Impulse
Βρείτε μας στο

Όταν έχεις δει πολλές σειρές, από ένα σημείο και μετά μπορείς να καταλάβεις από 2-3 χαρακτηριστικά πού ανήκει κάθε μία. Ξέρεις την αισθητική του HBO, τον τρόπο που φτιάχνει σειρές το Netflix, τα στοιχεία που έχει το FX. Τα ονόματα των συγκεκριμένων δικτύων είναι ταυτόχρονα τυχαία και μη τυχαία. Μαζί με το Amazon και το Hulu είναι κυρίαρχα σε επιτυχημένες σειρές. Η φετινή χρονιά ίσως δημιουργεί ένα νέο διεκδικητή. Αυτός είναι το Youtube Red. Μετά το Cobra Kai που μπαίνει άνετα στις σειρές της χρονιάς, έρχεται το Impulse που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατέκτησε το κοινό.

Αφήνοντας στην άκρη το γεγονός ότι έχει πάρει ένα 100% στο Rotten Tomatoes, το Impulse έχει χαρακτηριστικά δοκιμασμένα σε άλλες σειρές. Η δομή της αφήγησης σε κάθε επεισόδιο για παράδειγμα θυμίζει κάτι από Sense 8. Ακόμα και η υπερφυσική δύναμη που έχει η Χένρι Κόουλς, η τηλεκίνηση, παραπέμπει το μυαλό εκεί. Αυτό βέβαια είναι ένα ψήγμα από τη σύσταση της σειράς.

Το Impulse περιγράφει την ανάδυση και ανάπτυξη της τηλεκίνησης σε μια νεαρή μαθήτρια. Αυτή η δύναμη της εμφανίζεται χωρίς να μπορεί να την ελέγξει και μόνο όταν είναι φοβισμένη και δίχως να μπορεί να διαφύγει του κινδύνου. Όπως στο πρώτο κιόλας επεισόδιο που είναι εγκλωβισμένη στο αμάξι ενός νεαρού που της βάζει χέρι παρά την άρνηση της.

Impulse: Η σειρά που θα παίξει με το μυαλό σου από το πρώτο επεισόδιο (Vid)

Η τηλεκίνηση αντιμετωπίζεται από την Χένρι με έναν δοκιμασμένο και σίγουρο τρόπο. Πρώτα είναι το στάδιο κατά το οποίο ο ήρωας δεν πιστεύει ότι είναι πραγματικό αυτό που ζει. Αναζητά μια εξήγηση στην επιστήμη και είναι διατεθειμένος να αποδεχτεί το παραμικρό που θα αντικρούει το υπερφυσικό του πράγματος. Μετά η Χένρι αποφασίζει να αναλύσει τα δεδομένα και να καταλήξει σε κάτι. Μετά έρχεται το στάδιο της αποδοχής και η προσπάθεια κατάκτησης της δύναμης αυτής.

Έχοντας δει σε τόσες σειρές και ταινίες αυτή την κλιμάκωση, δεν μπορείς να πεις ότι προσφέρει κάτι στη σειρά. Το επίτευγμα εδώ είναι ότι δεν της αφαιρεί κιόλας κάτι. Δεν λειτουργεί ανασταλτικά. Δεν χαλάει υπόλοιπα καλά στοιχεία. Είναι στο ύψος της περίστασης, καθόλου υπερβατική, αλλά αυτή η ισορροπία είναι που επιτρέπει στο Impulse να δείξει το βάθος και την πολυμορφία της ψυχολογικής κατάστασης των χαρακτήρων.

Η σειρά του Τζέφρι Λάιμπερ φροντίζει να δώσει αρκετό μυστήριο από πολύ νωρίς. Τη στιγμή που η Χένρι παλεύει στα βόρεια της Αμερικής να χειριστεί τη δύναμη της, ένας Γάλλος κάτι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά την έχει κάνει κτήμα του και παλεύει με τους κακούς. Ή κι αυτός είναι στη μεριά των κακών. Ή είναι απλά ένας τύπος που δεν έκρυψε καλά ότι έχει μια ανώτερη ικανότητα και τον εκβίασαν κάποιοι για να γίνει το όργανο τους. Είναι αυτός ο άνθρωπος στον οποίο θα στραφεί η Χένρι για να την διδάξει; Ή θα την πλησιάσει εκείνος για να ενώσουν τις δυνάμεις τους;

Η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο του Στίβεν Γκουλντ και ολοκληρώνεται στα 10 επεισόδια. Πρωταγωνίστρια είναι η Μάντι Χέισον, η πιτσιρίκα που γνωρίσαμε καλύτερα στη σειρά Mr. Mercedes. Και το Impulse είναι για εκείνη μια σημαντική και σταδιακή συνέχεια.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»