Το Maniac ή το νέο Lost: Οι σειρές που θα κολλήσεις το φθινόπωρο
Βρείτε μας στο

Αν ο Σεπτέμβριος δεν είχε τις τόσες πρεμιέρες νέων σειρών πιθανότατα θα ήταν 3 φορές πιο βαρετός. Ίσως θα έπρεπε να πάει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο. Σώζεται όμως απ΄αυτό το γεγονός. Φέτος ίσως να σώζεται ακόμα περισσότερο, μιας και αποτελεί την απαρχή για μια τηλεοπτική σεζόν που θα γεμίσει κι άλλο τα αγαπημένα μας στον υπολογιστή. Από τις 10 νέες σειρές που διαλέξαμε, υπάρχουν 3-4 που θα εισβάλλουν στο ενδιαφέρον σου και θα καταφέρουν να μείνουν. Το Maniac, το νέο Lost, το θρίλερ του Amazon με τη Τζούλια Ρόμπερτς ή μια μίνι σειρά που σκηνοθετεί ο Μπεν Στίλερ θα γίνει το νέο σου κόλλημα;

Mayans M.C.

Για τη spin off σειρά του Sons of Anarchy τα έχουμε πει από καιρό. Εσύ απλά τσέκαρε το trailer ξανά και θυμήσου ότι η σειρά φέρει τη σφραγίδα του FX. Ενός δικτύου με μερικές από τις πιο απροσδόκητες επιτυχίες των τελευταίων ετών.

Ημερομηνία: 4 Σεπτεμβρίου

Kidding

Αυτό κι αν είναι εντελώς αναπάντεχο. Το Showtime έπεισε τον Τζιμ Κάρεϊ να βγει από το καβούκι του για να παίξει έναν ρόλο που θα μπορούσε κάλλιστα να περιγράφει τη ζωή του από το 2015 και μετά. Μια τηλεπερσόνα των ΗΠΑ που μπροστά στην κάμερα είναι ήρεμος και πράος, αλλά πίσω απ΄αυτήν γεμάτος θυμό και θλίψη, επειδή τον άφησε η γυναίκα του και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά.

Ημερομηνία: 9 Σεπτεμβρίου

Maniac

Για το Maniac έχουμε καταναλώσει όλες μας τις καλές προσδοκίες εδώ. Το αναφέρουμε κατά καιρούς από τον περασμένο Ιανουάριο. Περιμέναμε αρκετό καιρό, φτάσαμε επιτέλους στη στιγμή που θα δούμε τον Τζόνα Χιλ και την Έμμα Στόουν να κλείνονται σε μια ψυχιατρική κλινική και να παίζουν με τις έννοιες της πραγματικότητας, της αντίληψης και των ψευδαισθήσεων. Όλα αυτά με την καθοδήγηση του Κάρι Φουκουνάγκα. Δύσκολα δεν θα γίνουμε maniac με το Maniac.

Ημερομηνία: 21 Σεπτεμβρίου

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Manifest

Το NBC το προμοτάρει ως μια διαφορετική εκδοχή του Lost. Ως ένα σενάριο που μπορεί να αποκτήσει την ίδια διάσταση. Όχι βέβαια να φτάσει στις 9 σεζόν, αλλά να αποκτήσει έστω και το 70% του μύθου του. Η ιστορία θα μπορούσε να είναι εμπνευσμένη από το Malaysian Airlines που χάθηκε το 2014. Εδώ έχουμε ένα αεροπλάνο που δεν χάνεται για τους επιβάτες, αλλά για όλους τους άλλους. Την αεροπορική, τους συγγενείς τους, τα μίντια, τον κόσμο γενικά. Οι λίγες ώρες πτήσης είναι 5 χρόνια όταν προσγειώνεται το αεροσκάφος. Τι συνέβη;

Ημερομηνία: 24 Σεπτεμβρίου

A Million Little Things

Θα μπορούσε κάποιος να το αποκαλέσει το This Is Us σε πιο μελαγχολική εκδοχή. Μια παρέα που έχει σπάσει, μαθαίνει ότι ένα από τα μέλη της αυτοκτόνησε. Κι αυτό το γεγονός τους φέρνει ξανά κοντά. Για να θυμηθούν, για να θρηνήσουν, αλλά και για να βρουν για ποιο λόγο το έκανε αυτό.

Ημερομηνία: 26 Σεπτεμβρίου

Into the Dark

Το Hulu και η Blumhouse φέρνουν μια ανθολογία ιστοριών τρόμου. Το ιδιαίτερο εδώ είναι ότι θα κυκλοφορεί ένα επεισόδιο την πρώτη Παρασκευή κάθε μήνα. Κι αυτό θα αποδειχθεί ότι έχει την σημειολογία του εν ευθέτω χρόνω. Κάθε επεισόδιο θα έχει διαφορετική ιστορία. Για το πρώτο γνωρίζουμε ότι θα διαδραματιστεί χρονικά στο Halloween.

Ημερομηνία: 5 Οκτωβρίου

Camping

Η Τζένιφερ Γκάρνερ επιστρέφει στην τηλεόραση μετά το Alias σε μια κωμική σειρά του HBO που θυμίζει πολύ το Last Man on Earth, χωρίς το gimmick της επιδημίας και της εξαφάνισης του πλανήτη. Με παραγωγό τη Λένα Ντάναμ δεν προβλέπεται τίποτα λιγότερο από σκληρό χιούμορ. Χιούμορ δηκτικό και κάποιες φορές αταίριαστο. Η Γκάρνερ υποδύεται την Κάθριν, μια γυναίκα που για τα 44α γενέθλια του άντρα της, συγκεντρώνει σε ένα κάμπινγκ την αδερφή της, μια πρώην φίλη της και έναν ζεν τύπο που την έχει δει πνευματιστής.

Ημερομηνία: 14 Οκτωβρίου

Homecoming

Η Τζούλια Ρόμπερτς ντεμπουτάρει τηλεοπτικά ως βασική σε σειρά – έχει κάνει γκεστ στα Φιλαράκια – σε ένα ψυχολογικό θρίλερ του Amazon. Θρίλερ βασισμένο στην ομώνυμη podcast σειρά. Η Ρόμπερτς ενσαρκώνει μια ψυχολόγο που προσπαθεί να βοηθήσει έναν στρατιώτη να επανενταχθεί στην κανονικότητα της ζωής μετά την επιστροφή του από τον πόλεμο.

Ημερομηνία: 2 Νοεμβρίου

The Kominsky Method

Ο Τσακ Λόρι αναμενόταν να μείνει χωρίς δική του σειρά να προβάλλεται στην τηλεόραση για πρώτη φορά μετά το 2003. Τότε ξεκίνησε το Two and A Half Men και το 2019 θα ολοκληρώσει το Big Bang Theory. 16 χρόνια είναι πολλά. Ο πολυγραφότατος σεναριογράφος δεν είχε τέτοιο σκοπό. Γι΄αυτό ανέλαβε την παραγωγή του The Kominsky Method που φέρνει άλλα δύο μεγάλα κινηματογραφικά ονόματα στη μικρή οθόνη. Μάικλ Ντάγκλας και Άλαν Άρκιν υποδύονται έναν ξεπεσμένο ηθοποιό και τον ατζέντη του αντίστοιχα. Ο Ντάγκλας θα κληθεί να γίνει καθηγητής υποκριτικής και να αποδεχτεί ότι πρέπει να ανοίξει δρόμο για τη νέα γενιά. Για να πάρει την απόφαση θα παίξει ρόλο η πίεση του Άρκιν. Η σειρά θα κυκλοφορήσει από το Netflix που θέλει να είναι παντού φέτος.

Ημερομηνία: 16 Νοεμβρίου

Escape at Dannemora

Άλλη μια επιλογή από το δίκτυο Showtime. Άλλο ένα αξιόλογο line-up. Πολ Ντάνο και Μπενίσιο ντελ Τόρο θα δεχτούν την βοήθεια της εργαζόμενης στη φυλακή Πατρίσια Άρκετ για να αποδράσουν. Η Άρκετ τους ερωτεύεται και τους δύο και οργανώνει το σχέδιο απόδρασης. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που εκτυλίχθηκε το 2015 στην φυλακή Clinton Correctional Facility. Πολύ ενδιαφέρον είναι ότι τη μίνι σειρά σκηνοθετεί ο Μπεν Στίλερ.

Ημερομηνία: 18 Νοεμβρίου