Netflix: Η νέα ολλανδική σειρά που αντιγράφει φουλ το Dark
Βρείτε μας στο

Έχοντας πέσει σε μεγάλες αποτυχίες εξ Αμερικής τον τελευταίο χρόνο, έχοντας βρει χρυσωρυχεία στην ευρωπαϊκή αγορά, το Netflix, η 10η διαδικτυακή εταιρεία σε έσοδα παγκοσμίως, ετοιμάζεται να απλωθεί σε όλες τις μεγάλες αγορές τη Γηραιάς Αλβιόνας. Η Γερμανία έκανε την αρχή με το Dark. Η Ισπανία πήρε σκυτάλη με το Casa del Papel. Η Δανία θα συνεχίσει με το The Rain. Αυτή η ξαφνική στροφή του κοινού προς ευρωπαϊκές παραγωγές έρχεται να δείξει στο μεγάλο δίκτυο ότι πρέπει να ξεψαχνίσει την μυθοπλασία της Ευρώπης.

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Τεντ Σαράντος, διευθυντής προγράμματος του Netflix, ανέπτυξε ένα πλάνο για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερο Ευρώπη από ποτέ. Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία είναι οι 4 χώρες που θα επικεντρωθεί. Κι αν για την τελευταία έχει ήδη το δείγμα του Troy που είναι τραγικά κακό, για τις άλλες 3 έχει ενθαρρυντικά στοιχεία. Για τη Γαλλία το La Mante δεν πήγε άσχημα. Για την Ιταλία έχει δοκιμάσει με τις ταινίες που βάζει. Για την Ολλανδία πάλι…

Τίποτα. Είναι το πρώτο δίκτυο που επιχειρεί να δώσει φωνή σε αυτή την γωνιά του κόσμου και το κάνει με μεγαλεπήβολα σχέδια. Αυτό που έχει συμφωνήσει έχει άμεση σχέση με το Dark σε επίπεδο λογικής και θέλει να πετύχει ανάλογο αποτέλεσμα. Παρόλο που η αντιγραφή – γιατί ως γενική σύλληψη περί αντιγραφής του Dark και του The Rain πρόκειται – δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ σε καλό, το Netflix ποντάρει πολλά σε αυτή την ολλανδική σειρά.

Προς το παρόν δεν υπάρχει τίτλος. Γνωρίζουμε όμως ότι ο παραγωγός είναι ο Pieter Kuijpers και φυσικά το περιεχόμενο της σειράς. Ένα περιεχόμενο που εστιάζει πολύ στην ολλανδική κουλτούρα των αστικών μύθων. Μια παρέα συμμαθητών που τα έχει φαινομενικά όλα, ανοίγει κατά λάθος μια δαιμονική πύλη που οδηγεί στο παρελθόν. Μια πόρτα μετάβασης στο χρόνο. Δεν είναι όμως μια πύλη ελεύθερης περιπλάνησης. Τους πηγαίνει συγκεκριμένα στην Χρυσή Εποχή της Ολλανδίας.

Πρόκειται για μια coming of age σειρά που είναι ταυτόχρονα και horror. Από τη μία θα βλέπουμε τους νεαρούς να περπατάνε στο ταξίδι της ενηλικίωσης κι από την άλλη θα μας κόβετε λίγο η αναπνοή. Όχι υπερβολικά πολύ. Στη λογική του Dark. Άλλωστε, η ολλανδική κουλτούρα δεν απέχει πολύ από τη γερμανική κι αναμφίβολα τα κοινά χαρακτηριστικά με τη σαρωτική σειρά δεν τα λες και λίγα.

Ο παραγωγός μιλώντας εξήγησε ότι στόχος του είναι να συμπτύξει πολλά είδη σε ένα για την ολλανδική σειρά και να αναδείξει πολλά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς για τους Ολλανδούς.

Το κάπως μεταφυσικό και μη εξηγήσιμο με ανθρώπινους όρους θα εφαρμόσει το Netflix και σε μια άλλη πρωτότυπη παραγωγή του, από τη Γαλλία αυτή τη φορά. Το Mortel θα περιστρέφεται με τη σειρά του γύρω από μια υπερφυσική δύναμη που έχουν ανακαλύψει ότι διαθέτουν μια ομάδα μαθητών. Γενικώς αναπτύσσεται ένα μοτίβο που αρέσει στο κοινό αυτή τη στιγμή και το δίκτυο θέλει να του το προσφέρει.

Τα δύο αυτά πρότζεκτ δεν θα κυκλοφορήσουν πριν το 2019. Δεν χρειάζεται όμως να αναρωτιέσαι πως θα καλύψεις τον χρόνο σου.Το The Rain θα σε κρατήσει ζεστό μέχρι τότε!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)