4 σειρές που όλοι τις αποθεώνουν και είναι τρομερά βαρετές
Βρείτε μας στο

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε μεταξύ μας. Όταν βλέπουμε σειρές δε θέλουμε να νιώθουμε σα να πρέπει να λύσουμε τον Κύβο του Ρούμπικ ή να πρέπει να φτιάξουμε κάποια επαναστατική εξίσωση φυσικής. Θέλουμε να υπάρχουν ανατροπές, να υπάρχει μια πολυπλοκότητα, αλλά μην φτάνουμε στην υπερβολή. Έτσι, έρχονται στιγμές που καθόμαστε να δούμε μια σειρά και περνάμε στο μυαλό μας την υποχρέωση. «Όλοι λένε ότι είναι τρομερή σειρά, μήπως έχω κάποιο πρόβλημα που την βαριέμαι; Πρέπει να την δω ολόκληρη». Το χεις σκεφτεί σίγουρα, το χω σκεφτεί σίγουρα. Είναι κάποιες σειρές τόσο καλές που καταλήγουν να γίνονται βαρετές.

Για να μπορέσεις να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «βαρετές», δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Δες απλώς όσα ακολουθούν.

Westworld

4 σειρές που όλοι τις αποθεώνουν και είναι τρομερά βαρετές

Ναι, εγώ ήμουν αυτός που πριν από ενάμιση χρόνο το εκθείαζα και το αποκαλούσα ένα σπουδαίο δυστοπικό αφήγημα. Αλλά πόσα τέτοια έχετε διαβάσει ή δει και στο τέλος νιώθετε ότι ξεθεώθηκε ο εγκέφαλος σας; Αυτό είναι το Westworld. Ειδικά τα επεισόδια 3-4-5-6-7 της πρώτης σεζόν είναι απάλευτα. Τώρα στη δεύτερη σεζόν δείχνει να έχει στρώσει κάπως, αλλά και πάλι δεν μπορείς να βγάλεις χρήσιμο συμπέρασμα.

Handmaid’s Tale

4 σειρές που όλοι τις αποθεώνουν και είναι τρομερά βαρετές

Πέρσι τέτοια εποχή όλοι συζητούσαν γι΄αυτό. Η Ελίζαμπεθ Μος έγινε στο άψε σβήσε ηθοποιός από το πάνω ράφι. Αύξησε το κασέ της κατακόρυφα. Η σειρά μάζεψε πολλά βραβεία στα Emmy και τις Χρυσές Σφαίρες. Έχει συμβολισμούς, έχει δυνατές σκηνές, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που εμβαθύνουν και διευρύνουν μια σειρά. Ε και; Δεν έχω καταφέρει να δω πάνω από 20 λεπτά συνεχόμενα. Δεν θέλω να φανταστώ ότι είμαι ο μόνος που του συμβαίνει αυτό.

American Gods

4 σειρές που όλοι τις αποθεώνουν και είναι τρομερά βαρετές

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Φαίνεται πως οι σειρές που εκκινούν μέσα από σελίδες βιβλίων δεν μπορούν να μην είναι βαρετές σε πολλές στιγμές τους. Ίσως να φταίει η σύνθετη γραφή και πλοκή που έχουν τόσο το Handmaid’s όσο και το American Gods. Το δεύτερο ήταν αρκετά τραβηγμένο στην πρώτη του σεζόν και αργούσε πολύ να τοποθετήσει τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους. Τόσο που αν κάποιος δεν έχει διαβάσει το βιβλίο, καταλαβαίνει ελάχιστα.

Better Call Saul

4 σειρές που όλοι τις αποθεώνουν και είναι τρομερά βαρετές

Παίζω με τη φωτιά με αυτή την επιλογή, το ξέρω. Ίσως να φταίει αυτό που λένε οι φίλοι μου. Ότι δεν έχω δει όλο το Breaking Bad, παρά σκόρπια επεισόδια. Άρα δεν έχω δεθεί με τους χαρακτήρες. Μπορεί. Δεν το απορρίπτω. Μέχρι να το σιγουρέψω, θα το συμπεριλαμβάνω στη λίστα με τις βαρετές σειρές.

Ο πρώτος κύκλος μ΄άρεσε πολύ. Ο δεύτερος με έχασε εντελώς. Ο τρίτος πήγε να επανακάμψει μέσα μου, αλλά εις μάτην. Σε αντίθεση με το American Gods και το Handmaid’s Tale, αντιλαμβάνομαι και υποκειμενικά ότι είναι τρομερή σειρά. Δεν το παραδέχομαι μόνο επειδή το λένε όλοι και με επηρεάζει το bandwagon effect.