Narcos Mexico: Μπορείς να αντέξεις 4η σεζόν χωρίς τον Χαβιέ Πένια;
Βρείτε μας στο

Μια σειρά πρέπει να εξελίσσεται. Πρέπει να κάνει τα πάντα για να μη βαλτώνει. Πρέπει να παρουσιάζει νέους χαρακτήρες και να μας δίνει την αίσθηση της ανανέωσης. Τι γίνεται όμως με τις σειρές που η μαγεία τους βρίσκεται στους πρώτους χαρακτήρες; Τι συμβαίνει όταν αποχωρίζεται όλους αυτούς τους λόγους που γούσταρες μια σειρά και πρέπει να κάνεις έναν νέο προσδιορισμό μέσα σου; Μπορεί η σειρά να είναι το ίδιο καλή. Αλλά οι λόγοι που σε έδεσαν, δεν είναι πια εκεί. Αυτό που θα συμβεί μόλις κυκλοφορήσει η 4η σεζόν του Narcos είναι η αιτία για τις προηγούμενες προτάσεις. Του Narcos Mexico.

Ο 4ος κύκλος μας πηγαίνει από το Μεδεγίν στη Γουαδαλαχάρα. Από την Κολομβία στο Μεξικό. Από τον Patron στον Padrino. Από τον Εσκομπάρ και το Cali Cartel στον Φέλιξ Γκαγιάρδο και το Καρτέλ της Γουαδαλαχάρα. Και όλα τα πρόσωπα που είχαμε μάθει καλά, δεν θα είναι πια εδώ. Βέβαια, το Narcos φτιάχτηκε για να πει ιστορίες για τους βαρόνους των ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική και να ακολουθήσει πιστά ορισμένες ιστορικές καταγραφές. Δεν φτιάχτηκε για να ικανοποιήσει την ανάγκη μας να βλέπουμε συνέχεια τον Βάγκνερ Μόουρα και τον Πέδρο Πασκάλ.

Κι αν στην 3η σεζόν μπορέσαμε να αποχωριστούμε την όψη του Μόουρα, του ιδανικότερου Πάμπλο Εσκομπάρ όλων, αυτό θα είναι κάπως δύσκολο να συμβεί και για τον Χαβιέρ Πένια, τον πράκτορα της DEA που έκανε κτήμα του την 3η σεζόν και καπέλωσε ολόκληρο το Cali Cartel. Τώρα στο Narcos Mexico θα πρέπει να ταυτιστούμε με έναν άλλο Πένια.

Narcos Mexico: Μπορείς να αντέξεις 4η σεζόν χωρίς τον Χαβιέ Πένια;

Ο Μάικλ Πένια είναι μια γνωστή μούρη. Είναι αυτός που βλέπεις συνέχεια σε ταινίες με λατινοαμερικάνικους ρόλους, αλλά ποτέ δεν έμαθες το όνομά του. Ο Πένια θα υποδυθεί τον πράκτορα της DEA, τον Ενρίκε Καμαρένα ή καλύτερα Κίκε Καμαρένα.

Ο Κίκε θα πάρει μετάθεση από την Καλιφόρνια στη Γουαδαλαχάρα και θα μετακομίσει εκεί συν γυναιξί και τέκνοις. Πολύ σύντομα θα μάθει ότι δεν πρόκειται για μια απλή μετάθεση. Θα μάθει ότι είναι εκείνος που θα πρέπει να βάλει στη φυλακή τον Φέλιξ Γκαγιάρδο. Έναν Γκαγιάρδο που έχει γνωριμίες στο δικαστικό σύστημα και ξέρει να ξεφεύγει. Έναν Γκαγιάρδο που έχτισε μια τεράστια αυτοκρατορία 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο.

Το Γουαδαλαχάρα Καρτέλ ξεκίνησε ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του καρτέλ του Μεδεγίν του Εσκομπάρ και της Φλόριντα. Στη συνέχεια συνεργάστηκε και με το Κάλι, ώσπου είχε πλέον δύναμη και αυτονομία για να μην έχει ανάγκη άλλους Narcos. Ο Γκαγιάρδο βέβαια δεν είχε την υπομονή και την ευφυΐα του Πάμπλο. Ήταν ευέξαπτος και θεωρούσε πως είναι στο απυρόβλητο. Γι΄αυτό σκότωσε εν ψυχρώ τον Καμαρένα, με αποτέλεσμα να μπει στη φυλακή και να του επιβληθεί ποινή 37 ετών.

Κι αυτό είναι κάτι που θέλουμε να δούμε τους σεναριογράφους του Narcos Mexico να διαχειρίζονται. Στις πρώτες 3 σεζόν δεν υπήρχε απώλεια του πρωταγωνιστή από την μεριά των καλών και της δικαιοσύνης. Στην 4η σεζόν αυτό θα αποτελέσει την μεγάλη πρόκληση για τη σειρά.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του