Castle Rock: Όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη σειρά του Στίβεν Κινγκ
Βρείτε μας στο

Ας ξεκινήσουμε με μια υπόθεση εργασίας. Ξέρω, είναι ανορθόδοξη αρχή για ένα κείμενο, αλλά έχω τους λόγους μου. Σε αυτή την υπόθεση λοιπόν, εσύ που με διαβάζεις είσαι ένας φανατικός αναγνώστης των βιβλίων του Στίβεν Κινγκ. Και γι΄αυτό δεν χάνεις οτιδήποτε σχετίζεται με το είδωλο σου. Όποια ταινία έχει βγει, την έχεις δει. Πάνω από μία φορές. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα έχεις μείνει στεγνός από τις παραγωγές. Το The It σε κάλυψε αρκετά, αλλά όχι και για τόσο πολύ. Γι΄αυτό ο ερχομός του Castle Rock θα σε απαλύνει. Όχι μόνο γιατί είναι δημιουργία του Κινγκ, αλλά και γιατί μοιάζει να είναι πολύ καλό.

Η σειρά του Hulu θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουλίου και θα αποτελέσει την πρώτη του είδους. Δηλαδή την πρώτη που καταπιάνεται με το horror fiction του Στίβεν Κινγκ. Οι μέρες ζυγώνουν και αν δεν έχεις ιδέα περί τίνος πρόκειται μέχρι σήμερα, τότε μάλλον δεν είσαι και πολύ φανατικός. Θα γίνεις. Είναι διαταγή.

Ήδη το trailer που είχε κυκλοφορήσει πριν από μερικούς μήνες έδωσε τον πολύ αποκρυφιστικό τόνο.

Το Castle Rock είναι σαν ένα απαύγασμα όλης της πορείας του Στίβεν Κινγκ. Λες και έβαλε κάποιος σε ένα μπλέντερ τα βιβλία του και βγήκε αυτό. Μια πόλη, η δική του τρομακτική εκδοχή του Μέιν, έχει αφήσει μια για πάντα τις μέρες του ήλιου πίσω της. Έχει περάσει στο σκότος και γυρισμός δεν διαφαίνεται. Αίμα, τρομακτικές μορφές, παράνοια. Σε αφθονία και τα τρία.

Όπως σε αφθονία είναι και οι κομμένες ανάσες των ηρώων. «Οι άνθρωποι λένε πως δεν ήμουν εγώ, αλλά αυτός ο τόπος. Και το θέμα είναι πως…έχουν δίκιο». Σε αυτή τη σειρά δεν έχουμε απλώς το σταθερό μοτίβο του Κινγκ να αποτυπώνει τις πόλεις ως οντότητες υπερφυσικών ή θεότρελων ιδιοτήτων. Ίσως μιλάμε για την πιο ζοφερή εικόνα πόλης στην μυθοπλασία του Κινγκ. Άλλωστε, αυτός ήταν ένας αντικειμενικός στόχος για τον συγγραφέα και τον Τζ. Τζ. Έιμπραμς που συνεργάζονται στην παραγωγή.

Ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ, ο κλόουν του νέου It, θα έχει και πάλι το πρόσωπο του τρόμου. Μαζί με τον αινιγματικό Τέρι Ο΄Κουίν από το Lost, την Σίσι Σπέισεκ και τον ανερχόμενο Άντρε Χόλαντ, που γνωρίσαμε στο The Knick, αποτελούν ένα καστ που στο ιστορικό του έχει μια μεγάλη ικανότητα στο φαινομενικά απόκοσμο. Στο μη τακτό και μη χαλιναγωγημένο.

Μέσα σε δέκα επεισόδια που αποτελούν τη σειρά (μέχρι να οριστικοποιηθεί ότι θα πάει και για δεύτερη σεζόν), το Castle Rock θα γίνει ένα οχυρό από εφιάλτες. Μέχρι που να βρεθεί το προπατορικό αμάρτημα της πόλης. Μέχρι που να ανιχνευθεί η πηγή του κακού και να αντιμετωπιστεί!

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»