Papel
Βρείτε μας στο

Άδραξε την ημέρα. Άδραξε τη στιγμή. Εκμεταλλεύσου όσο μπορείς αυτό που σου παρουσιάζεται. Κι ας χρειαστεί να θυσιάσεις ή να ξοδέψεις πολλά πράγματα στο τώρα. Μην το βλέπεις ως σπατάλη. Δες το ως επένδυση. Έτσι το βλέπει και το Netflix και βλέπεις που έχει φτάσει. Αποτελεί έναν κολοσσό στην παραγωγή σειρών, αποτελεί έναν παράδεισο για κάθε σεναριογράφο και σκηνοθέτη που κάνει τα πρώτα του βήματα ή δεν βρισκόταν στο κάδρο του mainstream. Όπως ο Αντρέα Πίνα, ο σεναριογράφος του Casa de Papel. Μέχρι πριν ένα χρόνο δεν τον γνώριζε κανείς εκτός Ισπανίας. Τώρα τον γνωρίζουν και τον εκτιμούν περισσότερο κι από την Ισπανία!

Το γεγονός ότι η σειρά του δεν έπιασε καλά νούμερα στην Ισπανία σήμαινε πολλά και τίποτα. Σήμαινε ότι ίσως το ισπανικό κοινό δεν μπορούσε να αντιληφθεί τέτοιας μορφής σειρά. Ότι έχει συνηθίσει σε κάτι άλλο. Η παραγωγή του ισπανικού σινεμά που πάει καλά τα τελευταία χρόνια είναι τα θρίλερ. Η σταθερά του είναι η σαπουνόπερα.

Το Netflix όμως είδε μια προοπτική. Δοκίμασε να δείξει στην αρχή ως απλή προβολή τους δύο κύκλους. Και βρήκε τόσο εύκολα το πιο εμπορικό του πρόγραμμα σε μη αμερικάνικη γλώσσα. Το Casa de Papel είχε πατήσει γερά στον δρόμο της επιτυχίας. Οι υπεύθυνοι στο Netflix ήθελαν κι άλλο όμως. Δεν αρκούνταν σε αυτό.

Οπότε τι έκαναν; Πρώτα επένδυσαν. Έδωσαν κοντά στο 1 δισεκατομμύριο σε στούντιο παραγωγής στην Ισπανία και δημιούργησαν την πρώτη ευρωπαϊκή τους βάση. Εκεί όπου δεν θα παράγουν μόνο τα ισπανικά πρότζεκτ. Αλλά και τα γερμανικά. Νωρίτερα, είχαν κλείσει συμφωνία με τους σεναριογράφους του Dark για να γράψουν αποκλειστικά για το Netflix. Πάνω σε αυτή τη λογική έκαναν το ίδιο και με τον Αντρέα Πίνα, δημιουργό του Casa de Papel.

Δεν είναι μόνο ο τρίτος κύκλος που θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά από το Netflix. Είναι και οι επόμενες δύο σειρές που θα καλείται να γράψει ο Πίνα. Τη μία βέβαια την έχει ήδη έτοιμη ως γενικό πλάνο στο μυαλό του. Λέγεται Sky Rojo και αναμένεται να αποτελέσει το δικό του Big Little Lies. Όχι λόγω του μελοδράματος και του μπόλικου συναισθήματος. Αλλά γιατί θα αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες πρωταγωνίστριες. Ως προς αυτό έχει ακουστεί ότι η Τόκιο του Casa de Papel, η Ούρσουλα Κορμπερό, θα βρίσκεται σε αυτό το γυναικείο καστ.

Το μόνο γνωστό για το Sky Rojo είναι ότι πρόκειται για σειρά δράσης που θα περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά απ΄αυτά που μας άρεσαν στο Casa de Papel. Και δεν είναι απλά μια αόριστη πληροφορία, μιας και το φθινόπωρο του 2019 θα είναι έτοιμη για να την προβάλλει το Netflix. Αν το οριστικό φινάλε του Casa έρθει με μεγαλοπρεπή τρόπο στον 3ο κύκλο, τότε θα υπάρχει ένας ακόμα λόγος να δούμε με ζέση το Sky Rojo.