Τα 10 + 1 πιο creepy soundtracks διάσημων ταινιών τρόμου (Vids)
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

Τα 10 + 1 πιο creepy soundtracks διάσημων ταινιών τρόμου (Vids)

Οι πιο ανατριχιαστικές μουσικές που «έντυσαν» μερικές από τις πιο hardcore ταινίες τρόμου – Πόσα από αυτά τα theme songs θα αναγνώριζες;

Τις αγαπήσαμε, τις είδαμε ξανά και ξανά και τις εντάξαμε στη λίστα με τις ωραιότερες ταινίες τρόμου που απολαύσαμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη.

Ορισμένες από αυτές έμειναν στην ιστορία τόσο χάρη στο σενάριο, τους πρωταγωνιστές και τις σκληρές σκηνές που μας παρουσίασαν όσο και για τη μουσική τους επένδυση που μέχρι σήμερα αποτελεί το σήμα κατατεθέν τους. Άλλες πάλι, μπορεί να είναι πασίγνωστες στο κοινό για τους διαβόητους δολοφόνους  τους με τα άγρια ένστικτα, ωστόσο ελάχιστοι τις θυμούνται για το soundtrack τους.

Κατά έναν παράξενο τρόπο, όμως, με το που θα ακούσει κανείς το τραγούδι των τίτλων, αμέσως θα φέρει στο μυαλό του κάτι «σκοτεινό» ακόμη κι αν δεν καταφέρει να προσδιορίσει το τι ακριβώς του θυμίζει η ανατριχιαστική μουσική που ακούει. Βλέπετε, όλες οι ταινίες που ακολουθούν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Σε βάζουν στο κλίμα του απόλυτου τρόμου χωρίς καν να έχεις μπροστά σου εικόνα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως η ίδια μουσική (με διαφορετική ενορχήστρωση ίσως) χρησιμοποιήθηκε και στα remake των κλασικών ταινιών. Το ίδιο ισχύει και στα sequels, στα οποία το soundtrack είχε ήδη γίνει επιτυχία από την πρώτη κιόλας ταινία.

Tα 10 + 1 themes που ακολουθούν αποτελούν την τρανή απόδειξη πως πράγματι η μουσική είναι η μισή επιτυχία (ή αποτυχία) της κάθε παραγωγής. Ποιος μπορεί να το αμφισβητήσει ακούγοντας τα παρακάτω soundtracks;

P.S. To +1 είναι με διαφορά τo «δυνατότερο» όλων…

Dead Silence (2007)

The Omen (1976, 2006)

The Texas Chainsaw Massacre (1974, 2003)

The Shining (1980)

Halloween (1978, 2007)

The Exorcist (1973)

Silent Hill (2006)

Psycho (1960)

Bram Stoker’s Dracula (1992)

Child’s Play (1988)

Και το καλύτερο όλων…

Saw (2004)