mortal engines
Βρείτε μας στο

Αν είσαι το ίδιο geek με εμάς, τότε έχεις σίγουρα μια μεγάλη αγάπη και νοσταλγία για τον Πίτερ Τζάκσον. Ένα γνήσιο τέκνο της τέχνης του σινεμά, έναν άνθρωπο που φτιάχνει ταινίες για να απευθυνθεί στην Θεά Τέχνη. Το τελευταίο του δείγμα, το Hobbit, ήταν ένα πισωγύρισμα. Το παραδέχτηκε και ο ίδιος. Η τρίτη ταινία έγινε άρπα κόλλα. Αλλά έχει κατακτήσει αυτό το δικαίωμα. Να κάνει λάθος και να το παραδέχεται. Εξάλλου το λάθος ήταν αποτέλεσμα του ότι ήθελε να κάνει πάλι κάτι μεγαλειώδες. Όπως η νέα του ταινία, το Mortal Engines.

Αυτή τη φορά είχε όλο το χρόνο για να σκεφτεί πως θα την κάνει, για να τελειοποιήσει ότι δεν του φαινόταν οκ στην πρώτη εντύπωση και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να δημιουργεί κόσμους όπου η ανθρωπότητα έχει αφανιστεί ή βρίσκεται στο σκοτάδι.

Στο Mortal Engines ο κόσμος έχει χτυπηθεί από έναν κατακλυσμό. Ο παγκόσμιος πληθυσμός έχει αποδεκατιστεί και παλεύει να ξανασταθεί στα πόδια του. Οι πόλεις είναι οργανισμοί που κινούνται. Οι μεγάλες πόλεις κινούνται απειλητικά απέναντι στις μικρές. Πόλεις που στέκονται πάνω σε ρομποτικούς μηχανισμούς που τις κάνουν επικίνδυνες.

Το Λονδίνο είναι μια μεγάλη πόλη που καταπίνει τις μικρότερες. Έτσι είναι η ιεραρχία. Από το τέλος του Sixty Minute War και μετά, πόλεις σαν το Λονδίνο κινούνται πάνω σε ρόδες και καταβροχθίζουν τις μικρότερες για να επιβιώσουν. Χωρίζονται σε στρώματα και κοινωνικές τάξεις. Σε ένα τέτοιο καθεστώς υπάρχουν οι αντιστασιακοί. Δύο εξ αυτών θα ενωθούν για να πολεμήσουν αυτό που κάποτε έμοιαζε αναπόφευκτο.

Το Mortal Engines είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο, αλλά έχει κινηθεί σε ορισμένα διαφορετικά μονοπάτια. Για παράδειγμα οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες, η Hester και ο Tom, δεν είναι 14-15 ετών. Είναι 19-20 και πιο πάνω. Επίσης, σε επίπεδο εικόνας ο Πίτερ Τζάκσον και οι δύο σεναριογράφοι, με τους οποίους συνεργάστηκε και στο Hobbit, δεν έκαναν το Λονδίνο αυτή τη βιομηχανική πόλη του 19ου αιώνα, αλλά το προσάρμοσαν στο σήμερα και κυρίως στην φαντασία τους για το αύριο.

Αυτό που τονίζουν οι συντελεστές είναι ότι δεν πρόκειται για μια δυστοπία. Ούτε για έναν μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Πρόκειται για έναν μετα-μετα-αποκαλυπτικό κόσμο. Οι κοινωνίες έχουν αναδιαμορφωθεί και στηθεί. Δεν είναι μια κοινωνία που κακοφορμίζει. Είναι απλά μια κανονικότητα που οι πρωταγωνιστές θέλουν να σπάσουν. Στο Mortal Engines επίσης θα υπάρχουν πολλές σκηνές εναέριας μάχης, με αρκετά cgi σκάφη.

Θες να ακούσεις και ακόμα ένα καλό; Ένας από τους πρωταγωνιστές είναι ο αγαπημένος του Πίτερ Τζάκσον, ο Χιούγκο Γουίβινγκ. Ο άρχοντας Elrond από το Lord of the Rings και το Hobbit. Κι εδώ ο ρόλος του είναι ενός που γνωρίζει τα μεγάλα μυστικά. Αλλά αυτή τη φορά δεν είναι στη μεριά των καλών.

Μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου που θα κυκλοφορήσει, μπορείς να απολαύσεις το trailer.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)