Mindhunter: Παρέλαση από serial killers στη δεύτερη σεζόν
Βρείτε μας στο

Σε μια κινηματογραφική και τηλεοπτική εποχή που αληθινά γεγονότα παίρνουν μυθοπλαστική προέκταση και σημαντικές ή έστω ιστορικές προσωπικότητες βλέπουν τη ζωή τους σε φιλμ, τα όρια μεταξύ ζωής και φαντασίας αρχίζουν να πλάθονται και να ενώνονται σαν το ακορντεόν. Το Mindhunter είναι μια σειρά που βασίστηκε στο βιβλίο εγκληματολογίας που έγραψαν οι δύο εμπνευστές του criminal profiling στο FBI, Τζον Ντάγκλας και Μαρκ Ολσέικερ. Αυτό σημαίνει πως πηγάζει από την πραγματική ζωή. Κι αν αυτό ήταν κάπως αιωρούμενο στην πρώτη σεζόν, στην δεύτερη θα αποσαφηνιστεί.

Το Netflix και ο Ντέιβιντ Φίντσερ θέλουν να πατήσουν πάνω στη δεδομένη επιτυχία της σειράς και να προσθέσουν πράγματα που θα την κάνουν περισσότερο θελκτική. Είναι πολλά τα παραδείγματα τέτοιων προγραμμάτων που έπιασαν πολύ γρήγορα το ανώτερο τους σημείο και μετά προχωρούσαν σε μια ευθεία. Κι όταν προχωράς σε μια ευθεία, δεν ενδιαφέρει κανέναν πόσο ψηλά βρίσκεσαι. Από κει ξεκίνησες, εκεί θα τελειώσεις. Το επιφώνημα ενθουσιασμού στο πρώτο βήμα δεν μπορεί να συνεχίζεται επ΄αόριστον.

Αυτό το επιφώνημα θέλουν να επιμηκύνουν οι υπεύθυνοι του Mindhunter. Έτσι, στη δεύτερη σεζόν δεν θα δούμε ηθοποιούς που ενσάρκωσαν διαβόητους serial killers της δεκαετίας του ’70. Θα δούμε τους πραγματικούς ανθρώπους που προκάλεσαν τη φρίκη στα χρόνια της δράσης τους, αλλά τη γοητεία στις δεκαετίες που ακολούθησαν.

Γοητεία όχι μόνο από επίδοξους συνεχιστές. Αλλά κι από όλους εμάς που αφηγούμαστε τα πεπραγμένα τους απεκδυόμενα του αποτρόπαιου και του ειδεχθούς. Τα μεταφέρουμε ως μια σκληρή και ίσως διδακτική ιστορία. Ή ως κάτι που στο μέλλον θα το εξιστορούν με διαφορετικές λεπτομέρειες ώστε να περάσει στη σφαίρα του μύθου.

Ένα πρόσωπο που έχει «κερδίσει» όλο το παραπάνω είναι ο Τσαρλς Μάνσον. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός πως ο Κουέντιν Ταραντίνο κάνει ταινία για τα εγκλήματά του και του έδωσε έναν μικρό ρόλο. Θα αποδειχθεί και με την συμμετοχή του στον δεύτερο κύκλο του Mindhunter. Μαζί με τον Τεξ Γουάτσον, φανατικό του θαυμαστή που οδήγησε μερικούς εξίσου φανατικούς να διαπράξουν δολοφονίες στο όνομά του, ο Τσαρλς Μάνσον θα καθίσει μπροστά στο μαγνητόφωνο του Χόλντεν και του Μπιλ.

Και δεν είναι ο μόνος. Στα επεισόδια της δεύτερης σεζόν θα κάνουν γκεστ αρκετοί γνωστοί εγκληματίες.

Ο Έλμερ Χένλι που συμμετείχε στις μαζικές δολοφονίες στο Χιούστον τον Αύγουστο του 1973, υπό τις οδηγίες του νεκρού Ντιν Κορλ. Ο Ντέιβιντ Μπερκοουίτς, γνωστότερος ως Γιος του Σαμ που διέπραξε 8 δολοφονίες στη Νέα Υόρκη το καλοκαίρι του 1976 με το Calliber του. Ο Γουίλιαμ Χένρι Χένς, συνεργός του Κάρλτον Γκάρι σε δολοφονίες λευκών, υπερήλικων γυναικών. Μάλιστα, ο Γκάρι πέθανε τον περασμένο Μάρτιο και δεν πρόλαβαν να του προτείνουν να εμφανιστεί σε ένα επεισόδιο. Τέλος, ο Πολ Μπέιτσον, που στόχευε σε γκέι άντρες και διέπραξε 7 δολοφονίες τη διετία 1977-78. Ο Μπέιτσον έχει και παρελθόν, αφού είχε παίξει στον Εξορκιστή!

Όλοι οι παραπάνω θα βρουν θέση στα 12 ή 13 επεισόδια του δεύτερου κύκλου. O Μάνσον προφανώς θα πάρει τη μερίδα του λέοντος. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη κυκλοφορία της σεζόν και το πιο πιθανό είναι να την δούμε το 2019. Άλλωστε, το Netflix έχει προγραμματίσει ήδη αρκετές σειρές, νέες ή παλιές, για το φθινόπωρο και δεν θέλει να αποδυναμώσει ένα καλό χαρτί όπως το Mindhunter.

Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Βγήκε μπροστά στα δύσκολα: Ο Iron Man που πήρε στις πλάτες του την ΑΕΚ, κάνει σεζόν καριέρας