Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Γουίλ δεν θα είναι πια ο ιστός του Stranger Things.

Stranger Things: Τι θα συμβεί στην τρίτη σεζόν της σειράς;

Από του χρόνου θα ξέρουμε.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια ταυτίστηκαν σε κάποια στιγμή τους με το Stranger Things. Το καλοκαίρι του 2016 ήρθε ως το ξαφνικό, το απροσδόκητο και σάρωσε. Πέρσι το φθινόπωρο μεγάλωσε τον μύθο του με το να κυκλοφορήσει στο Halloween και να προσδώσει αυτή τη spooky αύρα σε ένα ούτως ή άλλως τρομακτικό σκηνικό. Το 2018 θα φέρει μια παύση στη σειρά, με στόχο να είναι ακόμα καλύτερη. Αν και ο δεύτερος κύκλος ήταν πάρα πολύ καλός με εξαίρεση ένα επεισόδιο, το κοινό θεώρησε ότι ήταν κατώτερος. Και οι σεναριογράφοι, οι αδερφοί Ντάφερ, έπιασαν τον παλμό. Αποφάσισαν λοιπόν να πάρουν περισσότερο χρόνο.

Το καλοκαίρι του 2019 θα είναι αυτό που θα φέρει και πάλι τη σειρά. Κι αυτή τη φορά, όπως λένε οι άνθρωποι του Netflix, η αναμονή θα αξίζει όσο δεν πάει. Επίσης, αυτή τη φορά είναι πιθανό να συνδυαστεί η πραγματική εποχή του χρόνου με την εποχή της σειράς. Να έχουμε δηλαδή καλοκαίρι στο Χόκινς της Ιντιάνα, με την παρέα των 6 παιδιών να είναι ανέμελη και να ετοιμάζεται για την ηλικία που αρχίζουν τα πρώτα σκιρτήματα. Μια ηλικιακή συνθήκη που σίγουρα θα πάρει θέση με πολύ σχηματικό τρόπο στο σενάριο της 3ης σεζόν.

Κρίνοντας από το teaser που κυκλοφόρησε πριν μερικές μέρες, ο Στιβ Χάρινγκτον αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμα πιο κεντρικό χαρακτήρα. Ας μην ξεχνάμε πόσο άλλαξε στη δεύτερη σεζόν, πόσο ωρίμασε, το ότι ανέπτυξε φιλία με τον Ντάστιν, ενώ αποτέλεσε έναν από τους σωτήρες της πόλης και δη της παρέας. Οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο Γουίλ δεν θα είναι πια ο ιστός του Stranger Things.

Δεδομένου ότι θα υπάρχει ένα χρονικό χάσμα ενός έτους, ίσως δούμε μια προσέγγιση ανάλογη του The It, ίσως όμως ξεφύγουμε από το μοτίβο. Ο δαίμονας δηλαδή δεν θα βασανίσει ξανά τον ίδιο άνθρωπο. Η παρουσία του Στιβ σε ένα παγωτατζίδικο στο mall του Χόκινς μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι θα αποτελέσει τον χώρο του λεγόμενου Upside Down. Εκεί δηλαδή που τα παιδιά παίρνουν χαρά λόγω του παγωτού, από κάτω θα αναπτύσσεται ξανά το σκοτάδι του τέρατος.

Ένα τέρας που βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε περιοχές αραιοκατοικημένες και με τα κτήρια να απέχουν αρκετά μεταξύ τους. Ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο καλύπτει παραπάνω χώρο και θα αποτελέσει σίγουρα μια ευκαιρία για τους Ντάφερ να δώσουν πολλαπλή ερμηνεία στο τέρας τους.

Σημαντικό είναι και το ότι τα παιδιά θα είναι πλέον έφηβοι. Ο χαρακτήρας τους χαλυβδώνεται, το μυαλό τους δεν υποτάσσεται πια τόσο εύκολα, αλλά εξακολουθούν να παρασύρονται. Το ερώτημα εδώ είναι αν θα υπάρξει μια συνέχεια από ένα υποθετικό πριν ή αν θα δούμε πολλά flashback τα οποία θα μας εξηγούν το πως οι χαρακτήρες πήραν την παροντική τους μορφή.

Η παραγωγή, το Netflix και οι δημιουργοί έχουν βάλει στόχο η σειρά να φτάσει ως και την 4η σεζόν της. Εκεί τοποθέτησαν το όριό τους. Δεν θέλουν να πλατιάσουν, δεν θέλουν να τραβήξουν κάτι από τα μαλλιά. Γι΄αυτό κιόλας επιστρέφουν στα 8 επεισόδια από τα 9 της δεύτερης.

Το βέβαιο είναι ότι η 3η σεζόν δεν προσθέτει καμία δικλείδα στο σενάριο. Όλα είναι ανοιχτά. Αυτό είναι ταυτόχρονα ευχή και κατάρα. Δίνει την ευκαιρία στους σεναριογράφους να τοποθετήσουν τόσα πολλά πέπλα, τόση εμβάθυνση. Αν πετύχει θα γιγαντώσει την υστεροφημία του Stranger Things. Αν όχι, μπορεί και να την «πληγώσει» βάναυσα!