Το Call Me By Your Name δεν τέλειωσε στη μία ταινία
Βρείτε μας στο

Το Call Me By Your Name ήταν το δίχως άλλο μια από τις 4-5 καλύτερες ταινίες της χρονιάς ως προς τις ταινίες που βρέθηκαν στα Όσκαρ. Αλλά και γενικά, είτε σε mainstream είτε σε ευρωπαϊκό σινεμά, βρίσκεται πάλι στην ίδια λίστα. Αυτό που κατάφερε ο Λούκα Γκουαντανίνο ήταν να προσφέρει μια αισθητική που έκανε και στρέιτ-ματσό άντρες να θαυμάσουν την καλλιέπεια του έρωτα. Του καλοκαιρινού έρωτα, αυτού που έχει βραχεία διάρκεια. Πέτυχε να κάνει το αμερικάνικο κοινό που είναι δύστροπο σε gay romance να του υποκλιθεί. Συνολικά κατέκτησε πολλά πράγματα, αλλά μας άφησε μια γεύση ημιτελούς ιστορίας.

Κάτι που φαίνεται πως το γνωρίζει και ο ίδιος. Την ώρα που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το reboot του Suspiria, μια ταινία που έκανε τον Κουέντιν Ταραντίνο να δακρύσει, ο Γκουαντανίνο σκέφτεται ότι έχει ακόμα πολλά να πει γύρω από τον έρωτα του Έλιο και του Άρνι. Όχι απαραίτητα ως παροντικό γεγονός, αλλά ως σημείο αναφοράς στο παρελθόν των χαρακτήρων.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι το Call Me By Your Name είναι ένα είδος ταινίας που δεν θα περίμενε κανείς να έχει sequel, εις εκ των πρωταγωνιστών δήλωσε σε συνέντευξη του ότι ο Γκουαντανίνο επεξεργάζεται πολύ σοβαρά ένα πλάνο σεναρίου για να υπάρξει και δεύτερο μέρος.

Το Call Me By Your Name δεν τέλειωσε στη μία ταινία

Ο Μάικλ Στάλμπεργκ, ένας από τους λίγους ηθοποιούς που είχαν το προνόμιο να μετέχουν στα Όσκαρ με τρεις ταινίες, έκανε τον πατέρα του Τίμοθι Σαλαμέ, τον καθηγητή αρχαιολογίας που έφερε στην οικία στο Μιλάνο τον Άρνι Χάμερ. Ο Στάλμπεργκ δήλωσε ότι ο Ιταλός σκηνοθέτης αναζητά τρόπο για να ολοκληρώσει την ιστορία του.

«(Ο Γκουαντανίνο) σκέφτεται ότι θα μπορούσαμε να πιάσουμε τη δράση λίγα χρόνια αργότερα και να δούμε τι απέγιναν οι χαρακτήρες, τι επιλογές έκαναν στη ζωή τους και πως επηρέασε αυτό το καλοκαίρι το μετά. Όταν λέω σκέφτεται, εννοώ ότι το συζητάει σοβαρά και ο Αντρέ Ασιμάν έχει ενθουσιαστεί.»

Ο Αντρέ Ασιμάν είναι ο συγγραφέας του βιβλίου που ο Τζέιμς Άιβορι διασκεύασε σεναριακά και πήρε και το Όσκαρ, όντας πλέον ο γηραιότερος νικητής στα βραβεία της Ακαδημίας.

Ο ίδιος ο Στάλμπεργκ δήλωσε διαθέσιμος και για το sequel του Call Me By Your Name. Πάντως, η πιθανή οπτική του δεύτερου μέρους, όπου οι χαρακτήρες θα είναι πιο μεγάλοι και πιο ώριμοι, ίσως να σημαίνει ότι ο Τίμοθι Σαλαμέ δεν θα αναβιώσει το ρόλο του, αφού έχει παιδικά χαρακτηριστικά στο πρόσωπο, τα οποία δεν θα ταιριάζουν με έναν 30άρη λόγου χάρη Έλιο.

Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ο κορυφαίος: Ο στιχουργός των μεγάλων επιτυχιών έφυγε στα 49 του, προδομένος από το μεγαλύτερό του πάθος