick Melrose, έναν χαρακτήρα που δημιούργησε ο Edward St. Aubyn.

Μέσα από τη σειρά διηγημάτων του Patrick Melrose Novels, ο Aubyn στήνει έναν βαθιά προβληματικό χαρακτήρα που έχοντας περάσει πολλά δεινά σε τρυφερή ηλικία, επιστρέφει στη Βρετανία και αφήνει τον εαυτό του να υποταχτεί σε κάθε λογής εθισμό. Έναν εθισμό που δεν έχει σχέση με την εξάρτηση, αλλά με την εθελούσια τιμωρία του.

Όταν ήταν παιδί μεγάλωσε σε οικογενειακές συνθήκες που τις όριζε εν πολλοίς η βία. Ο πατέρας του ήταν ένας αυταρχικός πλούσιος που δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Αντιθέτως, σήκωνε το χέρι του στον Patrick. Στα 20 του κακοποιήθηκε πολλές φορές στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε. Κι αφού όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ο Patrick έχει μετατραπεί σε μια καρικατούρα που περιφέρεται και απλώς υποβάλλει στον εαυτό του πράγματα. Εξάρτηση από το αλκοόλ, από τα ναρκωτικά – κυρίως ηρωίνη – από τις φωνές μέσα στο κεφάλι του και συνολικά από την αντιθετική του ζωή.

Όπως συμβαίνει συνήθως, ο Melrose έχει μια πετυχημένη επαγγελματικά ζωή, η οποία λειτουργεί ως κάλυμμα ή καλύτερα ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να μην τον κρίνουν οι άνθρωποι. Η σειρά που δημιούργησε ο David Nicholls θα είναι μίνι διάρκειας, δυστυχώς. Κάτι που μεταφράζεται σε 5 επεισόδια, κάθε ένα από τα οποία θα καταπιάνεται με ένα από τα διηγήματα.

Εκτός του Cumberbatch, η Jennifer Jason Leigh και ο Hugo Weaving θα έχουν τους 2 επόμενους σημαντικούς ρόλους. Αυτούς των γονιών του. Το Patrick Melrose θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Showtime στις 12 Μαΐου και η αναμονή δεν μπορεί παρά να είναι μεγάλη. Ήδη το trailer και μερικά clips που κυκλοφορούν μας δείχνουν το τεράστιο εύρος των ικανοτήτων του Cumberbatch.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της