Κουίζ: Πώς θα εξελισσόταν το Casa de Papel αν ήσουν μέλος της συμμορίας;
Βρείτε μας στο

Αυτό το χρυσωρυχείο που βρήκε το Netflix τον τελευταίο ένα χρόνο, δεν έχει προηγούμενο. Πρώτα ήταν το γερμανικό Dark. Αποτέλεσε την πιο εμπορική μη αγγλόφωνη σειρά στην Ευρώπη. Μετά ήρθε το Casa de Papel. Μια σειρά που κατάφερε να ξεπεράσει τον μύθο του Dark. Ποιος να το περίμενε; Ούτε οι ίδιοι οι συντελεστές που έβλεπαν τη σειρά να αγκομαχάει στην ισπανική τηλεόραση. Η διορατικότητα των ιθυνόντων το Netflix την πήρε από τους πρόποδες και την έφερε στην κορυφή. Μια κορυφή που είναι αντικειμενικά δύσκολο να κρατήσει κι άλλο. Ιδίως τώρα που ετοιμάζεται ο τρίτος κύκλος.

Το Netflix όμως πιστεύει ότι πάει κι άλλο. Δεν δείχνει διατεθειμένο να πατήσει το The End τώρα. Άλλωστε μόλις έκανε μια επένδυση σε στούντιο στην Ισπανία και αγόρασε από τώρα τα δικαιώματα για τις επόμενες δύο σειρές του σεναριογράφου Άλεξ Πίνια. Κι όπως φαίνεται, θα πέσει Πίνια!

Στο φινάλε της δεύτερης σεζόν είδαμε την συμμορία του Προφεσόρ να πετυχαίνει τον στόχο της και μετά να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη. Ο καθένας πήρε τα λεφτά του και ακολούθησε το δικό του μονοπάτι. Η Τόκιο με τον Ρίο. Ο Ντένβερ με τη Μόνικα. Η Ναϊρόμπι μόνη της. Ο Ελσίνκι μόνος του. Και ο Προφεσόρ επίσης μόνος. Μέχρι που η Ρακέλ Μουρίγιο αποφάσισε ότι ήρθε η στιγμή να απαρνηθεί τη δουλειά της και να ακολουθήσει την καρδιά της. Την δουλειά της βέβαια την είχε ξεφτιλίσει από την πρώτη στιγμή, αφού έμπλεκε τον τύπο που είχε μόλις γνωρίσει σε μια άκρως απόρρητη κατάσταση.

Όλα αυτά έδειξαν ότι δεν υπήρχε κάτι άλλο για να δώσει η σειρά με τη συγκεκριμένη ιστορία. Κι από τη στιγμή που οι χαρακτήρες έβγαλαν λεφτά για να φάνε μέχρι και τα τρισέγγονά τους, φαινομενικά δεν θα είχαν λόγο να επιχειρήσουν ακόμα μια αποστολή. Άρα πώς μπορεί να συνεχίσει το Casa De Papel; Τι μπορεί να προσφέρει η τρίτη σεζόν που δεν θα κάνει τη σειρά να ξεφτίσει και να κάνει πιο «φτηνό» το περιεχόμενό της;

Casa de Papel: Τέσσερα πιθανά σενάρια για την 3η σεζόν

Σενάριο 1ο

Το χειρότερο απ΄αυτά λέει ότι το Casa De Papel θα μετατραπεί σε ένα «τι απέγιναν οι ήρωες» και θα πάρει την τροπή ταυτόχρονων love stories. Θα βλέπουμε δηλαδή τα τρία ζευγάρια, Τόκιο-Ρίο, Ντένβερ-Μόνικα και Προφεσόρ-Ρακέλ, πώς εξελίσσεται η ζωή τους και τα προβλήματα που εμφανίζονται στις σχέσεις τους. Οπότε η σειρά θα γίνει κάτι εντελώς άλλο και θα χάσει το ενδιαφέρον της εντελώς.

Σενάριο 2ο

Ένα αρκετά καλό σενάριο λέει ότι το σενάριο του Πίνια θα εστιάσει σε ένα μόνο ζευγάρι. Πιθανότατα στον Καθηγητή και τη Ρακέλ. Οι δυο τους θα αποφασίσουν να στήσουν μια νέα επιχείρηση, σε κάποιο άλλο κράτος αυτή τη φορά. Η συμμορία τους όμως δεν θα αποτελείται από τους ίδιους. Ίσως σε κάποιο σημείο της πλοκής να δούμε ότι και η Τόκιο με τον Ρίο είχαν τον ίδιο στόχο, όπως και ο Ντένβερ με τη Μόνικα. Ίσως να συναντηθούν τυχαία και να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Πολύ ισχνό όμως κι αυτό το σενάριο.

Σενάριο 3ο

Το ακόμα καλύτερο σενάριο λέει ότι τα μπλεξίματα των ηρώων δεν τελείωσαν. Ότι κάποιος μέσα στην ισπανική αστυνομία θα βρει ένα στοιχείο που θα τον οδηγήσει στον πιο αδύναμο κρίκο, δηλαδή τον Ντένβερ. Αυτό θα είναι ένα στάδιο που δεν είχε σχεδιάσει ο Καθηγητής και επειδή κανείς δεν θα ξέρει τι να κάνει, θα αποκαλυφθούν πολλά στοιχεία για το που βρίσκονται οι δράστες της ληστείας στο Νομισματοκοπείο της Ισπανίας.

Μετά τη Σάττι, μόνο αυτή: Η τραγουδίστρια που αν στείλουμε στην Eurovision παίζει σοβαρά να μας χαρίσει την πρωτιά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μετά τη Σάττι, μόνο αυτή: Η τραγουδίστρια που αν στείλουμε στην Eurovision παίζει σοβαρά να μας χαρίσει την πρωτιά

Μια πιο ακραία παραλλαγή αυτού του σεναρίου λέει ότι η Ρακέλ θα εισάγει ένα νέο κομμάτι στην κατάρτιση ενός νέου σχεδίου, για μια νέα αποστολή. Θα τους μάθει όλα τα κόλπα που έμαθε στην αστυνομία και όλες τις διόδους για να εισβάλουν στην ψυχολογία του αστυνομικού.

Σενάριο 4ο

Η πιο παλαβή ιδέα που θα μπορούσε να υλοποιήσει ο δημιουργός της σειράς βασίζεται στο στοιχείο της εκδίκησης. Και ποιος από τους χαρακτήρες διψάει για εκδίκηση; Ο Αρτουρίτο, αυτή η θιβετιανή μάγισσα που θα έλεγε ο Κάκαλος, που αποδείχτηκε περίτρανα δειλός στην διάρκεια της ομηρίας, έχει πολλούς λόγους να θέλει να εκδικηθεί. Πιθανότατα μετά το τέλος της ομηρίας, θα καθαιρέθηκε από τα καθήκοντά του. Έτσι, εκτός από τη Μόνικα, θα έχασε τη δουλειά του και μπορεί και την γυναίκα του. Η εκδικητική του μανία θα τον οδηγήσει σε μια αναζήτηση του Ντένβερ. Μια αναζήτηση που θα τον φέρει πρώτα στο ίδιο μέρος με τον Ρίο και την Τόκιο.

Αυτοί οι δύο θα μπουν στο στόχαστρό του, θα βρει τρόπο να τους κρατήσει αυτός ομήρους και μέσω αυτών θα αρχίσει σιγά σιγά να προσεγγίζει τον Ντένβερ με τη Μόνικα.

Το πιο πιθανό είναι να μην ισχύσει τίποτα από τα παραπάνω και η σειρά να ακολουθήσει ένα πολύ πιο συμβατικό μονοπάτι. Το ερώτημα είναι: μπορεί αυτό το μονοπάτι να αποβεί το ίδιο εθιστικό; Γιατί με την απώλεια του Μπερλίν ήδη έχει «αδυνατίσει» αυτή η προσδοκία. Ήταν ο πιο καλογραμμένος ήρωας μαζί με τον Καθηγητή. Γι΄αυτό κιόλας οι δυο τους είχαν έναν διαφορετικό δεσμό. Είχαν κι ένα κρυφό παρελθόν να τους συνδέει. Μήπως η απάντηση για την 3η σεζόν βρίσκεται σε αυτό το παρελθόν;