The Haunting of Hill House: Το Netflix θα μας εθίσει στο horror
Βρείτε μας στο
Σειρές - Ταινίες

The Haunting of Hill House: Το Netflix θα μας εθίσει στο horror

Αυτή η προσπάθεια να γίνει το horror κάτι αξιόπιστο σε επίπεδο σειράς φαίνεται πως έχει όλα τα στοιχεία για να πετύχει.

Τι μπορεί να συμβεί αν βάλεις σε ένα μπλέντερ λίγη μυθολογία από Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και μια δόση από Hereditary; Πολλά είναι τα πιθανά αποτελέσματα, αλλά το πιο δυνατό απ΄όλα μοιάζει να είναι το The Haunting of Hill House, η νέα σειρά του Netflix που υπόσχεται να μας θωρακίσει με ατόφιο horror σε κάθε της επεισόδιο.

Είναι μια αλήθεια ότι σε καιρούς αδηφάγων binge watchers, δεν έχει εμφανιστεί μια σειρά που να μπορεί να καλύψει αυτό το κομμάτι. Ακόμα και το Castle Rock του Στίβεν Κινγκ δεν μπόρεσε να σταθεί επαρκώς σε αυτό. Πρόκειται για μια «ανεκμετάλλευτη γη» σε επίπεδο σειρών και είναι λογικό τα περισσότερα δίκτυα να αναζητούν εκείνη την ιστορία που θα πετύχει να κάνει το horror ένα είδος που μπορείς να κολλήσεις.

Το Netflix, έχοντας εξαντλήσει τα έργα του Στίβεν Κινγκ σε επίπεδο ταινιών, έστρεψε το βλέμμα του στην Σίρλι Τζάκσον και στο The Haunting of Hill House, μια ιστορία από το 1959, η οποία μετατρέπεται στα χέρια του δημιουργού της Μάικ Φλάναγκαν, με στόχο να έρθει πιο κοντά στο σήμερα, άρα να είναι πολύ πιο πειστική στην επίδραση της στον θεατή.

Στο σπίτι στο λόφο, το Hill House, είναι ένας κλασικός τόπος που περιτριγυρίζεται από ένα πέπλο μυστηρίου κι από άπειρες ιστορίες μεταφυσικών δραστηριοτήτων. Ιστορίες ανθρώπων που τις έζησαν όμως. Όχι απλά κόλπα παιδιών για στοιχειωμένα σπίτια. Κι όλες αυτές οι μαρτυρίες στην ουσία είναι που παρακινούν έναν ερευνητή να διασταυρώσει τι απ΄όσα ακούγονται ισχύει.

Ο Φλάναγκαν φεύγει απ΄αυτό το στοιχείο και αντιλαμβανόμενος την αξία που έχει το Hereditary, αλλάζει τα στοιχεία. Το Hill House είναι το σπίτι που μεγάλωσε μια οικογένεια, το μέρος που τα παιδιά είδαν τους εφιάλτες της παιδικής τους ηλικίας, που κοίταξαν τρομοκρατημένα κάτω από το κρεβάτι. Αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν και επιστρέφουν σε αυτό το απόκοσμο σπίτι για να παρασυρθούν ξανά στις σκιές του.

Η ιστορία βασίζει πολλά στην έννοια του ψυχικού τραύματος και στο πως εγγράφονται στη μνήμη μας όσα φοβιστικά νιώσαμε όταν ήμασταν παιδιά και τα προβάλλει σε έναν ενήλικο εαυτό. Το trailer που κυκλοφόρησε είναι καλοφτιαγμένο και διαρρέει πολλά από τα στοιχεία που σε βάθος επεισοδίων μπορούν να κάνουν το Haunting of Hill House μια σειρά που αξίζει να μιλήσει κανείς γι΄αυτή με τους φίλους του.

Όλα θα κριθούν τη 12η Οκτωβρίου, όταν και θα κυκλοφορήσουν τα 10 επεισόδια της πρώτης σεζόν.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;