Sharp
Βρείτε μας στο

Αγαπητέ αναγνώστη ήρθε πάλι μια από εκείνες τις στιγμές που θα σου ζητήσω να γυρίσουμε το χρόνο πίσω. Νοερά προφανώς. Γιατί αν μπορούσαμε πραγματικά θα είχα μείνει για πάντα στην εποχή που πλενόμουν δυο φορές την εβδομάδα και άλλαζα βρακί κάθε δύο μέρες. Κι αφού σε έκανα να με σιχαθείς, τώρα πολύ εύκολα θέλω να πας στο Μάρτιο του 2014. Τότε που είχε μόλις κυκλοφορήσει η πρώτη σεζόν True Detective. Τότε που όλοι μιλούσαν για τον Μάθιου ΜακΚόναχι και τον Γούντι Χάρελσον. Και τη γυμνή σκηνή της Νταντάριο για να τα λέμε όλα. Επανέφερε στη μνήμη σου αυτό το συναίσθημα. Το έκανες; Ωραία. Κράτα το γιατί θα σου χρειαστεί ξανά με το Sharp Objects.

To HBO βρίσκεται και πάλι πίσω απ΄όλα. Το δίκτυο που την τελευταία 7ετία ευθύνεται για τους πιο χαρακτηριστικούς τίτλους σειρών, θέλει αυτό το καλοκαίρι να αναπληρώσει το κενό του Game of Thrones με μια νέα σειρά. Θέλει να ζωντανέψει τις μνήμες από την εποχή του True Detective και να μας δώσει ένα βασικό θέμα συζήτησης με τις παρέες μας το καλοκαίρι.

Το Sharp Objects είναι μια σειρά που θέλει να συνεχίσει πάνω σε μερικές πεπατημένες. Εκτός από την προαναφερθείσα, στοχεύει να γίνει ότι και οι άλλες σειρές των τελευταίων ετών που βασίστηκαν σε βιβλίο. Ιδίως το Big Little Lies που είναι του ίδιου δικτύου και του ίδιου σκηνοθέτη.

Αυτό είναι μάλλον το πιο σημαντικό απ΄όλα. Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, ο άνθρωπος που σκηνοθέτησε όλο το Big Little Lies και έχει τα τελευταία χρόνια στο βιογραφικό του τα Dallas Buyers Club και Wild, καθοδηγεί την ιστορία με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Sharp Objects: Η σειρά του HBO θα σε κολλήσει στον καναπέ σου

Η λέξη «μάλλον» που χρησιμοποιήθηκε πριν δεν μπήκε τυχαία. Την έβαλα για να κρατήσω μια πισινή, μιας και ο διευθυντής του Menshouse, ο κ. Μάκης Ρηγάτος, ισχυρίζεται ότι στο Sharp Objects όλα περιστρέφονται γύρω από την Έιμι Άνταμς. Κι αυτό είναι μια καθαρά υποκειμενική άποψη, η οποία μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Όχι μόνο γιατί είναι διευθυντής, αλλά γιατί όντως η Έιμι είναι ένα φαινόμενο προς ανάλυση και επεξεργασία.

Στο Sharp Objects μάλιστα καλείται να ανταποκριθεί σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας της. Αν όχι ο πιο απαιτητικός. Κι αυτό γιατί υποδύεται την Καμίλ Πάρκερ, μια ρεπόρτερ που αναγκάζεται να επιστρέψει στο μέρος που γεννήθηκε για να καλύψει τις δολοφονίες δύο κοριτσιών. Δύο δολοφονίες που φανερώνουν μοτίβο παρανοϊκού και απαιτούν μια επώδυνη ψυχολογική διείσδυση.

Καθώς η Καμίλ ανακαλύπτει στοιχεία για τα μικρά κοριτσάκια, αρχίζει να βλέπει ομοιότητες με την δική της ζωή. Βυθίζεται με κάθε της βήμα σε μια δίνη σκέψεων που την αποπροσανατολίζει. Κυρίως την αναγκάζει να θυμηθεί ξανά. Να θυμηθεί τις στιγμές που πέρασε στην ψυχιατρική κλινική όπου προκαλούσε πόνο στον εαυτό της.

Η μίνι σειρά που θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο από το HBO μεταφέρει στην τηλεόραση το βιβλίο της Γκίλιαν Φλιν και επαναφέρει την Έιμι Άνταμς σε τηλεοπτικό ρόλο 13 χρόνια μετά την εμφάνιση της στο The Office. Βάσει της περιγραφής και του πρώτου trailer που κυκλοφόρησε, η Έιμι θα πρέπει να αντεπεξέλθει σε πολύ επίπονες και απαιτητικές ψυχολογικές διεργασίες για να βγάλει αυτή την αλήθεια του ρόλου. Μαζί της θα εμφανιστούν οι Πατρίσια Κλάρκσον, Κρις Μεσίνα, Ελίζαμπεθ Πέρκινς, Ματ Κρέιβεν.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της