Game of Thrones: Οι δύο πιθανές ημερομηνίες για την 8η σεζόν
Βρείτε μας στο

Αυτό είναι το Game of Thrones. Μια σειρά που μπορεί να σε παρατήσει για ένα χρόνο και βάλε και με μόλις 3 δευτερόλεπτα να σου ξανακαταλάβει το μυαλό. Από τα τέλη του Αυγούστου του 2017 μέχρι σήμερα το μόνο που ακούγαμε και βλέπαμε για την 8η και τελευταία σεζόν ήταν μυστηριακές δηλώσεις των πρωταγωνιστών και φωτογραφίες από τις συναντήσεις τους στα σημεία των γυρισμάτων. Ελάχιστα άλλαξαν από χθες, αλλά κι αυτά τα ελάχιστα είναι επαρκή για το κοινό του Game of Thrones. Η σκηνή της αγκαλιάς του Σνόου με την Σάνσα στο teaser του HBO αναζωπύρωσε τις σκέψεις και την αδημονία μας.

Σε ένα βίντεο σχεδόν 2 λεπτών, όπου παρουσιάζεται το συνολικό πρόγραμμα του δικτύου για τη σεζόν 2018-2019, είχαμε τα περισσότερα δευτερόλεπτα να αφιερώνονται στη σειρά που ετοιμάζει να ρίξει αυλαία και να μείνει στην κορυφή, στην βασιλική θέση που υπάρχει στο πάνθεον των σειρών. Απ΄αυτά τα δευτερόλεπτα όμως τα περισσότερα ήταν αναδρομή στην περασμένη σεζόν και μόλις 3 εξ αυτών αφορούσαν το μέλλον.

Εκεί βλέπουμε τα δύο αδέλφια να αγκαλιάζονται, κάτι που σημαίνει πως ο Τζον Σνόου έχει επιστρέψει στο Βορρά μετά τη νύχτα πάθους που είχε με την Ντενέρις στο πλοίο. Πιθανότατα να έχουν πάει μαζί στο Castle Black. Στην ουσία πρόκειται για ένα στιγμιότυπο που δεν προσφέρει κανένα σπουδαίο νέο σχετικά με την εξέλιξη του Game of Thrones. Αυτό που γνωρίζαμε ότι θα συμβεί, συνέβη.

Τι γίνεται όμως με αυτά που δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθούν; Οι πρώτες απαντήσεις, έστω και αρκετά θολές, θα έρθουν με το πρώτο ολοκληρωμένο trailer. Αυτό πιθανολογείται ότι θα κυκλοφορήσει από Νοέμβριο και μετά. Το HBO συνηθίζει να ακολουθεί τα εξής βήματα. Πρώτα κυκλοφορεί το επίσημο πόστερ της κάθε σεζόν, μετά έρχεται ένα teaser 30-40 δευτερολέπτων και αρκετά πιο μετά το trailer. Για την 7η σεζόν φερ΄ειπείν, το trailer είχε κυκλοφορήσει αρχές Μαρτίου. 4 μήνες πριν την έναρξη της σεζόν. Αυτό είναι το ένα από τα τέσσερα στοιχεία που έχουμε για το πότε θα ξεκινήσει η 8η σεζόν.

Υπενθυμίζοντας ότι μιλάμε για μία σεζόν που θα έχει 6 επεισόδια, τα οποία θα υπερβαίνουν σημαντικά τα 60 λεπτά διάρκειας, μπορεί κανείς εύκολα να βρει την ημερομηνία που θα βγει on air το πρώτο επεισόδιο.

Το πρώτο στοιχείο είπαμε αφορά την απόσταση ανάμεσα στην κυκλοφορία του trailer και του πρώτου επεισοδίου. Χοντρικά είναι οι 5 μήνες. Αυτό ίσως διαφοροποιηθεί, μιας και για την 8η σεζόν οι υπεύθυνοι είχαν πολύ παραπάνω διάστημα να επεξεργαστούν τις σκηνές και να βγάλουν ένα trailer που να δείχνει κάτι και ταυτόχρονα να μη δείχνει πολλά.

Άρα ίσως η απόσταση να πάει στους 6 μήνες. Ίσως για πρώτη φορά να έχουμε τακτικές σειράς και να δούμε δύο ή και τρία trailer. Αν λοιπόν το ένα trailer βγει Νοέμβριο, τότε ο Απρίλιος είναι ο μήνας-ορόσημο.

Απρίλιος είναι ο μήνας που έχουν κυκλοφορήσει όλες οι σεζόν ως τώρα, τη εξαιρέσει της προηγούμενης. Το HBO θέλει να γυρίσει σε αυτή τη συνήθεια και να κάνει την τελευταία μέρα του Spring Break στις ΗΠΑ μέρα Game of Thrones. Δεδομένου ότι το Πάσχα φέτος πέφτει 28 Απριλίου, η Κυριακή του Πάσχα είναι η ημερομηνία που έχουμε κυκλωμένη για την πιο πιθανή.

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι το HBO θέλει να καλύπτει ένα κομμάτι του καλοκαιριού με κάποιο δυνατό του χαρτί. Σκεπτόμενοι ότι τα νέα προγράμματα που έχει για τη θερινή σεζόν τα κυκλοφορεί από Ιούλιο και μετά, τότε η 28η Απριλίου ταιριάζει γάντι. 6 επεισόδια σημαίνουν 6 βδομάδες, άρα πάμε για αρχές Ιουνίου.

Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Γελούσε μπροστά στα μούτρα τους: Αυτός που το έκανε ανυπόφορο για την Μπάρτσα

Εκείνο που θα έρθει να τονώσει ακόμα περισσότερο τον ισχυρισμό μας έρχεται από ένα άλλο δυνατό πρότζεκτ του HBO. Το True Detective επιστρέφει μετά από 3 χρόνια με την 3η του σεζόν. Ήδη το πρώτο trailer έχει κυκλοφορήσει από χθες. Το HBO έχει πει ότι η σειρά θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο. Αυτό δεν θα γίνει τις πρώτες δύο βδομάδες του μήνα που όλα τα δίκτυα παίρνουν διάλειμμα. Οπότε υπολογίζεται ότι γύρω στις 18-20 Ιανουαρίου θα δούμε το πρώτο επεισόδιο.

Ο προγραμματισμός του HBO έχει βάλει το True Detective για τα βράδια της Κυριακής. Κάτι που δείχνει ότι δεν θα προβάλλεται ταυτόχρονα με το Game of Thrones. Ποτέ δεν καίει ένα πρόγραμμά του με κάποιο άλλο το δίκτυο.

Πώς μεταφράζεται αυτό; Ο τρίτος κύκλος του True Detective έχει 8 επεισόδια. Από τις 20 Γενάρη θα πρέπει να περάσουν δηλαδή 8 εβδομάδες μέχρι να αδειάσει θέση στο prime time της Κυριακής. Άρα πάμε για τέλη Μαρτίου, αν βάλουμε και κενό μιας βδομάδας που υπάρχει πάντα πριν τα Όσκαρ.

Το HBO θέλει να αφήνει και ένα διάστημα από το ένα δυνατό πρότζεκτ στο άλλο. Συνήθως είναι 3 βδομάδες, βία ένας μήνας. Φτάνουμε με λίγα λόγια και πάλι στο Απρίλιο. Στις 28 του μήνα. Κι αν δεν είναι αυτή, τότε θα είναι η αμέσως προηγούμενη Κυριακή, δηλαδή η 21η Απριλίου.

Φυσικά αυτή είναι μια πρόβλεψη που κάνουμε. Βασισμένη σε πολλά λογικά επιχειρήματα, αλλά πρόβλεψη. Η όποια επιβεβαίωση ή απόρριψή της θα έρθει στην αυγή του 2019!